Artan

10,67 10 18:10
23,54 10 18:10
15,40 10 18:10
4,07 10 18:10
3,41 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

108,90 -10 18:10
47,88 -10 18:10
455,50 -9.98 18:10
33,76 -9.97 18:10
4,18 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.378.079.201,25 18:10
13.787.947.758,50 18:10
12.361.272.923,50 18:10
10.229.024.001,46 18:10
10.101.055.465,40 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Arama sonucu : 8028 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bi zamanlar, dünyanın en pahalı benzini diye muhabbet vardu. Şimdi reis avrupanın açık ara en ucuz benzinini veriyor kimse haber yapmıyor. Yapsanıza lan benzinde damping diye haberi.

Ben de yazmıştım Almanya'da 12 lira iken bizde 7 idi, sürdürülemez, yakında artar fiyatlar.

Ama şu tablo en çok kime yarar derseniz, TÜPRAŞ'a, çünkü herkes burda fuller annatabilior muyum?

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bi zamanlar, dünyanın en pahalı benzini diye muhabbet vardu. Şimdi reis avrupanın açık ara en ucuz benzinini veriyor kimse haber yapmıyor. Yapsanıza lan benzinde damping diye haberi.

Ben de yazmıştım Almanya'da 12 lira iken bizde 7 idi, sürdürülemez, yakında artar fiyatlar.

Ama şu tablo en çok kime yarar derseniz, TÜPRAŞ'a, çünkü herkes burda fuller annatabilior muyum?
    Bazen trol gibi konuşuyorsun, ama dalga geçiyordur diyorum bu durumlarda

Eşel mobil desteği nedeniyle yakıt fiyatları görece düşük kalsa da, hala %50 civarı vergi var. milli gelirimiz 8000 usd, sonra gidip 50000 usd lik kişi başı geliri olan admlarla bizi kıyaslamak ne alaka?

olaya şöyle bakacaksın, aylık asgari ücretle kaç lt benzin alabiliyorsun? ucuzluk-pahalılık böyle ölçülür...satın alma gücü ile yani.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Dalga geçiyorum abi geçtiğim de şu,

Yandaş basın haber yapamıyor çünkü dediğin gibi alım gücü o kadar düştü ki sübvanse edilmez ise eskisi gibi oranda vergi alsa 16 lira benzinde ekonomi durur.

Öbür basın da haber yapamıyor çünkü işine gelmiyor.

Bizde herkes işine geldiği gibi yani özetle. Vatandaşı olmasan eğlenceli ülke.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Eşel mobil desteği nedeniyle yakıt fiyatları görece düşük kalsa da, hala %50 civarı vergi var. milli gelirimiz 8000 usd, sonra gidip 50000 usd lik kişi başı geliri olan admlarla bizi kıyaslamak ne alaka?

olaya şöyle bakacaksın, aylık asgari ücretle kaç lt benzin alabiliyorsun? ucuzluk-pahalılık böyle ölçülür...satın alma gücü ile yani.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

ham petrol fiyatı herkes için aynı, rafineri marjı aynı, bizde 7 lira olan yunanistan ve italyada 17 lira ise, demek ki oralarda vergi oranı yüzde 85 olmalı.. ahalisi niye isyan etmiyor acaba ?

böyle tablolar çıkınca hemen -alım gücüne göre oranla" korosu ortaya fırlıyor, öyleyse GDP hesabını da nominal değil, alım gücü paritesine göre yapalım diyebilirsin, hemen -olmaz öyle hesap" deniyor çünkü gdp-ppp hesabında TR dünyada 18. değil, 13.büyük ekonomi görünüyor..

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ham petrol fiyatı herkes için aynı, rafineri marjı aynı, bizde 7 lira olan yunanistan ve italyada 17 lira ise, demek ki oralarda vergi oranı yüzde 85 olmalı.. ahalisi niye isyan etmiyor acaba ?

böyle tablolar çıkınca hemen -alım gücüne göre oranla" korosu ortaya fırlıyor, öyleyse GDP hesabını da nominal değil, alım gücü paritesine göre yapalım diyebilirsin, hemen -olmaz öyle hesap" deniyor çünkü gdp-ppp hesabında TR dünyada 18. değil, 13.büyük ekonomi görünüyor..
    Enflasyonla mücadele için ve üretim odaklı bizim gibi ülkelerde enerji maliyeti düşük tutulmalı. Yıllardır akaryakıttaki ötv oranının düşürülmesi gerektiğini söylerim. Kaldı ki eşel mobil denen sistem de bir nevi bunu yapıyor.

AB de pek çok ülkede,(bizim sigara ve alkolde yaptığımız gibi), tüketimi düşürmek için bu ürünler extra vergilendiriliyor. çevreci kaygılar vs yani..bizim şu an için daha önemli kaygılarımız var sonuçta.

Ayrıca dünyada ekonomik büyüklük olarak kaçıncı büyük ülke olduğunun bir önemi yok...nüfusun fazlaysa üstte olursun...hindistan, endenozya vs gibi mısır gibi yüksek nüfus ile üst sıralarda olmanın anlamı yok.

Kişi başı milli gelir yerine, kişi başı alım gücüne bakılabilir...gerçek refah düzeyini bu şekilde anlayabiliriz zaten...ancak bunu hesaplarken de .pnelik yapmamak lazım..ülkemizde 5 milyon mülteci var, kaçak-göçek bir şekilde üle ekonomisine karkıları var bu insanların...ama kişi başı geliri hesaplarken üretimi resmi nüfusa bölüyoruz, böyle yapmamak lazım.

düzgün ölçülse, alım gücü daha doğru bir refah göstergesidir bence de.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Aynen böyle hocam gayrisafi milli hasıla ya göre kıyaslamak lazım..
    Ben bilinsin diye paylaştım..
    Malûm iktidar uçuyoruz derken kafalarda uçuyor..
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •