Amasya da çiftçilik yaparak geçimini saðlayan 75 yaþýndaki Fahri Kara, 200 bin lira borcu nedeniyle 2 dönüm serasýný sattýðýný söyledi. Borcun sadece faizini kapatabildiðini belirten Kara, Anamdan doðalý çiftçilikle uðraþýyorum. Ne ana var ne baba var. Aylýk yok. Hiçbir þey yok. Girdiler çok fazla, nasýl satacaksýn? Bir domatesin fidesi 7 lira olursa masrafý ancak karþýlayabiliyorsun. 150 bin lira masrafým oldu bu sene. Kazandýðým 80 bin lira. Ýki dönüm tarla sattým, kurulu serayý verdim onun yüzünden diye konuþtu.
Bursa dan gelen çiftçi Sami Yýldýz ise Tarým Kredi maðduruyuz. Ziraat Bankasý maðduruyuz. Faizlerimiz yükseldikçe yükseldi. Borçlarýmýzý ödeyemiyoruz. Bu altýncý geliþim benim buraya. 14 bin lira kredi çektim Tarým Kredi den, 8 bin lira kefilliðimden kesildi. Benden 5,5 (bin) lira daha istiyorlar þu an. Geri kalan 17 bin lirayý da 3 e bölecekler. Bir torba gübre 250 lira. Yem 180 lira dedi.
https://www.karar.com/guncel-haberle...uymadi-1634182
Bunlar Ankara'ya gidiyor, ne yapiyorlar, kiminle konusuyorlar acaba.

Nasýl olsa Keriz bir halk var ..Hayatýnda geçmeyeceði köprünün otobanýn, Hastanenin parasýný ödeyenler Telekom þirketininde Abone parasýný öderler....

Yer Ýmleri