Bu bir hamle deðil, altýn standartýndan çýkýldýðýndan beri sürekli yaptýklarý þey...
Bir araþtýrma raporu okumuþtum, piyasadan gelen %5 lik bir talebi, türev piyasada %0.04 arzla karþýlayabiliyorlar, teslimat sýkýntýsý yoksa fiyatý spotun altýnda tutup, fizikisi olaný da satýp türevden almaya yönlendirme gibi bir piyasa eðilimi yaratýyorlar.
Elinizde 8000 ton altýn teminatý var ve herkes(bütün büyük bankalar) full iþbirliði içinde, kaldýraçlý þekilde þort açýyorlar, böylelikle aslýnda dolarýn deðerini belirliyorlar. (Tabi likiditeyi de kontrol ederek)
Devasa borcu, devasa borçla çeviriyorlar ve dolarýn deðerini de koruyorlar, e altýn niye 2000 e gitti o zaman denirse, normalde bu parasal geniþleme modeli ile 10.000 e gitmeliydi, 10000 yerine 2000 e gitti, bi de böyle bakýn.
Bu onun kendi oyunu, onu kendi oyununda yenemezsiniz. Alternatif oyun geliþtirilmesi lazým, alternatif rezerv para, yeni bir altýn standartý, alternatif emtiaya dayanan türev piyasalar, tam da bu yüzden kripto piyasalara bu haliyle he demeleri mümkün deðil, kripto para piyasasý oluþacak, rüþtünü ispat edince, yerini resmi para birimlerinin dijitalleri alacak, bodrum katýnda üretileni niye kaale alsýn, kendi dijital parasýný üretir...
Bu arada, FED rezervini onsu 42 dolardan toplam 11 milyon dolara almýþ, yani, enflasyon hep gizli özne....
Merkez Bankasý Baþkaný Prof. Dr. Þahap Kavcýoðlu, gýda fiyatlarýndaki artýþ için TCMB’nin para politikasýnýn tek baþýna yeterli olmayacaðýný bu yüzden tüm kesimlerin sorumluluk üstlenmesi gerektiðini söyledi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
CDS nedir?
Güncel CDS’imiz kaç ? Bugün itibariyle
ekim baþýnda açýklanacak enflasyonla birlikte.
yýllýk beklentiler 19.55 ile 20.20 arasýnda.
faiz kaç? 18?
stopaj?
Bununla birlikte "Velev ki Swap hariç rezervler kullanýlacaksa onun için de planýmýz var" diyor.
Plan?
TCMB Baþkanýnýn T24 röportajýnda reel sektörün faizle ilgili sorunlarýna deðinmesi faiz indirimlerinin devamýna iþaret ediyor. @aksoyibrahim
Yer Ýmleri