Cumhurbaþkaný Erdoðan: Ýþçimiz de memurumuz da toplu sözleþmelerden sonra halinden memnun
https://www.indyturk.com/node/421096...EcjzRo.twitter
Adam haksýz mý !!..Herkes halinden memnun olmasa adam 20 yýl da nasýl iktidar oldu!!!! Sonuna adamla ilk kez ayný fikirdeyim....
Bu yav þak Robin Brooks ( 5,5 Robin) hala TL nin deðer kaybý iyidir diyor. Bizimle bozmuþ kafayý… Neymiþ kurdaki devalüasyon ile ihracat artýþýmýz bire bir koreleymiþ
Ýstanbul’da su idaresi kazdýðý çukura düþen olmadýðý sürece asfalt dökmemeye devam ediyor .
Ýki farklý ilçede sokaðýmda aynen bu oluyor .
Yaðmur yaðacak çamurlar içinde evlere gireceðim teþekkürler ak parti
Sn wasaban senin elektrik fiyatýn kullandýðýn benzin ödediðin vergi þu bu misal yüzde 50 arttý ama dolar yüzde 50 artmadý matematiksel olarak geçen yýl 1000 liraya yaptýðýn üretimi 1500 liraya yaparsýn dolar bazýnda ise geçen yýl misal 7.5 kurdan dolardan maliyet yap dolar yüzde 20 artsýn 133 dolardan bir anda maliyetin 170 dolara çýkar.Bakýn ithal hammaddenin artýþýný hesaba katmadým o zaten her ülke için geçerli.Bu 35 dolarlýk maliyeti ihraç ederken yansýtamazsýn adam gider bengladeþten alýr,ya da bizimkiler üretimden vazgeçer ithal eder.Sanýrým son 1 puanlýk faiz indirimi ihracatçýlarýn baskýsý nedeniyle oldu.Aslýnda acý ama matematik bunu gerektiriyor.Dolar üstüne yapýlan baský dikiþ tutmaz.Bize yansýmasý hayat pahalýlýðý olacak,zaten büyük buhrandayýz diye aylardýr yazýyorum.
Ben biraz önce yazacaktým, yazdým yazdým sildim ama sizin mesajýnýzý görünce dayanamadým þimdi yazacaðým.
Baykal'ý hala milletvekili olarak partide tutmak çok büyük hatadýr. Daha yazarým, kýrarým dökerim de neyse frenleyeyim kendimi burada.
Þunu da ekleyeyim, bu sefer de CHP iktidar olamazsa þuçu hiç baþka yerde aramasýnlar.
Sen ucuza dünyanýn ev kredisini pompalýyorsun,piyasada dolaþan para bir anda katlýyor,ama üretim ayný,e doðal olarak herþeyin fiyatý iki katýna çýkýyor.Doðal olarak üreticinin maliyeti de iki katýna çýkýyor,ama ihraç ederken dolar iki katýna çýkmadýðýndan arada kazýk yiyorsun,rekabet gücün artmýyor.Aslýnda ilk günah para basmak,sen öyle ya da böyle binbir yolla para basarsan sabit gelirli fakirleþir.Aslýnda gavurun dediði doðru da biz teþhisi tam anlýyamýyoruz,aslýnda 40 yýl öncesinin çini olduk bile haberimiz yok.Yeni misyonumuz bu.
Yer Ýmleri