Originally Posted by
watcher46
Ancak sonunda her þeye raðmen bu anlayýþýn neden bu kadar destekçisi olduðunu çözdüm;memura %19 enflasyon oraný üzerinden zam verilmesi gündemdeyken,asgari ücrete %30 zam konuþuluyor,27 yýllýk memur olan eþim neredeyse asgari ücretin bir týk üzerinde maaþ alacak,nerede kaldý mesleki bilgi,tecrübe vs? bu düzen,adýna ne derseniz beyaz yaka,orta direk maalesef yok ediyor,vasýfsýz çalýþan ise pastadan daha fazla pay aldýðýný düþünüyor ama o da hýzla fakirleþiyor aslýnda...
Komþumun çocuðu mobilya ve dekorasyon bölümünü baþka ilde okudu. Babasý eðitim gideri olarak masraf etti.Þimdi bir kurumda özel güvenlik olarak çalýþýyor.
Babasýný dinliyorum, madem o iþi yapmayacaktý neden okuluna gitti bir o kadar masrafým oldu diyor.
Çocuðuyla konuþuyorum mesai saatim belli deðil, ayný paraya gündüz atölyede, akþam ve hafta sonlarý evlerde mobilya kurmakla niçin uðraþayým diyor.
Birçok kiþi iþ bulursa asgari müþterekte, asgari ücrette buluþuyor, tecrübenin, mesleki bilginin malesef pek önemi yokmuþ gibi görünüyor.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri