https://m.valordolarblue.com.ar/
Tezgah altý
alýþ :197 pezo
satýþ kuru: 201 pezo
89,3% la brecha con el Dólar Oficial
%89.3 resmî kur ile arasýndaki makas.!!!
Kendime masallar.!!
Yatýrým tavsiyesi kesinlikle deðildir.!!!
https://m.valordolarblue.com.ar/
Tezgah altý
alýþ :197 pezo
satýþ kuru: 201 pezo
89,3% la brecha con el Dólar Oficial
%89.3 resmî kur ile arasýndaki makas.!!!
Kendime masallar.!!
Yatýrým tavsiyesi kesinlikle deðildir.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Bakýn baþka bir açýdan, bütün dünyada atak dönemleri ayný;
Soru-1: Ne ataðý bu? Mevsimsel mi, varyant mý, ikisi de mi?
Soru-2: Ýngiltere' nin ataklarý niye çok kuvvetli geliþmiþ, mevsimsellik?
Soru-3: Rusya üzerine getirirseniz mouse' u sadece onun grafiði netleþiyor, artan trend var adamlarda, Rus aþýsý iþe yaramaz demek mi? Ýþe yaramazsa niye baþlangýçta hep daha düþükmüþ ölümler, mevsimsellik nereye gitti?
https://ourworldindata.org/covid-deaths
![]()
Kendi adima
2002 2015 secimi dahil bu Allah siz hirsizlara oy verdim.. bir arda mushin yazicioglu oldugunde ona oy verdim
Hic dolar almadim ya tl de ya borsada oldum
KENDI ADIMA Allah belami verdi
13 yil bu admlari tanimadan oy verdim.. 15 temmuzun arkasinda bea var diyip he icisleri hem disisleri bakanimiz sonra gelecek dolar icin
Tukurdugunu yalamak..
Demek abd deki kopek bunlarin onune 30 milyar dolar atsa onla bile anlasabilecek insanlar var karsimizda
2016 darbesinde sokaga ciktogimda arkadasimin biri olum tayyip in gotunun kiliismin gec evine coligun cocugun var dediler
Geldigim nokta.. Allah bunlara cehennemi burda da yasattirsin
SABAH DAN aksama yalan konusan munafik bir cete tarafindan ulke yonetiliyor
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bundan sonra anlý þanlý þirketler dahil üretim yapanlar ürünlerini satarak para kazanma devri kapandý.!!
Stok yapanlar para kazanacak.!!
Oda nerde büyük sermaye bunlarda.!!
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
2002 den 2021 e 19 sene, uzun sürmüþ biraz
Demek ki 19 sayýsýnda gerçekten keramet var. (19 sayýsýyla ilgili ilginç tespitler var ona atýf)
Ama diyor ki, ilk 19 sene sayýlmaz, bundan sonra artýk þaapacaz.
Çýraklýk-Kalfalýk-Ustalýk müteakiben Tanrýlýk? (Tarihte hep böyle olmuþ, tabi dinen cevaz verenlerde, diðerlerinde -gibi olmuþ.)
Geçen bir video izledim. Biri, siyasi, küçük bir ilçede herhalde almýþ kalabalýðý önüne, elinde mikrofon konuþuyor;
-Vallahi Hz.Muhammed son peygamber olmayaydý, ondan sonra gelecek peygamber kesin bizimki olurdu.
Kalabalýðýn arasýndan birisi anýnda, hiç beklemeden es vermeden;
-Hastir ordan.
Toplumda vardýr öyle 'ters' adamlar, ayarsýzdýrlar, meþhurdurlar...
Bir gün bir þey yaptýrmam lazým tornacýda, bir demir parçasý, delikli filan, kýrýldý, aynýsý lazým, tornacý arýyorum ama, ufaðý var, büyüðü var, planya tezgahýyla yapýlacak, çok eski hikaye; tornacý dükkanýn önünde oturuyor, þu izmarit dudaðýnda yapýþýk gezenlerden;
-Selamün aleyküm. Dayý, sende planya tezgahý var mý?
-Aleyküm selam. Napcan satýn mý alcan.
-Yooo?? !!^^ Þunu yaptýrcam da.
-Sana ne benim nasýl yapacamdan, ister planya tezgahýnda yaparým, ister bilmem ne tezgahýnda..
-Dayý bir þey demedim yaw, yapabilir misin bunu?
-Ben yapamýcem de kim yapcek, benden baþka usta mý var.
-Dayý, ee, yapcen mi?
-Yaw otur þure, kendine çay söle ordan, girme içeri, tövbe estaðfurullah...
Yarým saat sonra geldi, adam kusursuz þekilde, bendeki parçanýn aynýsýný yapmýþtý.![]()
TV de Mediamarkt reklamý dönüyor, Þahane Cuma fýrsatlarý kaçýrmayýn...
Lan ürün yok ürün, boþuna niye reklam parasý veriyorsunuz, bari onu vermeyin devir tasarruf devri..
Gene mehebbet týne bu gece...kaçenzi
NOT DEFTERÝ: Menderes gerçeði ve hazin bir son.!!
Kýrýlgan ekonomi, geçici refah ve hazin son.!!
Ekonomide elveriþli uluslararasý koþullarýn yaþattýðý geçici saadet yýllarýnýn ardýndan 1958'e gelindiðinde durum felaketti. O yýl dolar 9 liraya kadar yükseldi. Dýþ borçlar ödenemez hale gelince hükümet moratoryum ilan etti. IMF ile ilk stand-by anlaþmasý bu dönemde yapýldý. Çeþitli sanayi kuruluþlarý ya özelleþtirildi ya da ekonomik olmadýklarý gerekçesiyle kapatýldý. Uçak ve uçak motorlarý fabrikasý, tank fabrikasý, silah fabrikasý NATO standartlarýna uymadýðý gerekçeleriyle kapatýldý. ABD'den Sovyetlere karþý mücadelede kullanýlmak üzere Marshall Yardýmý alýndý. Uygulanan serbest piyasa ekonomisi sonucunda halk hýzla yoksullaþtý, zengin azýnlýkla yoksul halk arasýndaki uçurum büyüdü. Öðrenciler ve halkýn bir bölümü sokaða çýktý. Gösteriler çok sert biçimde önlendi... Ve 27 Mayýs 1960 günü geldi. 10 yýllýk çok partili dönemin ilk demokrasi yaþamý, Askeri bir darbe ile sonlandýrýlýyor, Türkiye bu anlamda sýnýfta kalýyordu. Kimine göre gerekçe, kimilerine göre de hukuksuz olarak belirlenen Menderes dönemindeki geliþmeler de böyleydi.
https://m.enbursa.com/yazarlar/ismai...son-10298.html
Kendime masallar.!!
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.!!
Yer Ýmleri