Carlo Yuen
Danny Sepkowski
Jonas Schäfer
Junhui Fang
Rita Kluge
Jonas Chan
Sandipani Chattopadhyay
Scott Portelli
Weimin Chu
Beden eðitimi öðretmenin Mehmet Kumru'nu kýz öðrencilerle kurduðu hentbol takýmý, filmlere konu olabilecek bir baþarý öyküsüne imza attý.
Van'ýn Özalp ilçesindeki Þemsettin ile Kalecik köylerinde aileleriyle çiftçilik ve çobanlýk yapan 8 kýz öðrencinin hayatý, ortaokula atanan beden eðitimi öðretmeni Mehmet Kumru'nun hentbol takýmý kurmasýyla deðiþti.
Mehmet Kumru, ilk atamasýnda Van'ýn Özalp ilçesindeki Þemsettin köyünün ortaokulunda 5 yýl önce göreve baþladý. Okulda öðrencilerinin sevgisini kazanan Kumru, kýz çocuklarýnýn derslere daha çok ilgi göstermesi ve okula devamlýlýðýný saðlamak için spor takýmý kurmaya karar verdi.
Bölgenin coðrafi þartlarýný ve okulun fiziki durumunu deðerlendiren Kumru, görevinin 3'üncü yýlýnda hentbol sporuna dair bilgisi olmayan kýz çocuklarýyla takým oluþturdu. Çocuklarýnýn hentbol oynamasýna izin vermeyen ailelerle görüþen Kumru, onlarý ikna ederek antrenmanlara baþladý.
Kalecik ve Þemsettin köyünde yaþayan öðrencilerin eðitim gördüðü okuldaki sýðýnakta, bahçedeki parke taþlý alanda, kale direkleri dahi olmadan 11 yaþýndaki kýz öðrencilerine hentbolu öðretti. Kumru'nun kurduðu okul hentbol takýmý ilk yýlýnda 2017- 2018 eðitim öðretim döneminde Van'da birinciliði kazanýp, Batman'da yapýlan bölge þampiyonasýna katýlmaya hak kazandý.
Öðrencilerinin spordaki baþarýsýný artýrmayý hedefleyen Kumru, çocuklarýnýn Batman'a þampiyonaya gitmesine izin vermeyen ailelerle görüþüp, onlardan yeniden izin aldý. Hayatýnda ilk defa farklý þehre yolculuk yapýp Batman'a giden öðrenciler, turnuvada Doðu Anadolu Bölgesi þampiyonluðunu kazandý.
Ýlk defa evlerinden uzakta kalan ve Batman'da þampiyonluk kupasý kazanmanýn gururunu yaþayan Kumru'nun öðrencileri, maçlardaki baþarýyý derslerine de yansýttý. Okula severek gelen, derslerine çalýþan ve sporcu olmayý hedefleyen öðrencilerin kazandýðý baþarý sonrasýnda aileler de kýzlarýna destek vermeye baþladý.
Doðu Anadolu Bölgesi Þampiyonu Þemsettin Ortaokulu kýz hentbol takýmý öðrencileri, Erzurum'da katýldýklarý Türkiye þampiyonasýnda ilk 16 takým arasýna adýný yazdýrdý. Köyde öðrencilerinin ve velilerinin sevgisini kazanan Kumru'nun 4 yýllýk görev süresinin dolmasýnýn ardýndan Antalya'nýn Gündoðmuþ ilçesindeki okula tayini çýktý.
Sevdikleri öðretmenin köyden ayrýlacaðýný öðrenen hentbol takýmý öðrencileri, büyük üzüntü yaþadý. Kumru, tayini çýkan ilçeye kendilerini de götürmesini isteyen öðrencilerinin talebine kayýtsýz kalmadý. Gündoðmuþ'ta görev yapacaðý okulu ve ilçedeki eðitim kurumlarýný ve spor alanlarýný araþtýrdý.
Öðrencileriyle görüþen Kumru, sporcularýný Gündoðmuþ'a götürebileceðini ve onlarýn ilçedeki yatýlý okulda eðitim görüp, kuracaklarý hentbol takýmýna da antrenörlük yapabileceðini anlattý. Bu habere çok sevinen hentbol takýmý sporcularý, aileleriyle görüþtüðünde hayal kýrýklýðýna uðradý.
12 yaþýndaki çocuklarýnýn baþka ilde okuyup, spor yapmasýna karþý çýkan aileler, kýzlarýna izin vermedi. Köyde 15 gün boyunca çocuklarýn anne ve babalarýyla görüþüp, aile büyüklerinden izin alan Kumru, zor geçen ikna sürecinin ardýndan öðrencileriyle 2018-2019 eðitim öðretim yýlýnda Gündoðmuþ'a geldi.
Van'ýn Özalp ilçesindeki Þemsettin ile Kalecik köylerinden 8 kýz öðrenci, 1600 kilometre uzaktaki Antalya'nýn Gündoðmuþ ilçesindeki Þehit Orman Mühendisi Abdullah Aydýn Yatýlý Bölge Ortaokulu'nda eðitime baþladý.
Ýlçeye 30 kilometre uzakta Köprülü Ayþe Güven Okulu'nda beden eðitimi öðretmenliði yapan Kumru, her gün dersten çýktýktan sonra sporcularýyla bir araya gelip, onlarýn eðitim gördüðü okul bahçesinde ya da ilçenin spor salonunda antrenman yaptý. Eðitim hayatýna baþarýyla devam eden kýz öðrenciler, spordaki baþarýlarýný Gündoðmuþ'ta da sürdürdü.
Kumru'nun antrenörlüðünü yaptýðý Þehit Orman Mühendisi Abdullah Aydýn Yatýlý Bölge Ortaokulu kýz hentbol takýmý, Manavgat'ta yapýlan turnuvada ilçe þampiyonluðunu kazandý. Madalyalarýyla gurur duyan kýz hentbol takýmý öðrencileri, Antalya'daki il müsabaka finallerinde ise elendi.
Sevdikleri öðretmen ile eðitim ve spor hayatýný devam ettirebilmek için doðup büyüdükleri köyden, ailelerinin yanýndan baþka þehre gitme cesareti gösteren hentbolcu kýzlar, baþarýlarýndan dolayý iftihar belgesi kazanarak Gündoðmuþ'taki 7'nci sýnýf eðitimini tamamladý.
Karne sevincini ilk önce hem öðretmen hem de antrenörleri olan Kumru ile paylaþan hentbolcu kýzlar, yaz tatilini geçirmek üzere Van'a ailelerinin yanýna gitti. Gelecek dönem yeniden Gündoðmuþ'a gelip, yaþamýna devam edecek öðrencilerin en büyük hayali ise sonraki yýllarda Alanya'daki Mevlüt Çavuþoðlu Spor Lisesi'nde eðitimlerine ve spora devam etmek.
Umarým doðrudurr ...
https://www.facebook.com/OdunHerif/v...57795083/?t=40
Los Angeles'ta yaþayan Rodge Parker, zincir yerine tren lokomotiflerinin hareket prensibine benzer bir sistemle pedallarla arka tekere güç aktaran karbon fiber gövdeli bir bisiklet geliþtirdi. Bu sistem pedalý aþaðý yukarý hareket ettirerek sürücünün daha az güçle daha fazla hýz elde etmesini saðlýyor. Sürücü pedallarý yalnýzca aþaðý yukarý hareket ettirerek yer çekimi gücünü kendi lehine kullanýyor.
Nubike adý verilen 10 kilogram aðýrlýðýndaki bisiklet, kalça, diz ve dirseklerin daha rahat kullanýlmasýný saðlýyor. Parker, ticari modelin aðýrlýðýnýn 8 kilogram olacaðýný söylerken, bisikletin perakende satýþ fiyatýnýn 3 bin 800 dolar olmasý planlanýyor.
Kaynak Habertürk.
Yer Ýmleri