Alıntı Originally Posted by hs37 Yazıyı Oku
Dini inanç ya vardır,ya yoktur.Sanırım siz ibadet kismına taklıdınız.O ise sizinle inandığınızın arasında ki mesele.Kendizde eksiklik hissetmeniz sizin imanınızın bütün olduğunun işaretidir.
Alıntıladığınız mesaj bana ait değil. Sosyal medyada yayınlanan, Hossein Sotoodeh videosunun altında benim dikkatimi çeken ve Mugler nickli kişiye ait bir mesaj. Dikkatimi çeken cümle şu:

Bu musiki benim ruhumda yaratıcıyı çağrıştırıyor.
Yani dini bir sanat eseri, kutsallık içeriyor. O zaman sizin yazdığınız şu cümle tam doğru olmayabilir:

Dini inanç ya vardır,ya yoktur.
Ben kutsallığa inanırım. Körü körüne inanmam. Kutsallık, doğada karşımıza çıkabileceği gibi sanat eserlerinde( ilhamla üretilmiş sanat eserleri) de karşımıza çıkabilir. Konumuz dini inanç olduğundan, dini inancın kaynağı da vahiye dayalı olduğu iddia edilen kutsal kitaplardır.
Kutsallık, kutsal kitaplara yüklenmiş, şeytanın müdahalelerine rağmen, kutsallığı koruyabildiği kadar korumuşlardır. Kutsal kitapların %95'inden fazlaları dünyevidir, toplumsal düzeni sağlamak ve devam ettirmek için kurallar içerirler. Bunlar kutsal değildirler.
Sadece tek Tanrılı dinler değil, tüm dinler(kaybolmuş olanlar da dahil) kutsallık içerebilirler. Eski Avusturalya, Güney Amerika ve Afrika dinleri gibi.
Kutsallık çok daha önceleri, destanların içindeydi, Gılgamış Destanı gibi. Onbinlerce sene önce ise daha eski destanlar vardı, Mahabbarata ve Ramayana Destanları gibi.
40-50 bin yıl önce ise duvar resimleri vardı, nedense sanat değeri olan duvar resimleri hep Avrupa'dadır. Güney Fransa'daki Chauvet Mağarası ya da Cro Magnon resimleri gibi.

Katoliklerin, İncil'den sonra gelen ilmihal kitabı vardır. Kateşizm.

Kateşizm, Hristiyanlıkta vaftiz olup dine girmeden önce alınan din eğitimine verilen isimdir. Modern tarih bağlamında değerlendirildiğinde bu kavram Hristiyanlığın temel kurallarını açıklayan bir kitaba da işaret etmektedir.
Buna göre insan cennetten kovulmakla kalmamış, dünyaya fırlatılmıştır. Yani sadece Epstein Adasına gidenler değil, hepimiz suçluyuz ve bu dünyaya atılmakla, bu suçun cezasını çekiyoruz.
Epstein Adası tarih boyunca, her dönemde hep vardı.

Hz.Süleyman'ın 3000 kişilik haremi vardı. Hasan Sabbah'ın Alamut kalesi vardı. Hangi peygamber, 9 yaşında kız çocuğuna nikah kıymıştı? Osmanlı'nın Somali'de, oğlanların cinsel organlarının çıkarıldığı, ameliyatların yapıldığı ameliyathanesi vardı. Vardı da, o dönemin şartlarında, 10 oğlandan 7'si ameliyat masasında kalıyordu.

Sorunumuz, tekrar cennete nasıl giderizdir. İşte kutsallık bunun için gereklidir.

Videoda 17.23'te bir din seçme zorunluluğu olsaydı, hangisini seçerdiniz sorusuna Hıristiyanlık diye cevap vermiş. ''Allah'a inanmıyorum, dinim felsefedir'' diyor. Felsefeyle Allah'ın var olup, olmadığının tespiti mümkün değildir. İnsan aklı, Allah'ın varlığını kanıtlayabilecek şekilde dizayn edilmemiştir. Diğer taraftan, iyi bir felsefecinin ahlaklı olması için dine gerek olmayabilir. Ama sıradan insan için, ahlağın temel kaynağı dindir.
''Tanrı'ya inanıyor musunuz'' sorusu Jung'a da sorulmuştur. ''İnanmama gerek yok, ben biliyorum'' demiştir. Nereden biliyor? Malum oluyor işte.

Zorunlu olsaydı ben de Katolikliği seçerdim. Çünkü sanat teşvik edilmiş, kutsallık sanat eserlerinin içine gizlenmiş. Sanat konusunu çok ihmal ettim, keşke gençken ilgilenseydim.

Sistina Şapeli: Michelangelo’nun Fırçasıyla Göklere Yazılan İnsanlık Destanı

“Burada, Tanrı ile insan buluşur.” – Sistina Şapeli ziyaretçi defterinden bir alıntı.