Haber Editörü
@habereditoru
·
7s
Nedim Þener'e karþý sistematik büyük bir saldýrý baþlatýldý.
Yurtdýþý kaçaklarýnýn tamamýnýn Nedim Þener'e saldýrmasýndaki en büyük sebebin, Nedim Þener'in Ýçiþleri Bakanlýðý deðiþimindeki yazýsý olduðunu düþünüyorum.
Nedim Þener; "Bakan ‘özgürlüðe giderken’ FETÖVARÝ kumpasý arkasýnda býraktý" baþlýklý yazýsýnýn giriþinde þöyle diyordu:
Bugün yazdýklarýmýn tamamýný zamanýnda, olaylar henüz yaþanýrken, “baþýna iþ gelir” diye uyaranlara inat hesap yapmadan ve sadece yapýlan hatalar konusunda uyarmak amacýyla yazdým. O yüzden vicdaným çok rahat.
Evet, o yazýnýn intikamý þimdilerde alýnýyor gibi duruyor. Bu FETÖ'cü teröristlerin beyinleri fýndýk kadar olduðu için, yazýnýn intikamýnýn kurgusunu ancak planlayabilmiþler.
Þener o yazýsýnda;
"Ýçiþleri Bakanlýðý’ndaki görev deðiþikliðini anlamak içinse “Göreve gelen neden geldi yerine, giden neden gitti?” sorusunun cevabýný vermek gerekiyor.Ali Yerlikaya uzun süre valilik görevlerinden sonra 2023 seçimlerinin ardýndan Ýçiþleri Bakanlýðý’na atanmasýnýn ardýndan önceki Bakan Süleyman Soylu döneminden geriye kalan ne varsa adeta adý konmamýþ gizli bir mücadele baþlattý. Kendi atadýðý Emniyet Genel Müdürü’nü bile birinci yýlýnda kendisi görevden alýrken, il müdürlerini, þube müdürlerini, daire baþkanlarýný, baþkan yardýmcýlarýný deðiþtirdi. Ama AK Parti-MHP’ye FETÖVARÝ kumpas kurulan Ankara’da Emniyet Müdürü Engin Dinç’e hiç iliþmedi" de demiþti.
Bu kadar net bir çerçeve çizen bir tespitin ucunun dokunduklarý bugün intikamlarýný, itibar suikastý ile alýyorlar.
Fakat aklýma takýlan baþka bir þey daha var. Bütün bu saldýrýlar, yurtdýþý kaçkýnlarý tarafýndan, sosyal medya aracýlýðý ile yapýlýrken, bu kaçkýnlarýn hesaplarý Türkiye'de neden takýr takýr engellenemiyor?
Hangi yetkili kurumlardaki hangi bürokratlar itibar suikastlarýnýn yayýlmasýný bekledikten sonra aksiyon alýyorlar? Hesap engellemeleri için neyi bekliyorlar?
Þahsen bu bekleyiþlerin artýk bilinçli olduðunu, ateþe benzin taþýmak olduðunu da düþünmüyor deðilim.
Yer Ýmleri