Arkadaþlar merhaba, cuma günü ve bugün ciddi alýþlarým oldu. 22 bin lotla aranýzdayým. Araþtýrmalarýma göre borcu karýna göre çok düþük, ihracat odaklý bir firma , ben sasa dan çok egeen e benzetiyorum, sonu da umaraým egeen gibi olur.
Arkadaþlar merhaba, cuma günü ve bugün ciddi alýþlarým oldu. 22 bin lotla aranýzdayým. Araþtýrmalarýma göre borcu karýna göre çok düþük, ihracat odaklý bir firma , ben sasa dan çok egeen e benzetiyorum, sonu da umaraým egeen gibi olur.
ABD'ye giriþ kurallarý bugün deðiþti;
ABD vatandaþý olmayan herkes, geldiði ülke farketmeksizin iki aþýsýný da yapmýþ olacak.
2 yaþýndan büyük herkes son 24 saat içinde (72 deðil!) alýnmýþ negatif PCR testi gösterecek.
Bu koþullarý karþýlamayanlar uçaða binemeyecek.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Öncesinde -18 yaþýndan küçük kimseler PCR testinden muaftý.
Pazarý ciddi anlamda büyüten geliþmeler. Muhtemelen Amerikayý diðer ülkeler de izleyecektir.
Kovid-19'un mevsimsel bir hastalýða dönse dahi dünya olasý mutasyonlara karþý hep tetikte olacak. gen-sekanslama faliyetleri devam edeceðinden uzun yýllar covid-pcr pazarýnda küçülme olmasý neredeyse imkansýz.
Bizim aracý kurumlar ve fonlar sanýrm bu realiteyi tam algýlayamýyorlar ve hisseye 'dönemsel olarak' bakmakta dahi zorlanýyorlar.
Kendime notlar... Ýstediðin fiyattan alamýyorsan alma, kar kaçýrmak zarar etmekten iyidir!
Toplam 10+10+3 = 23 milyon Hisse satýþý olmuþ.
13 Milyon adedi ortaklar kendi paylarýný satmýþ ve bunun karþýlýðý arz bedeli satan ortaklarýn þahsi kasalarýna girmiþ. Yani bu arzdan gelen gelirin þirkete bir faydasý yok.
10 Milyon hisse ise Þirket sermayesi 100 milyondan 110 milyona artýrýlmasý neticesinde arza konu edilmiþ. Bu 10 milyon hissenin satýþ bedeli þirket kasasýna girmiþ. Yani Þirkete faydasý olan kýsým bu.
Yani 10 milyon X 20.25 = 202.500.000 TL (Brüt)
Bunu niye sordum?
2021/9 Aylýk finansallara eklemek ve buna göre hesabýmý yapmak için. Çünkü Arz geliri 10. ayda kasaya girdi.
Aktiflerde Dönen Varlýklara 200 milyon ekle.
Sermeyeyi 110 milyon yap
Özvarlýklara 200 milyon ekle
Ucuz mu deðil mi hesabý buna göre yapacaðým
Kasada 109 Milyon nakit varmýþ, Ekim ortasýnda 200 milyonda arzdan geldi. Oldu kasada 309 Milyon.
20 Ekim Dolar kuru 9.30 imiþ.
Umarým parayý TL de tutmamýþlardýr. Ýhracatçý firma olduðu için dövize çevirdiklerini umuyorum.
2021/9 Aylýkta döviz pozisyonu 132 milyon artýda imiþ.
Ellerinize saðlýk.
Son 4 çeyrek karlarý 120.3+69+83+61.2 mn sýrasýyla
Ödenmiþ sermaye 100'den 110 mn a çýktý
120.3+69+83+61.2 / 110 mn = 3.03 Hisse baþý kar ile iþlem görmekteyiz.
4.çeyrekte halka arz gelirlerinden hariç TL'ye dönmediler ise kur çevirim farklarýný da hesaplarsak 100 mn kar beklemek gayet kabul edilebilir bir tahmin gibi geliyor. O zaman;
69+83+61.2+(100 mn ve ilave 200 halka arzdan) / 110 = 4.66 hisse baþý kar eder. Her ne kadar tek seferlik bir gelir olsa da;
Piyasa 7 f/k ' dan aþaðý deðer biçmiyor hisseye gördümüz kadarýyla.( Pay piyasasýnda yeni-bilinmez olduðundan dolayý sektör içinde oldukça iskontolu olduðunu düþünüyorum). Hesap yaparken an itibariyle f/k 7.81 idi
Tahmini fk * hbk = 7 * 4.66 = 32.66 muhafazakar yaklaþýmla bulduðum ucuzluk / pahalýlýk hesabý arkadaþlar.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, forumun ortak aklýndan faydalanma gayretidir.
Kendime notlar... Ýstediðin fiyattan alamýyorsan alma, kar kaçýrmak zarar etmekten iyidir!
Madem forumdaki yatýrýmcýlarýn sayýsý artýyor o zaman daha fazla bilgi ile bu baþlýðý zenginleþtirelim.
Þu anda cironun büyük kýsmý covid19 taný kitlerinden geliyor ve Ýngiltere & Ýtalya bunlarýn yarýsýndan fazlasýný oluþturuyor, bu sebeple bu ülkelerdeki günlük test sayýlarýný takip etmekte fayda var.
Gözüktüðü gibi Kasým ayýndan sonra test sayýlarýnda ciddi bir artýþ söz konusu. Özellikle Ýtalya'da bizim son çeyrek satýþlarýna yansýyacak dramatik bir artýþ var. Ýtalya'daki iþtirakimizin iyi çalýþacaðýný hesap edersek, ciromuza çok iyi bir getirisi olacak bu artýþlarýn.
angen1.jpg
Yer Ýmleri