Originally Posted by
balina
Sayýn freesky, bu þirket gerçekten önü açýk geleceði olan bir biyoteknoloji þirketi..ben halen daha önce yazdýðým iddianýn arkasýndayým. Halka arz fiatý konusunda pahalý olarak arz edildiði konusunda düþüncemi deðiþtirmedim. Burada hepimiz yatýrýmcýyýz.. Angen nin halka arz tarihi 21 ekim 2021..fiatýmýz 22 ile 26 tl arasýnda ilk iþlem günü yoðun iþlem gördü yani. aþaðý yukarý maliyetler 24 tl cývarýnda.. Dolar.9.32 tl idi. O tarihteki bazý BÝST 30 þirketlerinin fiatlarýna bir göz atalým..TÜPRAÞ 130, THY 14 TL , FROTO 160
DOAÞ 28 tl, ÞÝÞE 8.13 tl , KRDMD 7.17 tl EREÐLÝ 12 tl.. Biz ise Angen aldýk ancak yanýldýðýmýz o zaman geç anladýk.. Kural olarak zararda olduðum þirketi satmadýðým için bekledim ve BÝST 30 kaðýtlarýný almadýðým için kendime çok kýzdým. Bazen basiretimiz baðlanýyor hata yapabiliyoruz.. Ancak enflasyondaki artýþ ve diðer tüm bist 30 hisselerinin yaptýðý primler artýk Angen de uzun süreli bir yatýrýmcý olarak kalmam gerektiði konusunda ikna oldum..Ama o zamanki iddiamý bugünde sürdürüyorum. Halka arz fiatý pahalý idi..Patronlar ettikleri kara göre hesapladýklarý f/k üzerinden halka açtýlar. Ayný zamanda 20221 yýlý karlarýnýnda az çok tahmin ettikleri için ucuz bir fiattan halka açmadýlar. Benim iddiam buydu. Artýk bu saatten sonra bunlarý geride býrakýp þirketin gelecði ile ilgili araþtirma yapýyorum.. ABBOT ve ROCHE gibi dünya devlerinin olduðu bir pazarda boy gösteren bir þirket var..Bende pahalý olduðunu bilerek aldýðým hissemin bana kazandýracaðý zamaný bekliyorum. Hepsi bu.. Selamlar
Yer Ýmleri