temettü defteri kapanmýþ maalesef buradan bakabilirsiniz temettü yerine alper bey kendi þirketini satýn alýyormuþ ytd...
https://foreks.com/haber/detay/6226f...yatirim-menkul
temettü defteri kapanmýþ maalesef buradan bakabilirsiniz temettü yerine alper bey kendi þirketini satýn alýyormuþ ytd...
https://foreks.com/haber/detay/6226f...yatirim-menkul
ANALÝZ - Anatolia Geneworks Analist Toplantý Notlarý(Ýntegral Yatýrým Menkul) :
2022 yýlý içerisinde Þirketin Baðlý ortaklýðý olan Alpha IVD S.P.A’den Elif ve Alper Akyüz’e ait paylar
þirkete devredilecektir. Þirket söz konusu paylarý 5,5 Milyon Euro bedelle satýn almayý planlamaktadýr.
Satýn alma gerçekleþene kadar temettü daðýtýmý yapýlmayacaðý þirket yetkilileri tarafýndan belirtilmiþtir.
Ortada bir yanlýþ anlaþýlma var.
Ýntegral yatýrým bunu kasýtlý mý yaptý bilmiyorum ama Anatolia Geneworks firmasýnýn temettü daðýtýmý ile alakalý alýnmýþ bir karar yok ortada!!
Þirket satýþ iþlemi yapýlacaðý için Alpha IVD firmasý herhangi bir temettü ödemeyecektir, bu satýþ iþlemi bitene kadar ki bu çok normal bir karar. Anatolia ile ilgili temettü ödemesi olaðan genel kurulun açýklanmasý ile birlikte kamuoyuna duyurulacaktýr, yani tüm firmalarda prosedür budur!
Ayrýca ortada hem çok iyi bir kar hem de kasada duran nakit var. Neden temettü ödenmesin? Temettü ödenmeyecekse de bu temettü ödenmeme kararý büyük bir yatýrým sebebiyle olur, bundan da yatýrýmcý olarak mutlu olurum.
Bugün bundan dolayý satýþ yediyse yazýk olmuþ satanlara.
Her ne olursa olsun gerçek þu ki þirket ketum. Herhangi bir aracý kurumun araþtýrma raporu yayýnlanmasa ortaklarýn paylarýný þirkete satacaðýndan kimsenin haberi olmayacaktý. 3 buçuk aydýr hissedeyim , aldýktan sonra hiç satmadým, sonuç hüsran. bu 3.5 ayda 1 tane bie sipariþ ile ilgili kap görmedim. Tamam þirket hýzlý büyümüþ olabilir covid 19 ile beraber ama ne zamanki büyüme bitti halka arz ettiler, biz de güvenip girdik. Bundan sonrasý covid hortlamazsa bu þirketten bir cacýk olmaz, her sene karlarý düþer.Covid ile büyüyen þirket bu sefer Covidin bitmesi ile küçülür gider.
Konuyla ilgili þirketin KAP paylaþýmý yapmasýný beklemek lazým bence. Bahsedilen tutar tek baþýna temettü daðýtýmýný engelleyecek bir tutar deðil, o yüzden anlamlý gelmedi bana. Ayrýca ne kadar hisseleri vardýr bilmiyorum ama bahsedilen tutarýn deðerleme anlamýnda çok yüksek olduðunu düþünüyorum. Ama þirket kurumsal ve güvenilir þirketlerin yaptýðý gibi kar payý açýklamasýný göndermeli daha fazla gecikmeden diye düþünüyorum...
Son düzenleme : zelig; 08-03-2022 saat: 22:21.
þirket yatýrýmcýyý dogrudan etkileyecek geliþmeleri yasal olarak kap ile bildirmek zorunda ama yatýrýmcý geliþmeleri aracý kurum analizinden öðreniyor ilginç arz öncesi kaça kaça kasadaki parayý daðýtan þirket arzdan sonra temettü için bin bir bahane buluyor ytd...
bu niyette bir patron asla temettü daðýtmaz bu benim düþüncem önceki paylaþýmlarda da yazmýþtým ama umarým yanýlýrým asla ytd...
daha önce karý da yönetim gideri diye yer demiþtim ama þirket alýmý yapacakmýþ oda olur birazda huzur hakký ekler yani yüksek kar huzur hakký yönetim gideri þirket alýmý derken sýfýrlanýr gider ama bu tahmin ve yatýrým tavsiyesi deðildir zaman gösterecek UMARIM YANILIRIM...
hisse performasýnýn kötü olduðu aþikar lakin temettü daðýtýlmayacakmýþ söylemi yanlýþ. integral yatýrýmýn yazým þeklinde kötü niyet yoktur umarým.
Yer Ýmleri