kayyum atansa bunlardan iyi yönetirdi ytd...
Hepimiz sonuçta yatýrýmcýyýz ve þirkete güvenip yatýrým yaptýk. Cironun sürdürülebilir olduðunu varsayarsak, þirketin iþ kolu gereði F/K'sý olmasý gereken yerlerde deðil.
Satýþlara bakýlýrsa, yurtdýþýnda Covid19 dýþý ürün satýþý az, yurt içinde ise bu oran daha iyi. Bu sebeple Covid19 ürün grubunda karlýlýk çok daha iyi duruyor. Þirketin pozitif ivmelenmesi belli ki yurtdýþý Covid19 dýþý ürünlerin satýþýnýn artmasý ile olacak.
Þirketin gelirlerinin döviz bazlý olmasýna raðmen 2020 ve 2021 satýþlarýnýn neredeyse TL bazýnda ayný olmasý satýþ adetlerinin azaldýðýný gösteriyor. Maalesef ben bunu olumsuz olarak yorumluyorum. Bu döviz artýþýnda cironun TL bazýnda en azýndan döviz artýþ oranýnda artmasý gerekiyordu. Umarým bu tabloyu deðiþtirir þirket 2022 yýlýnda, yeni ofisler de bunun baþlangýcý olur.
Þirketi eleþtirebileceðim diðer bir nokta da yanlýþ anlaþýlmalarýn giderilmesi noktasýnda piyasayý bilgilendirmemesi. Ýntegral yatýrýmýn notlarýný okuyan büyük çoðunluk Anatolia Geneworks'ün temettü daðýtmayacaðýný düþünmüþ, bu yanlýþ. Kastedilen Alpha IVD firmasý aslýnda. Ýkinci konu da Alpha IVD firmasýnýn deðerlemesi. 5.5M EUR 'nun nasýl hesaplandýðýnýn anlatýlmasý gerekiyor. Belki zaten þirketin içinde 5M EUR nakit var ve net varlýk deðeri rahatça 5.5M EUR ediyor, bu nakit azalmasýn diye de temettü daðýtýlmayacaðý söylenmiþ. Bunlarýn açýklanmasý gerekiyor ki yatýrýmcýnýn aklýnda soru iþareti kalmasýn.
Ýletiþim konusu ya gerçekten iyi bir þekilde saðlanamýyor ya da bilerek kötü algý oluþmasý isteniyor.
dün gelen yatýrýmcý sunumunu okuyan oldu mu ?
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
ucundak baktýk ilgimi çeken %90 ihracat ama kur 2021 de 2020 ye göre iki katýna katladý ama kar katlamadý covid kiti karda halen aslan payýna sahip birde bu haklarýný satacaklarý þirkette % 76 paylarý varmýþ o þirketin sermayesi 300 bin euro 5.5 milyon degeri nasýl biçtiler anlayamadým ytd...
net olarak þirket kurdaki artýþa raðmen karýný katlayamamýþ üç beþ çakal tahtacý komik ama 20-30 bin lotla hemen her gün % -1-3 arasý kayýp yaþatýyor yönetim gideri iki katýna katlamýþ personel alýmýdýr inþallah 300 bin sermayeli þirketin %76 sýný 5.5 milyon euroya alacakmýþ satýþlarda covid kitleri aslan payýna sahip covid sonrasý %70 e yakýn daralma yaþanacak ama asýl sorun covid deðil kötü yönetim 142 milyonu kkm yatýrdýlar yaklaþýk 8 milyon vergi avantajý var ama bu miktarla geri alým ile arz da belirtilen iskontosuz 31,5 fiyatý yakalayabilirdiler þirkete karý daha fazlaydý neyse arzdan buyana dolar bazlý fiyat yarýsýnda yani fena çarpýldýk maliyete gelse çýkarým ama hayal her gün eksi kapatan bir hisse temmettü de belirsiz ytd...
en azýndan yeni alým yapmayarak zarardan kar yapýlabilir belki birgün patron tahtacýlarýn çirkin oyununa dur der ne biliyim kkm vadesi dolunca geri alým yaparak mesela o zaman yükselir ytd...
Yer Ýmleri