Tankut Beyin istifasý SPK dan gelecek olasý cezaya karþý þirketi korumaya almak için olmalý. Bir çok kiþi þikayette bulunmuþ. Bu durum þirketi kurumsal yatýrýmcýlarýn gözünde kýrmýzý listeye girmesine neden olabilir. Bunun cezasýný yatýrýmcýlar öder.
Parayý yönetemeyen ve verimli kullanamayan yönetim þirketin aynasýný da kýrmýþ olur.
Kayitlarda daha satilacak 5.7 milyon adet hisse gorunuyor.
Bu manipülasyonun hesabý genel kurulda sorulur...
Bu hisseyi ben de halka arzýndan beri arttýrarak tutuyorum. Bugünlerde yukarýdaki konu baþlýklarý ilgimi çekti ve yatýrýmcý iliþkilerine sordum. Sizin de bilginiz olsun.
1- Akyüz ailesi hisse mi aldý? (yukarýda da gösterildiði gibi hisse oranlarý artmýþ gözüküyor)
"Þirket Bilgi Formu Güncellemesi, Yönetim Kurulu Üyesi Tankut Ýkizler’in görevden ayrýlmasý nedeniyle yayýnlanmýþtýr. Ortaklýk paylarýnda herhangi bir deðiþim sözkonusu deðildir, Sermaye ve Ortaklýk Yapýsý Bilgileri þablonu otomatik olarak MKK üzerinden KAP sistemine aktarýlmaktadýr.Þirket Bilgi Formunda yeralan Yönetime Ýliþkin Bilgiler þablonu da ona paralel olarak revize edilmiþtir.Dolayýsýyla Alper Akyüz ve Elif Akyüz’ün paylarýnda dünden bugüne herhangi bir deðiþim(alým-satým) olmamýþtýr."
2- Bugün (23.11.2022) tarihinde yayýnladýðýnýz bildirime göre de daha önce hisse satýþý yapmayacaðýný söyleyen bir ortaðýn hisse sattýðýný mý veya ne yaptýðýný ben anlayamadým. Ama stoktaki hisse azalmýþ. Neden daha açýk bildirimler yayýnlamýyorsunuz? Azýnlýk ortak, 1 yýl satmayacaðým demesine raðmen nasýl satabiliyor veya satýyor mu? Bu yatýrýmcýlarý eksik bilgilendirmek deðil mi?
"Tankut Ýkizler, kendine ait paylarýný bir fon kuruluþuna teminat olarak virmanladýðýný ve herhangi bir satýþ yapmadýðýna dair Kap açýklamasýný 07 ve 11 Kasým 2022 tarihlerinde özel durum açýklamasýyla paylaþmýþtýr."
Kiþisel olarak bugünkü gibi KAP bildirimlerini içerik olarak açýk bulmuyorum. Ama, bu þirkette zaten genel olarak bir þeffaflýk daha doðrusu çok açýk yazmama özelliði var. Ýþ antlaþmalarýný da pek geçmiyorlar. Þimdiye kadar ben bir kez hatýrlýyorum, bilanço dýþýnda, genelde þirket açýlýþ haberleri geçtiler. Artýk nazar deðmesinden mi korkuyorlar :) yoksa kendilerini aþýrý deðerli mi görüyorlar bilmiyorum ama ketum bir tavýr var.
Araþtýrdýðým kadarý ile de þirket patronlarýndan Elif Haným doktoralý bir bilim insaný. Bu sebeple, þirketin salt, para odaklý deðil de akademik bir tavra da sahip olmasýný umuyorum. Pandemi ile büyüdüler. Tam zirvelerdeyken, þirketi halka açtýlar. O zaman söyledikleri hedefleri, þimdilik pek tutmuþ gözükmüyor. Pandemi sonrasýnda, bu þirket büyüyecek diye yeni bir pandemiyi beklemek insanlýk açýsýndan güzel bir þey deðil. Ýnþallah para hýrsý deðil de inovasyon hýrsý daha aðýr basar ve þirket daha iyi konuma gelir.
Þirket çalýþanlarý dahil Tankut veya Alperin telefonunu bilen özelden bana ulaþtýrsýn.
Yer Ýmleri