Tahsisli sermaye ne zaman olacak
SAYIN KRALKOBRA; SPK BELÝRTTÝÐ GÝBÝ
Uluslararasý finansal piyasalarda yaþanan son dalgalanmalar ile birlikte, tüm Dünya borsalarýnda olduðu gibi ÝMKB'de iþlem gören þirketlerin hisse senedi fiyatlarýnda da önemli düþüþler yaþanmýþtýr. Bu nedenle, pek çok þirketin pay fiyatý nominal deðerinin (1 TL'nin) altýna düþmüþtür. Bilindiði üzere mevcut yasal mevzuat sebebiyle, sermayeyi temsil eden paylarýn nominal deðerinin altýnda satýlmasý mümkün bulunmamaktadýr. Dolayýsýyla anýlan þirketlerin halka arz suretiyle nakit sermaye artýrýmý yapmalarý imkâný ekonomik olarak ortadan kalkmýþtýr. Bu durum nakit sermaye ihtiyacý olan þirketleri zorunlu olarak tahsisli sermaye artýrýmýna yönlendirmektedir.
Borsa fiyatý nominal deðerinin altýnda olan þirketlerin rüçhan hakký kullandýrýlmasý veya halka arz suretiyle sermaye artýrýmý yapabilmeleri için ortaklýk varantý ve oydan yoksun paylara iliþkin Tebliðler daha önce Kurulumuzca düzenlenmiþti. Bu düzenlemelere ilave olarak, paylarý nominal deðerin altýnda iþlem gören þirketlerin nakit sermaye artýrýmlarýna imkân saðlamak amacýyla, halka açýk anonim ortaklýklar için fon çýkýþý gerektirmeyen sermaye azaltým sürecine iliþkin ilke ve esaslar Kurulumuzca belirlenmiþ ve Kurulumuz Haftalýk Bülteni aracýlýðýyla kamuya duyurulmuþtur.
Söz konusu ilke ve esaslar çerçevesinde yapýlacak fon çýkýþý gerektirmeyen sermaye azaltýmlarý, þirketlerin varlýklarýnda ve yatýrýmcýlarýn mal varlýðýnda herhangi bir deðiþime sebep olmayacak ancak, kaydî olarak bir payýn ÝMKB'deki iþlem fiyatýnýn düzeltilerek nominal deðerin üzerine çýkmasýný saðlayabilecektir. Bu iþlemin bedelsiz sermaye artýrýmlarýnýn tersine iþleyen bir süreç olarak tanýmlanmasý mümkündür. Bu iþlemde nihai amaç, nakit sermaye artýrýmýna uygun ekonomik ve hukuki koþullarýn oluþturulmasýdýr.
Pay fiyatý nominal deðerin altýnda olan þirketlerin, nakit sermaye artýrýmlarý öncesinde bu tür bir sermaye azaltýmý yapmalarýnýn, þirketlerin halka açýklýk oranlarýnýn muhafazasýný ve sermayenin tabana yayýlmasýný saðlayacaðý düþünülmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.
ÞÝRKETÝN BÜYÜME VE LÝKÝTÝDE SERMAYE ÝHTÝYACINI KARÞILAMAK ÝÇÝN TAHSÝSLÝ YAPACAÐINI DÜÞÜNMEKTEYÝM DAHA ÖNCEDE AÇIKLAMA YAPTIKLARI ÝÇÝN.... ÞÝRKET TARAFINDAN BAÞVURUNUN HAZÝRAN AYININ BAÞI YADA ÝKÝNCÝ HAFTASI GÝBÝ BAÞVURUYU YAPARLAR DÝYE DÜÞÜNÜYORUM...SPK ONAYLAMASI VE DÝÐER ÝÞLEMLER 09/08/2020 TARÝHÝNE KADAR BÝTECEÐÝNÝ DÜÞÜNÜYORUM ... YTD ERKA BALATANIN ARSASININ 2022 YILINDA DEÐERLENECEÐÝNÝ DÜÞÜNÜRSEK 2022 VE 2023 YILLARI ÞÝRKETÝN ÞAHLANACAÐI YILLAR OLABÝLÝR... ÞÝMDÝLÝK FÝYAT VERMEK YANLIÞ OLUR SADECE ÞUNU DÝYELÝM BU BALAT ÞUAN EMEKLEYEN BÝR BEBEK --- D![]()
Son düzenleme : Murat DOÐAN; 24-04-2020 saat: 02:22.
Yorumlarým ve Düþüncelerim Yatýrým Tavsiyesi Niteliðinde Deðildir.
Syn Doðan.
Bilgiler için saðolun
Þirket þu anda ne üretiyor.
Üretim ne aþamada .
Fabrika calisiyormu .
Çalýþýyorsa normal üretime geçti mi.
Þimdiden teþekkürler.
brabo sayin kralkobra iyi sorular sormussun.. ama cevap yok...bizim formlarda belli isimler belli hisse formlarina coreklenmisler ve sanki dersin tahtayi oynatan sahis bu..bu senet icin yazmiyorum geneli boyle..bir bakmissin kagit ucacak kanatlanmis , kagidi satmistir ,olmadi grafik gostermis sattirmistir.. sonrada gelip kagidi baslar kotulemeye son kalan muridletide dokmek icin..tabi bu senette o is olmadi..sayin murat dogan bire bir cikis ivme noktalarini yazdi, ve millet karini yapti..ama yinede anlasilan bu virus balatin islerini biraz aksattigi anlasiliyor..
sorulan sorularýn cevabý resmi olarak kapta var ...
* þirkette balata üretiliyor
* üretim ali beyin dediði gibi devam ediyor..
*fabrika çalýþýyor yukarýdaki açýklamada gözüktüðü gibi.
* normal üretime geçtimi ne demek bedavadan maaþ mý verelim 15 kiþiye
lütfen kap okumadan burada soru sormak doðru deðil hayýrlý sahurlar bu arada meho kardeþim zararýn çýktý kar bile ettin seni 3,45 te sattýrmayan öz güven nedir bana açýklarmýsýn ben bile 3,20 hedefi verirken sen neden tuttun bana mý güvenmedin d))
Son düzenleme : Murat DOÐAN; 26-04-2020 saat: 00:50.
Syn murat Doðan balatalar
Otomobilmi yoksa uçak ve aðýr vasýta
Balatasý mi yoksa her üçümu
Yer Ýmleri