Herkese merhaba
Öncelikle yazdımlarım al sat tut tavsiyesi değildir.
Bir süredir takip ediyorum şirketi.
Şu an pozisyonum yok.
Forumdaş olarak görüşlerimi yazmak isterim.
Şirket 31.12.2023 gelir yablosunda 1,44 milyar TL ciro bildirmiş.
Aylık 120 milyon tl ciro var 2023 de.
2024 ilk 3 ortalamadı 152 milyon tl aylık.
Stoklara bakıyorum 1 milyar TL üzerinde.31.12’de
Yahu zaten dünya kredi kullanıyorsun bu kadar yüklü stoğa ne gerek var.(zararı düşük göstermek için stoğu fazla gösteklerini ima etmiyor düşünmüyorum dahi)
Hadi dünya stoğu yaptın eski fiyatlı olması lazım kabaca 9-10 aylık satışını karşılayacak stoğun varsa 7-8 ay önceki fiyatlardan olması lazım.
Ama 2024 ilk 3 ayda satılan malın maliyeti ekstra düşük stok maliyetinden gibi durmuyor.
Ticari faaliyetlerden kazanç faiz giderini karşılamıyor.
Pd/dd 2020 lerde 2+ lardan 0,45 lerin altına gelmiş.
Bu piyasa fiyatlaması sanki batan şirket fiyatlaması ama şirket çalışıyor güzel sipariş almış alman Lidl gibi dünya devinden 42 milyon euro siparişin var o olmasa kesin şalter inecek belli ki büyük risk barındırıyor ama en az 10 ay siparişi hazır müşteri konsantrasyonu çok yoğun.Bu arada lidl siparişini alamamış olsalar mecburen arsayı değerlendirmeye çalışmaktan başka çareleri kalmayacaktı gibi bir durum var.
Herkeste arsa beklentisi var doğrudur ama 600 milyon kredin varken nasıl yeni yatırım yapacaksın yeni arsa al taşın yürüyen iş de var.
Şu bir gerçek ki öyle tesis kolay kurulmaz ama ya bedelli yapmaları lazım ya da kat karşılı falan bir anlaşma yaparken sağlam en az 1 milyar TL ön ödeme alıp taşınma işlerine bakmaları lazım.
İlla yeni yer arsa almasına da gerek yok kiraya geçip proje bitince bakabilir.
İşi zor şirketin okuduğum kadarıyla patronlar da küçük yatırımcı dostu değil.
Bir miktar alabilirim 6-7 aralığından kademeli.
Herkese bol kazanç dilerim.
Sayg.
Gün kapanış 6.98





Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri