Arkadaþlar bir sorum olacak?
ABD'de yýlda hisse baþýna 1,5 $ kazanabilecek bir þirketin hisse deðeri ne olabilirdi?
Aranýzda var mý ABD borsalarý hakkýnda detay bilgisi olan?![]()
Arkadaþlar bir sorum olacak?
ABD'de yýlda hisse baþýna 1,5 $ kazanabilecek bir þirketin hisse deðeri ne olabilirdi?
Aranýzda var mý ABD borsalarý hakkýnda detay bilgisi olan?![]()
Hocam bir kere, yýllýk kazanci toplamini 4 ile çarpýn sonra da çýkan rakamý þirketin hisse sayýsýna bölün. Çýkan rakam þirketin bir hissesinin olmasi gereken deðeridir. (Bu deðerleme yillik %25 buyuyen bir þirket için)
Bugünkü düþüþ beni pek korkutmadý. Çünkü pandemi yok bir kere. Ortada cok büyük bir olayda yok aslýnda. FED faiz artýrým olasýlýðý var ama bence orta vade bakan birisi icin endiþelenecek bir durum degil bence. Gelip geçici muhtemelen. Þirketin iþleri iyi durumda ve insanlar geziyor. Seyahat etmek istiyorlar. Avrupa zaten zorda ihtiyaçlarýnýn bir kýsmýný Turkiyeden karsilayacak mecburen. Yani Turkiye için çok kötü bir durum gorumuyorum ben. Ama balinalar sebep bulurlar tabi. Panik yaratma, ucuzdan hisse toplama için hava estirmeleri normal bence. Bir süre 55-70 aralýðý yaptýrýp sonra normale çekerler muhtemelen. Sabretmek en mantýklý çözüm sanki Þuan
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr
THY için yil sonu guzel bilançolar ile kapatacaðýný düþünüyorum. Hele ki Kasim bilancosunu gormeden hiç satmayý bile düþünmem. O yüzden THY için olumlu düþüncelerim devam ediyor. UEFA sponsorluðu da ayrý bir guzel geliþme bence. Beklemeye devam ediyorum
Genel Borsa düþüþü VÝOB da yaþanan teminat sýkýntýsý. Bazý aracý kurumlarýn teminat eksiðini kapatabilmek için spot piyasada hisse satmalarý.. düþüþü getirdi..
@unicorn_1980, THYAO da taþýnan açýklarý istiyorsanýz, ekran saat 16.50 itibariyle kapandý, öncesinde de hiç bakamadým, Bugün gerçekleþen açýða satýþ iþlemlerini istiyorsanýz sadece 170 mlyn tl lýk hacim gerçekleþmiþ, bu rakam THYAO da geçen hafta 2 mlyr tl civarýndaydý, artýk açýkcýlarýn deðil de kredililerin üzerine gidiyor olmalýlar!
![]()
Amerika endeksleri pozitif kapatmýþ. Sanýrým sadece bizim borsada geçici bir panik havasý oluþtu. Umarým birkaç gün içinde toparlar. Tekrar eski seviyelerine döner.
Merhaba,
Dünün takasýný istenmiþ:
https://imgyukle.com/f/2022/09/20/nmsyl6.jpg
Yer Ýmleri