[email protected]
Atin su tabloyu, bi sey yazmaniza gerek yok . Ben Gonderdim taciz edin onlar utanmiyoe siz mi utanacaksiniz
[email protected]
Atin su tabloyu, bi sey yazmaniza gerek yok . Ben Gonderdim taciz edin onlar utanmiyoe siz mi utanacaksiniz
https://www.azernews.az/business/185548.html
Azerbaycan Devlet Petrol Þirketi Baþkaný Rovnag Abdullayev ve BP CEO'su Bernard Looney, 11 Kasým'daki toplantýda bir dizi ortak projenin daha da hýzlandýrýlmasý olanaklarýný tartýþtýlar.
Taraflar, özellikle mevcut alanlarýn sürdürülebilir kalkýnmasýný saðlamayý amaçlayan ortak projelerin daha da hýzlandýrýlmasý konusunu görüþtüler. Ayrýca yeni alanlar keþfetmeye yönelik ortak çabalar ve boru hatlarýnýn verimli çalýþmasý gibi konularý da görüþtüler.
Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ile BP temsilcileri arasýndaki görüþmenin önemine vurgu yapan Abdullayev, iki þirket arasýndaki iliþkilerin olumlu dinamiklerinden bahsetti.
Bu ortaklýða baðlýlýðý sürdürmek ve baþarýlý sonuçlar elde etmek, optimal stratejik yaklaþýmýn ve etkin ortak eylemlerin bir göstergesidir.
Taraflar, Güney Gaz Koridoru gibi çok karmaþýk ve büyük bir projenin SOCAR ve BP tarafýndan zamanýnda, yüksek kalite ve düþük maliyetle tamamlanmasýnýn uluslararasý bir örnek olarak kabul edildiðinin altýný çizdi.
BP CEO'su Looney, þirket ile SOCAR arasýndaki iliþkilerin çok yakýn ve verimli geçtiðini belirterek, ortak çabalarla oluþturulan iþbirliði modelinin en üst düzeyde geliþtiðini sözlerine ekledi.
Azeri-Çýrak-Güneþli projesinin yaklaþýk 30 yýldýr, Þah Deniz projesinin 20 yýldýr baþarýlý bir þekilde devam ettirildiðini ve Yüzyýlýn Sözleþmesi kapsamýnda dört milyar varil petrol üretildiðini kaydetti. projeleri, istikrarlý ve verimli iþbirliðinin canlý tezahürü olarak nitelendirdi.
BP baþkaný, iþ iliþkisini sürdürmek, üretimi sürdürmek ve artýrmak ve yeni alanlar keþfetme çabalarýný sürdürmek konusundaki kararlýlýðýný dile getirdi.
Looney, Azerbaycan'a iki günlük planlý bir çalýþma ziyaretinde bulunuyor. 11 Kasým'da Looney, Cumhurbaþkaný Aliyev ile bir araya geldi. BP'nin bölgedeki ana petrol ve gaz iþindeki geliþmeleri tartýþtýlar. BP'nin Azerbaycan'a ve bölgeye olan baðlýlýðýný yineledi, þirketin uzun vadeli ortaklýk planlarýný ve bölgedeki yenilenebilir enerji projeleri de dahil olmak üzere enerji geçiþinde yeni iþbirliði fýrsatlarýný keþfetme niyetini paylaþtý.
BP ve ortaklarýnýn Azeri, Çýrak ve Güneþli (ACG) sahalarýný geliþtirmek için 1994 yýlýnda SOCAR ile Azerbaycan'ýn ilk Üretim Paylaþýmý Anlaþmasýný imzaladýðýný belirtmek gerekir. Anlaþma kapsamýnda üretim 1997 yýlýnda baþladý ve o zamandan beri bu sahalardan dört milyar varilden fazla petrol üretildi.
2017 yýlýnda SOCAR ve ACG ortaklarý, sözleþmeyi 2049'un sonuna kadar uzatan deðiþtirilmiþ ve revize edilmiþ bir PSA imzaladý.
SOCAR ve BP, Þah Deniz gaz kondens sahasýnýn yaný sýra Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Güney Gaz Koridoru boru hatlarýnýn geliþtirilmesinde iþbirliði yapýyor. Son zamanlarda, iki þirket arasýndaki iþbirliði, Shafag-Asiman sahalarýndaki ve ayrýca Abþeron Yarýmadasý'nýn sýð sularýndaki yeni arama projeleri nedeniyle geniþledi.
https://share.matriksdata.com/share....11121921019337
Günün takaslarý....
Cemal bey, bu utanmazlarýn holdingden kovulmalarý gerekiyor.
Diðer tüm þirketler UYAP sisteminden elde edilmiþ bilgiler (haberler/duyumlar/söylentiler) yayýlýrsa henüz adrese teblið edilmeyen Mahkeme kararlarýný mecburen KAP ile doðruluyorlar.
Karþý taraflar (Belediyeler, STKlar, Odalar vs.) henüz seslerini çýkarmadýklarý halde bu utanmazlar sýrf yatýrýmcýlarýn kafalarýný karýþtýrmak için rezil hisse negatif ayrýþtýðý gün muallak KAP yayýnladýlar.
Danýþtay kararýný öðrenmeleriyle CFS ve Toros Mersin arazisi akýbetleriyle ilgili tkfen yönetim kurulu kararlarý içerikli KAP yayýnlayabilirlerdi ancak art niyetli bu utanmazlar kasýtlý beklemediler.
Yer Ýmleri