Maxi ortak ben OLMASI gerekeni diyorum sadece. 1.5 milyar dolardan halka arz ettikleri þirketin hali ortada. 9 aylýk kar rakamý belli, 135 MÝLYON DOLAR, yýllýkda 134 milyon dolar kar ettik diyen adama ben hassittirrr derim. Þirketin karýný koruyamamýþ adam baþarýsýzdýr, beceriksizdir. Son Ventures degerlemesinden 8.85 milyon dolar geldi, bilançoda +31 milyon dolar döviz pozisyon fazlasý var, toplamda 2.733 milyar tl net nakit fazlasý var, hiç satýþ yapýlmamýþda olsa 200bin ton gübre stogu var, varoðlu var. Bunun haricinde kendini dolar olarak koruyan ortaklýklarda var. AZFEN örnegini verdim bugün, Azfenin bilançosundaki rakamlar tl deðildir herhalde(9 aylýk karý 222 milyon tl denmiþ) Socar polymeri, Venturesi, Alamanyadaki emlak þirketleri, romanyadaki 54 milyon romen leyi sermayeli þirket vs. vs. Bunlar zaten dövizle yada bulunduklarý ülkenin parasýyla olduklarý için bizim için bi nevi koruma saglýyorlar. Ben 150 milyon dolar dedim ama esasýnda bu rakamýn 200-250 milyon dolar olmasý gerekir. Bunun için her türlü uygun þartlar var....

Alýntý yaparak yanýtla

Borsada hissen olacaksa 2 þeye dikkat edeceksin, 1- Þirketin döviz durumu, 2- Þirketin arsa, bina, makine, taþýt gibi malvarlýklarý....Örnegin HEKTAÞ tekfenden degerli durumda ama hektaþýn kaç arsasý, binasý, fabrikasý var. Yeniden degerleme oldugunda FARK çýkacak meydana...Döviz borcu olup, batan þirketleri göreceðiz önümüzdeki dönemde...
muhtemelen oran %100 deðildir.%10 olarak girdiðimde 250 tl oluyor günlük.

Yer Ýmleri