Dünya en kötüyü fiyatlamadan piyasalara rahat yok.. 1994 ü yaþayanlar bilir dibin dibinin dibi gelebiliyor.. Tekrar yazalým kötü adam olalým.. Lütfen paraya üç beþ ay bir senede ihtiyacý olanlar kenara çekilip çalý dibinden izleyin..Ben eðlenceli bir film izler gibi alým yaparak izliyorum ve daima yazdýðým gibi 2026 ve sonrasý için topluyorum.. Tl den kaçmanýn bir kaç yolundan biri olarak görerek alýma devam..Sn Legolas ýn yazdýðý gibi 1 dolara paket alýmda yaparým.. Ýyi pazarlar,saygýlar.
FED kýsmýna katýlmýyorum ortak.
Geçen yaz aylarýnda abd tahvil faizi 2' ye yükselince çok etkileneceðiz deniyordu. Þu an faiz 2,5 olmasýna raðmen biz iyi durumdayýz.
Belki klasik olacak ama yabancýlarýn borsamýzý terk etmesi iyi bile oldu. Sert etkilenmiyoruz yurtdýþý rüzgarlardan. Hatta kuþlu sitede o kadar çok yurtdýþýna yatýrým yapan ky görüyorum ki. Yabancýlar bitti, yerliler bile abd' ye para çýkarýyor.
Dikkat ettiyseniz dolar ile bist paralel hareket etmeye baþladý. Eskiden böyle deðildi. Ülkede/ekonomide bir sorun olduðunda dolar yükselir, bist düþerdi. Son zamanlarda tam tersi oluyor. Hatta güzel bile oldu. Dolar bazlý çalýþan ya da ihracatçý þirketlere ortak olunca, birikmiþ TL tasarrufunu hedge bile etmiþ oluyorsun. Hisse deðerlenirse cabasý...
Yer Ýmleri