Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 480/806 ÝlkÝlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon
Arama sonucu : 6448 madde; 3,833 - 3,840 arasý.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1.  Alýntý Originally Posted by balikci2 Yazýyý Oku
    Maxi Ortak hakli

Bu durumdan bütün holding YK üyeleri sorumludur

Yapýlanlar Türk ticaret kanununa göre suçtur

Hepsinin kiþisel sorumluluðu vardýr

Küçük yatýrýmcýyý kasýtlý olarak zarara sokmaktan ceza davasý açmak mümkün olmalý

Aramýzda hukukçu ya da hukukçu tanýdýðý olan yok mu?

Bildiðim kadarýyla ceza davasý açmak için bir masraf gerekmiyor

Baðýmsýz YK üyeleri de bu kapsamda hesap vermeli

Kutusundan çýkmayan Pandorra ‘ da hesap vermeli

Göz göre göre haksýzlýk ve basiretsizliktir bu yapýlan ve Türk ticaret kanuna göre suçtur

Devredilemez görev ve yetkiler

MADDE 375- (1) Yönetim kurulunun devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri þunlardýr:

a) Þirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatlarýn verilmesi.

b) Þirket yönetim teþkilatýnýn belirlenmesi.

c) Muhasebe, finans denetimi ve þirketin yönetiminin gerektirdiði ölçüde, finansal planlama için gerekli düzenin kurulmasý.

d) Müdürlerin ve ayný iþleve sahip kiþiler ile imza yetkisini haiz bulunanlarýn atanmalarý ve görevden alýnmalarý.

e) Yönetimle görevli kiþilerin, özellikle kanunlara, esas sözleþmeye, iç yönergelere ve yönetim kurulunun yazýlý talimatlarýna uygun hareket edip etmediklerinin üst gözetimi.

f) Pay, yönetim kurulu karar ve genel kurul toplantý ve müzakere defterlerinin tutulmasý, yýllýk faaliyet raporunun ve kurumsal yönetim açýklamasýnýn düzenlenmesi ve genel kurula sunulmasý, genel kurul toplantýlarýnýn hazýrlanmasý ve genel kurul kararlarýnýn yürütülmesi.

g) Borca batýklýk durumunun varlýðýnda mahkemeye bildirimde bulunulmasý.
    Türk ticaret kanununa göre Holding süreçlerinden 375. Maddeye göre sorumlu olan yönetim kurulu üyeleri (þirket web sitesinden)

Zekeriya Yýldýrým
    Murat Gigin
    Esin Mete
    Dr. M. Ercan Kumcu
    Cansevil Akçaðlýlar
    Sinan K. Uzan
    Cahit Oklap
    Neriman Ülsever
    Þevki Acuner
    Sedat Eratalar
    Mehmet Aydýn müderrisoðlu

2. Sayin Balikci
    Aynen su sekilde patron kizlarina mektup attim
    Mahkeme falan sirket icin olagan isler 10 sene surecek hicbirimizin kaybedecek zamani yok , karsimizda avukat ordusu olur bu ulkede o sekilde cozemezsiniz. Ben itibar suikastini daha uygun goruyorum . Patronun kizlarina mektup gonderdim , ustune de dun sosyal medya goruntulerinin ekran goruntulerini aldim ve bu maili gonderdim . Mail adreslerini isteyen bana ozelden ulassin Twitter ya da buradan atayim, sirket maili degil butik bir dekorasyon firmalari var kizlarin onu buldum stalklayarak oraya attim. Patron kizlarina baskiyi arttirin derdinizi yazin , belli ki Onlarin dunyadan haberleri yok . Cc ye de koyun butun suca ortak olan yk uyelerini. Benim dozum sert , aksiyon gormezsem daha da sertlesirim ama bu isin pesini birakmam .

Sebnem/ Meltem Berker Hanim
    Duz yazdigima ek olarak sadece bugun sosyal medyada gelen tepkiler ektedir ,Sirketine yatirimcisina sahip cikmayan bu sirket bu sekilde devam ederse , sizler utanmiyorsunuz biz mi utanacaz . Tower onune milleti toplar sizi ibreti aleme rezil eder, itibarinizi bes paralik ederim . Sosyal medyanin gucunun iletisiminin kolayliginin farkinda degilsiniz galiba . Babalarinizin 60 yilda kurdugu buyuttugu sirketin itibarini sirket onune magdurlar diye insanlari yigar 1 gunde bitiririm. Basini da cagiririm . Cok sert kayaya carptiniz inadim inat , mahkemeden de korkmuyorum hicbirinizden de bir cekincem yok .

Acin bakin emsaliniz sirketler yatirimcilarina nasil davranmis , sirketlerini ve yatirimcilarini nasil korumus performans gostermis , Dolar bazinda acin tekfen grafigini insanlarin su enflasyon ortaminda nasil eridigini izleyin , bunlar size zevk veriyorsa zaten diyecegim bir sey yok beddualarimiz sizinle, Gercekten degistirmekse gayeniz toplayin Yk kurulunu acil bu pisligi temizleyecek adimi hemen ivedilikle yarin atin !!
    Bakin atmazsaniz , bu sekilde devam ederse Tekfen tower onune insanlari orgutleyip getirmezsem namertim, 60 yillik itibarinizi 1 saatte bitiririm

3.  Alýntý Originally Posted by Maximetu Yazýyý Oku
    Sayin Balikci
    Aynen su sekilde patron kizlarina mektup attim
    Mahkeme falan sirket icin olagan isler 10 sene surecek hicbirimizin kaybedecek zamani yok , karsimizda avukat ordusu olur bu ulkede o sekilde cozemezsiniz. Ben itibar suikastini daha uygun goruyorum . Patronun kizlarina mektup gonderdim , ustune de dun sosyal medya goruntulerinin ekran goruntulerini aldim ve bu maili gonderdim . Mail adreslerini isteyen bana ozelden ulassin Twitter ya da buradan atayim, sirket maili degil butik bir dekorasyon firmalari var kizlarin onu buldum stalklayarak oraya attim. Patron kizlarina baskiyi arttirin derdinizi yazin , belli ki Onlarin dunyadan haberleri yok . Cc ye de koyun butun suca ortak olan yk uyelerini. Benim dozum sert , aksiyon gormezsem daha da sertlesirim ama bu isin pesini birakmam .

Sebnem/ Meltem Berker Hanim
    Duz yazdigima ek olarak sadece bugun sosyal medyada gelen tepkiler ektedir ,Sirketine yatirimcisina sahip cikmayan bu sirket bu sekilde devam ederse , sizler utanmiyorsunuz biz mi utanacaz . Tower onune milleti toplar sizi ibreti aleme rezil eder, itibarinizi bes paralik ederim . Sosyal medyanin gucunun iletisiminin kolayliginin farkinda degilsiniz galiba . Babalarinizin 60 yilda kurdugu buyuttugu sirketin itibarini sirket onune magdurlar diye insanlari yigar 1 gunde bitiririm. Basini da cagiririm . Cok sert kayaya carptiniz inadim inat , mahkemeden de korkmuyorum hicbirinizden de bir cekincem yok .

Acin bakin emsaliniz sirketler yatirimcilarina nasil davranmis , sirketlerini ve yatirimcilarini nasil korumus performans gostermis , Dolar bazinda acin tekfen grafigini insanlarin su enflasyon ortaminda nasil eridigini izleyin , bunlar size zevk veriyorsa zaten diyecegim bir sey yok beddualarimiz sizinle, Gercekten degistirmekse gayeniz toplayin Yk kurulunu acil bu pisligi temizleyecek adimi hemen ivedilikle yarin atin !!
    Bakin atmazsaniz , bu sekilde devam ederse Tekfen tower onune insanlari orgutleyip getirmezsem namertim, 60 yillik itibarinizi 1 saatte bitiririm
    Maxi Ortak

Tabii ki haklisin

Ancak, kisisel ceza davasi açýlabildiði durumda,( ki TTK buna yönetim kurulu üyelerinin devredilemez sorumluluklarý ayýrýmý ile buna izin veriyor)bahsi geçen bütün yönetim kurulu üyeleri mahkemede ifade vermek zorunda olacak

Neden ifade verecekler: yönetim kurulu üyesi olarak sorumluluklarýný yerine getirmedikleri için

Bundan daha büyük bir itibar kayýbý olur mu?

Baðýmsýz yönetim kurulu üyeleri için çok daha aðýr bir suçlama. Ben olsam böyle bir konuyla suçlanan baðýmsýz yönetim kurulu üyesi namzetlerini baþka bir þirkette görev almasýna kesinlikle izin vermem

Buralarda konuþulmasý bile yeteri kadar itibar kayýbý, ama anlayana ….

4. Ortak teoride Dogru yazdiklarin Ama turkiyede degil , benim adalete vs guvenim yok . Davasi 5 sene surer , karsimiza avukat ordusunu dikerler . Ben hayatimda avukata gitmis adam degilim bilmem etmem o isleri . Benim icin sirket onunde gidip bunlarin ne bok yedigini anlatmak yuzlerine vurmak en etkili cozumdur , basin falan da gelecek edecek . Ama bu isi yapacak kimse yok yatirim yapan , cunku cogu gunlukcu sen ben gibi 30 adam cikar onlari da getiremezsin , millet tokati yiyoe satiyor baska yere gidio orada barbut atiyor cogu . Fon yoneticileri bile siklmis halde gelio sesini cikartamior . Millet evine hirsiz gelse polise gider bi sey alsa curuk ciksa iade eder burada 3 senedir dudukleniyor sesi cikmiyor . Kimsenin yatirim yapmaktan haberi yok , rastgele biri ne derse onu yapiyor kaybedince de alio pilini pirtisini gidiyor , sert kayaya carptilar bu sefer ben bunlarla ugrasacagim. 5 dolar olana kadar sirket hisseleri devam

belki ilgilenen olur, Caglar beyden bir cevap daha -->

"Yerli bireysel yatýrýmcý ile yabancý yatýrýmcýnýn farký tam olarak burada, yabancý geldiði zaman inþaat konuþuyor, tünelinde ucunda ýþýk görmek ve bunun rakamlarla desteklendiðine þahit olmak istiyor. Bunu göremezse de satýyor veya geri gelmiyor. Fiyat da bir türlü istediðimiz seviyelere gelemiyor. 2022 son çeyrekten sonra baþka zarar yazmayacaktýk, telekonferansta her þeyi yazdýk dedik, sonraki 1 çeyrek içinde 60 mn dolar daha yazdýk. Bunun iletiþimi de son derece zor. Ben size bugün bile bu yýl baþka zarar yazýlmayacak diyemem. Büyük karlýlýk olmayacak da diyemem. Claimlerden bir geri dönüþ olursa bu defa da beklentilerin çok ötesinde çok büyük bir karlýlýk ile de yýlý kapatabiliriz. Inþaat iþi böyle bir iþ. Önceki mailimde de belirttim.

Son 6 ay içerisinde Ýnþaat þirketinin YK üyelerinin bir kýsmý deðiþti. En tepe yöneticisi ayrýldý, þirkette bazý iþten çýkarmalar oldu. Backlog büyütme odaklýlýktan karlýlýk odaklý bir strateji benimsendi. Buna göre gerekli organizasyonel deðiþiklikler de devam edecek. Bu da 1 haftada olmuyor, sonuçlarýný görmek zaman alacaktýr."

6. Bu sirketin basi bos , yk ve diger yamyamlar 5 tane varis kizin dunyadan haberi yok at kostuyor sirketin anasini belliyorlar. 1 tane kiz Amerikada , 2 Berker kizi dekorasyon ev tekstil falan butik isler pesinde , obur 2 si de murat giginin pisligini temizleme derdinde . O yuzden amerikadaki kizdan cacik olmaz turkce bile bilmiyordur zaten is guc ile alakasi olmaz , Berker kizlarina yazin sikayetlerinizi isyaninizi hissedarlar olarak sirketin ne halde oldugunu , gokyigit kizlarina gerek yok hirsiz murat zaten bu hale getirdi sirketi . Bu yonetim kadrosundaki Ercan Kumcu ve benzeri sahsiyetler bu sirketin kangirenleri bunlari temizlenmesi lzim , bu duzenin degismesi icin kizlara baski kurun . Berker kizlarinin mail adresi

[email protected]

Gercekten calmiyorlarsa , bu rezillikten rahatsizlik duymalarini saglamamiz lazim . Eger aksiyon gormezsek daha da sertlesiriz. Burada gercekten zararda olan 10 kisi civarinda adam var zaten , yumusak sert farketmez yazin . [email protected] bu bunagi ekleyin yk daki ercan denen haysiyetsiz I falan ekleyin [email protected] ekleyin . Caglar Gulvereni ekleyin , rahatsiz degilseniz durumdan yazdiklarimi dikkate almayin , durumun degismesi paranizin pul olmasini daha fazla gormek istemeyenler kurbanlik koyun gibi beklemesin aksiyon alsin . Spk , cimer vs bi sikim cikmadi cikmayacak, denedik olmadi buradan deneyin

7.  Alýntý Originally Posted by legolas Yazýyý Oku
    belki ilgilenen olur, Caglar beyden bir cevap daha -->

"Yerli bireysel yatýrýmcý ile yabancý yatýrýmcýnýn farký tam olarak burada, yabancý geldiði zaman inþaat konuþuyor, tünelinde ucunda ýþýk görmek ve bunun rakamlarla desteklendiðine þahit olmak istiyor. Bunu göremezse de satýyor veya geri gelmiyor. Fiyat da bir türlü istediðimiz seviyelere gelemiyor. 2022 son çeyrekten sonra baþka zarar yazmayacaktýk, telekonferansta her þeyi yazdýk dedik, sonraki 1 çeyrek içinde 60 mn dolar daha yazdýk. Bunun iletiþimi de son derece zor. Ben size bugün bile bu yýl baþka zarar yazýlmayacak diyemem. Büyük karlýlýk olmayacak da diyemem. Claimlerden bir geri dönüþ olursa bu defa da beklentilerin çok ötesinde çok büyük bir karlýlýk ile de yýlý kapatabiliriz. Inþaat iþi böyle bir iþ. Önceki mailimde de belirttim.

Son 6 ay içerisinde Ýnþaat þirketinin YK üyelerinin bir kýsmý deðiþti. En tepe yöneticisi ayrýldý, þirkette bazý iþten çýkarmalar oldu. Backlog büyütme odaklýlýktan karlýlýk odaklý bir strateji benimsendi. Buna göre gerekli organizasyonel deðiþiklikler de devam edecek. Bu da 1 haftada olmuyor, sonuçlarýný görmek zaman alacaktýr."
    paylaþým için teþekkürler.

1- "2022 son çeyrekten sonra baþka zarar yazmayacaktýk"taki "2022"nin sehven yazýldýðýný ve 2021i kastettiklerini anlýyorum.

2-ilk kez (takip ettiðime göre) beyan olarak da inþaat iþinde sorun olduðunu ve bunu çözmek için eyleme geçtiklerini belirtmiþ oldular. bunlar:
    -inþaat segmentinin yönetimi deðiþti (bunu biliyorduk),
    -artýk inþaat iþinde kar marjýný güvenli görmedikleri iþ almak istemediklerini anlýyoruz..

daha önce de belirttim, 2 yýl üst üste hedeflerini gerçekleþtirmeyen yönetici özel sektörde yerinde oturamaz.. yönetici deðiþimi isabetli olmuþtur. umarým gelenler daha temkinli, konularýn hakim birileridir.

dar marjlarla iþ yapýlan bir sektörde eðer ki alým ve satým fiyatlarý ve riske yol açan parametreler hedge edilemiyorsa, iþ küçülmesi pahasýna da olsa marjlar geniþletilmek üzere; fiyarlar, ihale teklifleri, satýþ listeleri (þirketin iþ modeli her ne ise) verilir.

büyük ihtimalle bundan sonra daha az ihale göreceðiz ama eðer beyan ettikleri gibi yaparlarsa daha yüksek marjla ihale fiyatlamasý yapýyor olmalýlar (maliyet artýþýna tolerans için).. umarým öyle yaparlar.. bir kaç ay evvelki yazýmda; zarar eden iþi taþýmasýnlar ve tasfiye etsinler demiþtim; küçülterek karlý hale getirmek de bir yoldur tabi ki.

2-400 milyonluk zarar provizyonu çalýnamayacak, hýrsýzlýða konu olmayacak kadar büyüktür.. 2 kiþinin bildiði iþ sýr olmaktan çýkar.. saf / naif olmamamak adýna da belirtelim ki inþaat / ihale iþlerinde yamuk yollara muhatap olma riski yüksektir. ola ki böyle bir durum varsa, bu tekfen gibi çok ortaklý bir firmada 300-400 milyonla olmaz (olmasý zordur, belgelenir ve yakalanýrlar).. küçük adamlarýn daha küçük boyutlu iþleri (usulsüzlükleri) olur. bu süreçte hesapsýz kasaplýk, "beni iþten atamazlar" diyen yöneticilerin beceriksizlikleri gibi seçeneklerine daha çok ihtimal verdim.. izleyeceðiz

3.firmada yönetsel zaafiyet var demiþtim. bu görüþüm hala bakidir. bu firmada güler sabancý (o da bir aile holdingi olduðu için örnek verdim) domine biri olsaydý; böyle baþýbozukluk (projelerde sürekli zarar yazmak ve hala ayný kiþilerin görevde kalmasý, tahminlerin tutmamasý vs vs) olmazdý herhalde.. saholün hisse fiyatýna atfen bir yorum yapmýyorum..

4-bundan sonra; claimlerden (zarar tazmin talepleri) para geldikçe (gelirse) ve bunlar çeyreklik tablolara gelir yazýldýkça hisseye olan güven artacaktýr. izleyeceðiz. muhasebe ilkelerine göre muhtemel zararlar için zararýn olduðunun anlaþýldýðý anda gider karþýlýðý yazýlýr ve fakat muhtemel gelirler için ise, gelir hukuki olarak kesinleþene kadar gelir yokmuþ gibi kayýt olunur. ortada olan potansiyel tazmin talebi neredeyse firmanýn piyasa deðerine yakýn. bunlarýn yarýsý bile gelir yazýlsa psikolojiyi (yatýrýmcý hisseyi aþýrý derecede cezalandýrmýþ durumda) pozitife döndürebilir. biz dýþardakilerin bu zarar tazminlerinin alýnma ihtimali hakkýnda bilgimiz olamýyor.. yönetimin de konu hakkýnda hukuki deðerlendirmeye göre proje bazýnda bir tahmini vardýr (asimetrik bilgi durumu).

5-firmanýn içinde hiç inþaat iþi olmasa büyük ihtimal çok daha yüksek çarpanla fiyatlanýrdýk (emsal þirketler öyle gösteriyor).

6-inþaat iþinin ýslah olmasý sonrasýnda þu gibi haberler de hissenin fiyatýna pozitif etki edebilir.

-gübrede ihracat kýsýtlalamasýnýn gevþemesi,
    -yeni ve major bir iþ koluna giriþ haberi,
    -socardaki 50 mio usd deðerleme kaybýnýn telafisine yönelik haberler: örneðini, socardaki iþinin yüksek ebitda ile çalýþmaya baþlamasý ve ana þirkete yüksek oranlý temettü gelmeye baþlamasý (belki de bu 50 mionun üzerine bir soðuk su içmeliyiz, o kýsmýný bilmiyorum).
    -hisse geri alýmý

7-her halükarda, firma varlýklarýndaki potansiyeli maksimize edememektedir. bunun sürdürülebilrilkiði yoktur; bir yerde güçlü bir potansiyel kar varsa, mutlaka mevcut sahipleri onu maksimize etmenin bir yolunu ararlar.. umarým öyle olur. piyasada 10 yýl öncesine kadar adý duyulmayan firmalar ülkenin önemli firmalarý haline gelmiþken tekfen gibi eski bir kurumun bu kadar geride kalmasý üzücü, can sýkýcý olmuþtur.

8-yaklaþýk 2 yýldýr hissedeyim; beklemeye devam edeceðim. güçlü pozitif haberler gelene kadar yukarý yönlü güçlü çýkýþ beklemiyorum. anlý/þanlý kurumlar dahi firmanýn karlýlýðý hk makul tahminler yapamamýþken firma hakkýnda kýsýtlý veriye sahip olan biz bireysellerin tahmin yürütmesi daha da zordur.

9-geçen yýl enflasyon muhasebesi hk yazmýþtým.
    -devlet vergi gelirlerinden mahrum kalmamak için vergi usul kanununa göre olan enflasyon muhasebesini 2024e kadar erteledi (bankalarýn enlfasyonist karlarý vergilenmeye devam edecek). bu kýsým, biste açýklama finansallarý, vergi hariç; etkilemiyor
    -bizim IFRs (konsolide, dediðimiz) raporlar ise sanýrým bu yýl içinde enflasyon muhasebesine tabi tutulabilir (henüz kesin bilgi alamadým ve big4daki konsensüs bu yönde geliþiyor.. ABD ana þirketleri ise TR iþtiraklerindne 1 Nisandna itibaren enflasoyn muhasebesini istemeye baþlamýþtýr @ FASB52).. bizim finansallar için pozitif..

Perþembe günü arkadaþ 12211 lot ilave mal almýþ .. Bende aldým tabiki ve üç arkadaþ daha.. Arkadaþ ''Selamýmý söyle bu kafayla çok mal kaptýrýr geride alamazlar dedi''.. Biz artýk bu konuda karar aldýk ve gücümüzde olduðuna göre almaya devam dedik.. Finansallar kalem kimin elindeyse onun insiyatifinde ama gün gelir milletin elindeki mala ''Bir þekilde muhtaç kalýrlarsa ki büyük ihtimal ''o gün biz iki kolumuzu baðlayarak izleyeceðiz..Tahta sahipleri ile mahkemeymiþ avukatmýþ bilirkiþiymiþ iþi çözemezsiniz.. Tahtadaki mala sahip çýkacaksýnýz ve alarak çemberi daraltacaksýnýz tabi gücü gücü yetene.. Maalesef kurtlar vadisindesiniz...

Sayfa 480/806 ÝlkÝlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •