Originally Posted by
Maslak1
Sayýn Maximetu,
Ben de 800 mio USDnin Toros için mütevazi bir rakam olduðunu düþünüyorum (ben önceki gün örnek hesabýmý 2 mia usd üzerinden vermiþtim).. velev ki 800 olsa bile bu bile tek baþýna tkfen bist fiyatýnýn neredeyse 2 katýdýr.
haklý sebeplerle (toplantý beyanlarý "temenniler" gibi durmuyor; kendilerini de baðlayan ve üzerinde çalýþýlmýþ konular var.. liste uzun.. bir tanesi de sonuç alýnmýþ konu: gübrede ihracat engeli gevþedi. kv için deðerli.. UV için ise uzun bir aksiyon/proje/hedef listesi var.. arkasý gelecek diye tahmin ediyorum) bu kez güçlü bir momentu yakaladýk.
hepimize hayýrlý olsun
Toros Tarýmýn sadece Samsun fabrikasýna 2015 yýlýnda yapýlan "Ek Yatýrým" 350 milyon dolarmýþ. Toros gübrenin tamamý deðil. Samsun fabrikasýnýn tamamý deðil. Arsasý deðil. Sadece bir fabrikaya yapýlan ek yatýrým bedeli 350 milyon dolar.Tekfenin piyasa deðeri ne kadar þu an? Dünkü kapanýþ itibarýyla 502 milyon dolar. Nasrettin hocanýn dediði gibi. Haným haným, bu ciðerse bizim kedi nerede. Bu kediyse ciðer nerede.
Söylediklerim, yazdýklarým sadece ve sadece kiþisel görüþlerimdir. Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri