Originally Posted by
veysel karani
Þirketin kontrolünü elinde bulunduranlar hem dürüst deðiller hem de yatýrýmcýlarýn haklarýný yemekten imtina etmiyorlar. CEO geleli 1,5 yýl oldu daha yeni toplantý yapmýþ ama oda kapalý, sana bana açýk deðil yani. Orada da söyledikleri bilinmeyen þeyler deðil. Burada anladýðým þimdiye kadar düþmesinde sýkýntý yok idi hatta bizzat destekliyorlardý, ama artýk daha düþmesi deðil de bir nedenle !! yükselmesi iþlerine geliyor herhalde. Þirkette bir deðiþiklik yada ufkunda bir deðiþiklik var mý ? yok ! , projelerden ne yapmadýlar da bu kadar zarar yazdýlar, ve artýk zarar yazmayacaklarýnýn garantisi var mý yok, 50 yýllýk inþaat firmasýymýþ ama art arda alýnan 3 projeden de proje bedeli kadar zarar yazýyorlar. Yani bu hata ile falan açýklanabilecek bir þey deðil bizzat isteyerek planlayarak olabilecek bir þey. Toros Samsun yatýrýmýna gelirsek ben artýk oraya 335 milyon USD yatýrdýklarýna da inanmýyorum, muhtemelen oraya da 150 harcayýp gerisini yok etmiþlerdir. Her yaptýklarý harcama arsa alýmýndan satýmýna, þirketlere ortak olmaktan, satýn almaya benim nasýl olsa %20 hissem var þirket zarar etsin nasýl olsa parayý aktardýðým yerden kar ederim ile yapýlmýþ olarak yorumluyorum. Zaman zaman burada yazýyorum son 6 yýlda bir tane düzgün faaliyetleri olmadý, Al khor projesinin yarattýðý dalgalý denizde yapýlmamasý gereken her þeyi yaptýlar.
-Amerikalý bir þirketle ortaklýk yaptýlar niye olduðu belli olmadý,
-Azarbeycan hükümeti ile yenilenebilir enerji projeleri için mutabakat imzaladýlar ne olduðu belli olmadý,
-SOCAR ile ortak üre fabrikasý yapýyoruz dediler ilan ettiler sonucu belli olmadý unutturdular,
-Toren Gazdepo yine ayný þirketin 25 m euro sunu resmen aktardýlar,
-Tarýmda zamanýnda 50milyon liraya þirket aldýlar sonra þirketin arsalarý falan vardý birden yok oldu, þirket eski sahibi ayný iþi karlý bir þekilde baþka adla yapmaya devam etti, Tekfen de zarardan kurtulamadý.
-Akmerkez de hisse var ama muhtemelen oradan YK üyelik maaþý alýnsýn diye elden çýkarýlmýyor,
-Tren yolu iþinden hatýrlýyorum diðer rakiplere göre %10-15 eksiðine iþi aldýlar sonra iþi býraktýlar,
-Mühendisliði dünya ölçülerine getireceðiz dediler fos çýktý,
-Mersin serbest bölgeyi kendi hisselerini artýrarak alabilirlerdi almadýlar cüzi miktarla baþkasýnýn oldu,
-Ýzmir arsayý 35m usd e alýp 25 m usd e sattýlar, niye olduðu anlaþýlamadý
-Hep Ýstanbul da herkes kar ederken 1000 küsur daireden zarar ettiler sonra emlak bölümünü inþaata baðlayýp olayý sildiler.
-Mesut Yýlmazýn oðullarýndan firma aldýlar ama sonra a boþa almýþýz bize lazým deðilmiþ bu dediler,
-Polipropilen yatýrýmý ilan ettiler sonra iptal ettiler
-SOCAR polymer de 50m usdyerine 100 m usd ödediler birde utanmadan eðitim için alýyoruz dediler nasýl bir eðitim ise (paralar nasýl aktarýlýr eðitimi herhalde)
-Geçmiþte Banka sattýlar ama ona da artýk þüpheyle bakýyorum.
-Topkapý da lüks konut projesi var idi, arsa aldýlar sonra proje yok oldu,
-Her þeyden önemlisi iþ almamak için aþýrý çaba sarfettiler,
-Elin Ýtalyaný, Ýspanyolu, Korelisi, Çinlisi, Mýsýrlýsý, Fransýzý yakýn coðrafyalardan iþ aldý Kâr etti biz edemedik.
-Her þeyi biliyormuþ gibi göründüler ama bir halttan anlamadýklarýný geç farkettik,
Bu CEO da bence konformist, hayalleri ve ufku olmayan biri. Daha þirketin elindeki olanaklarý, piyasanýn talebini, zamaný algýlayamamýþ biri. Kabahat onda deðil tabi ki, mirasyedi ana hissedarlar yetersizliklerinde ve kötü niyetlerinde.
Þimdi Senet 5 dolarlardan 1,2 dolara gelmiþ þirket istediði için çýkýyorsa bu haksýzlýk ve bir kumpas olabilir, ben hakkýmý helal etmiyorum, bu iþte rolü olanlarýn çocuklarýnýn çoluklarýnýn boðazýnda kalsýn yiyemesinler diyorum.
Hala hatýrý sayýlýr hissem duruyor buradan yanlýþ anlaþýlmasýn,
Yer Ýmleri