Doğrusu şuan umutlanmak için şirket yönetiminden kaynaklanacak hiç bir sebep göremiyorum. Ayrıca gelecek paralar için bunlar çok mahir hatırlayalım fazladan yaptığımız işlere karşılık idarelere yaptığımız başvuru sonucu gelen 100 m USD ile ekstra kar atışı olacak denmişti. Yıl sonunda bırak artıya geçmeyi yılbaşı açıklanan hedeflerin gerisine düşülmüştü. Hep İstanbul da her nasılsa zarar ediyorlardı, son dairelerden kalmıştı elde kar olarak onlarda iş bitiminde yok oldu. Şimdi Libya'dan acaba bir miktar gelirde biz
görür müyüz ? zannetmiyorum, inşaatın geçmiş zararlarından kaynaklanan kredi borçlarını kapadık derler. Diğer olası gelirlerde benzer senaryoları paylaşır diye düşünüyorum.
Ben bu Hacı Murat zor durumdaymış konusuna da pek inanmıyorum doğrusu, bana sanki bir şikayetlerden kurtulmak için uyutma sakinleştirme politikası uygulanıyormuş gibi geliyor.
Ayrıca eskiden F/K hesabı yapıp 50 lira olması lazım en az diye düşünürdüm şimdi bu hesaba göre pahalı kalıyor, bir Koç, bir Sabancı, bir İŞC buna göre çok daha ucuz. Ha inşaat büyük iş alır sürdürülebilir bir karlılık yakalar tamam, yada inşaatı komple küçültüp bilançoya zarar veremeyecek düzene sokarlar, gübre de Toros'a ellemeden yurtdışı yatırım ortaklı yada ortaksız (borçlanarak da olur) yatırıma giderlerse sürdürülebilir bir hale geçer. Tamam yükselmesi isteniyorsa yükselir ona kesinlikle olmaz demiyorum 100 lira bile yapabilirler ama temelinde o sayılar yok maalesef. Bunu da şunun için söylüyorum,
Bu arada Avrupa ABD senetlerinde 3-5 al sat yapıyorum, mesela dünya demir çelik lideri Arcelor Mittal'in F/K sı 2 nin altında, İntel 6,5 civarı, Bayer AG son dönem bilançolarına göre yıl sonu F/K 5 olabilir , DOW inc 6 civarı, Covestro 4, bunların hepsi dünya devi şirketler ve ne yaptıklarını nasıl yapacaklarını nereye gittiklerini biliyorlar. Dolar Euro çıktı yükseliş boşa gitti derdi yok.
Burada duruyorsam şöyle söyleyeyim otobüs beklersin gelmez, inat edip minibüslere de binmezsin ya sonra bir bakarsın 1 saat geçmiş benimkisi öyle bir şey haline dönüştü, şirkete inancım kalmadı, şimdi satarım arka plandaki senaryonun sonuna gelinmiştir fırlar gider bir yerlere onu kaldıramam o yüzden satmıyorum bir kısmını fikir olarak kabul edebileceğim miktarı bıraktım burada gerisini diğer taraflara yaydım. Umarım sizlerde bende sonunda kazanırız. Ama bu bizim iyi senet seçmemizden doğru konumlanmamızdan falan kaynaklanmayacak sadece filmin bitmesini beklememizden kaynaklanacak. Ama şu da var bazen bir film izlersin ha şimdi hareketlenecek yada ilginç olacak diye beklersin sonra koca bir sıfır olduğunu anlarsın ama zamanın heba olmuştur bu da seçenekler arasında.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri