Tekfen holding hisse grubuna gir ortak bak , kasten bilincli olarak bir organize grup kagidi batacak edecek diye kotuluyor
Olmasaydi batardi da var yani !! 20 tl ye dusecek diyor cok bilmis. 20 tl ye duserse zaten ya savas cikmistir ya da ulke batmistir su dolar kuruyla
Bu hisseyi halaa öveni endkds 1 düþerken 4 düþmesini ne var diðerleri de düþüyor diyenleri ( bundan sonra)artý borsada eksi 3 yaptýranlarý
Ortak
Ben hesabima sektore ve Hakan Goral a guveniyorum . Sirkete guveniyor muyum tabiki hayir ama nedense patron satiyor , Isbank ongorulemez buluyor ve sosyal medyada bir anda gruplar turuyor ve sirkete batti etti diyor. Batiyorsa da Gercekten batsinzaten batirdi bizi eziyet izdirap daha fazla surmez .
batma dedikodusu adliyelik olmasý geraken bir dedikodur.. mutlaka izi sürülüp, fesat yayan kiþi tespit edilebilir.
inþaat iþinde teknik iflas olduðu doðrudur (negatif özkaynak).. bununla beraber, þirketin sahip olduðu yurt içi ve yurtdýþý inþaat þirketlerinde þunlardan birinin olmamasý, özkaynaklarýn negatif olmasý durumunun UFRS tablolarda olduðu (muhasebe provizyonu kaynaklý) ve yasal tablolarda olmadýðý konusunu akla getiriyor:
1-sermaye artýrýmý,
2-gerektiði yerde sermaye azaltýmý (2/3 zarar limitini yönetmek için)
3-tasfiye haberi
4-herhangi bir yerde temerrüde düþme (vadesi gelen borcu ödeyememe ve alacaklýnýn borçuluyu iflas talebi) haberi,
velev ki inþþaat iþi batsýn; diðer iþlerin tümü müsakil tüzel kiþiliklerdir ve diðer iþleri ilgilendiren bir konu olmaz.. iþtirak inþaat þirketlerinin A.Þ. veya kurulduðu ülkede benzeri statüde olmasý durumunda holdinge kamu borcundan dolayý dahi rücu edemezler (sermaye þirketlerinde ortaðýn koyduðu sermaye kadar sorumluluk taþýmasý ilkesi).
diyelim ki inþaat iþi tasfiye olsun: "tertemiz gübre iþi + servis sektörü iþleri + kule + gayrimenkuller + risk sermayesi þirketleri vb " yine bizdedir ve bunlarýn toplamý bist deðerinin açýk ara önünde olur..
eski deyimle; bist fiyatý vehme (yersiz korkuya) kurban gidiyor olmasýn!?
inþaat iþini tasfiye edeceklerini tahmin etmemekle birlikte etmeleri durumunda dahi þirketin belirsizlik konusu yaratan iþi ortadan kalkar..
kuvvetle inandýðým konu: inþaat iþinde sadece ve sadece güvenilir kar marjý olan iþler yapmak istiyorlar.. o nedenle ihale haberi duymadýðýmýzý tahmin ediyorum..
bistteki fiyatý artmasa ne yaparým: temettü hissesi olarak beklemeye devam ederim... yönetimdeki yönsüzlük ve irade zayýflýðýnýn/belirsizliðinin sürdürülebilir olmadýðýný düþünüyorum.. mevcut fiyatta çok iyi bir temettü hissesi olur (baktýðým veri doðru ise, son 10 yýlýn sekizinde makul temettü verimi ile temettü daðýtmýþ durumda)...
Yer Ýmleri