Ortak
Sakin kafayla düþününce yapýlan çok büyük saygýsýzlýk
Küçük ya da büyük farketmez, þirket ortaklarýndan birisi þirkete yazý yazýnca cevap vermek zorundalar.
Cevap vermemeleri “ben seni sallamýyorum saygýdeðer Yalova kaymakamý “ demek…
Yazýlanlardan anladýðým Ali Bandýr yatýrýmcý konferansýna bile katýlmamýþ. Pes ! büyük kurumlarda çalýþmýþ diye transfer ettiðimiz CEO bu oyunun kurallarýný bilmiyorsa ya da sallamýyorsa neylemiþim ben o CEO’ yu. Bakýn diðer kurumlara, bende Türk traktör var ve direk CEO konuþuyor konferanslarda
Deveye sormuþlar neden boynun eðri diye, o da nerem doðru demiþ
Böyle kuruma, yatýrýmcýsýný sallamayan ve yatýrýmcý konferansýna çýkacak cesareti olmayan CEO yakýþýr…
Bak, kasým ortasýnda katar FIFA 2022 baþlýyor. Ellerine yüzlerine bulaþtýrdýklarý için yaptýklarý iþle gurur duyabilecek reklam vs bile yapamýyorlar. Belki de onlara gurur deðil, yeþil banknotlar yeterli geliyordur….
ah üstadým derler ya eski günler güzeldi....
tekfenin tav ile eþit olduðu 25 li rakamlar güzeldi gerçekten.....
sasalar þiþeler enkalar 5 lerde geziyodu thy ler sahol ler 8 lerdeydi ve gýpta edilen hisseydi tekfen....
tav ve tekfen eþitliði yýllarca sürdü ama tekfen son iki yýlda sýnýfta kaldý malesef ...
diðer hisseler kendilerini çok güzel endekse güncellediler...
biz yaya kaladýk...
14 liralýk enerji hissesi bir yýlda 180 oldu ve yan kuruluþunu da halka arz edecek...
bizim uyuzlar toros tarým gibi bir devi bile borsaya sokamadýlar....
ne diyelim tekfen banka mevduatýndan biraz daha hallice kazandýrdý.....
inanan sabýrla tutmaya devam ediyor... býkan satýp baþka hisselere geçiyor....
hayýrlýsý herkesin yolu açýk olsun...
Ne zaman birazcik pozitif olsam , isler duzelecek desem hayal kursak bunu yasiyorum , sanki cikarken ucuyordun duserken en onde dus seref yoksunu sirket
Sn Maximetu, samimi görüþüm þu an Tekfen için hayal kurulacak hiç bir þeyin olmadýðýdýr. Gelecekse de zar misali ya gelir ya gelmez durumunda. Diðer taraf dan þirketin hedefleri yada vizyonu var mý ? bence yok. Mal varlýðý þöyle iyi böyle iyi demekte anlamlý deðil gördük ki þirket bir ara 450 milyon usd seviyesine geriledi ve þu son bir kaç yýlda da zaten o kadarlýk parayý peþkeþ çekerek yok ettiler. ( inþaat zararlarý, socar peþkeþ , toren peþkeþ, izmir arsa peþkeþ, þuan son alýnan tarým arazilerini de muhtemelen zararýna elden çýkartýyor veya çýkartmýþ olabilirler- buda peþkeþ ).
Þimdi buradan portföye daha fazla ekleme yapmadan þu soruyu sormamýz lazým, þirket bir þeyler yapacak mý, bunlar ne kadar iþe yarayacak, gerçekten yapýlmasý gerekenler yapýlýyor mu, ne yapacaklar da nereden daha fazla kar gelecek ve sürekli olacak mý .... vs. Ayrýca bir sefere mahsus gelecek paralarý hiç saymayýn onlarý buharlaþtýrmakta üstlerine yok.
O yüzden arada bir diyorsunuz ya ekliyorum diye, samimiyetimle söylüyorum eklenecekse ben artýk baþka tarafa bakýyorum. Her artýrýlan miktar riski daha fazla artýrýyor, þöyle düþünelim borsada 400 þirket var hepsi her gün artýyor azalýyor ama biz sadece bir tanesi ile ( hedefi ve ne yapacaðý henüz bilinmeyen ) varyete çekmeye çalýþýyoruz, öbür taraf da ki uzun vade potansiyeli olan senetlerde var kýsa vade al sat olanlar da var.
Zaten yükselecekse ve doðru düþündü isek elde zaten var sonunda kar alýrýz. Daha fazla kastýrmanýn anlamlý olmadýðýna inanýyorum.
Ekleyecekseniz eminim ki bilhassa siz çok iyi senetler bulabilirsiniz. Saygýlar.
Son düzenleme : veysel karani; 04-11-2022 saat: 11:19.
Týk yok ölü evine dönmüþ bu duruma düþürenler utansýn hem þirketi rezil ettiler hem alan yatýrýmcýsýný boka batýrdý salyangoz gibi kabuðuna çekilmiþler ses seda yok sanki bu duruma seviniyor bir tepki göstermiyorlar en azinda bir aciklama
Sayin Karani
Haklisiniz ancak radarimda olan ve aksam beni rahat yatiracak kagitlarin hepsi bu surecte 5-6 katina cikti zaten . Sise disinda pek alacak bir sey de bulamiyorum tabiki firsatlar bitmez ancak borsa bu seviyelere geldikten sonra benim once buradaki zararimi cikartcak sonra para kazandiracak hisse sayisi cok azaldi , buralardan ne kadar cok ekleme yaparsam kurtulma surem o kadar kisalir diye umut ediyorum , sirketin elle tutulacak bir vizyonu yok pandiri bir 3-4 ay daha gozlemeyecegim, pek bir sey olur mu mubtemelen olmaz da bi umut iste . Bundan daha ucuz sirket su anda goremiyorum Sahol vs var onlar da patrondan sikintili , bir hirsizdan digerine gitmek de istemiyorum . Bunlarla hesabimi kapatmadan baska yere gecmem heralde , para Lazimken surundurdu artik 2-3 sene yurtdisi santiyelerde olacagim en az ne hali varsa gorsun oc sirket , sike sike birileri gelecek alacak bu fiyatta birakmayacak boyle bir firmayi
Þirket hani denir ya nekahet döneminde buradan saðlýðýna kavuþmuþ olarak çýkabilecek mi ? belirsiz zaten piyasa da anladýðým benzer bakýyor. Hastanýn kendisi bile iyileþince þuraya tatile gideceðiz, þu yemekleri yiyeceðiz gibi, þu elbiseleri alacaðým tarzýnda kendi motivasyonunu artýrmak gibi bir çaba içinde deðil. Dýþarýdan bakan biri yahu bu çok güzel koþuyordu, halter kaldýrýyordu , ama bu kalp krizi nereden çýktý þimdi diyor. Tabi kalp önemli, kaslarýn iyi çalýþmasýnýn beynin iyi çalýþmasýnýn bir noktadan sonra esprisi kalmýyor, küüt diye bir bakmýþsýn yok. Yani þuan ne Tekfen'in ne olacaðý belli ne de doktorlarýnýn da aslýnda doktor mu yoksa koca karý otlarý hazýrlayan bir üfleyici mi olduðu anlaþýlabilmiþ deðil. Yani böyle bir hasta var karþýmýzda, hastadan umut kesmeyelim tamam da, ''verilen ilaçlar'' yada ''veriliyor mu ilaçlar'' sorularý var, hani bazý gazetelerde çýkýyor ya hasta baygýn halde, birileri ise umurlarýnda deðil ona þaklabanlýk yapýyorlar belki de durum bu.
Adam olan, 3 kuruþluk þerefi, ve kendi mesleðine ve kariyerine birazcýk saygýsý olan çýkar düzgün bir þekilde gelinen son durumu alýnan önlemleri, þirketin hedeflerini, bu hedeflere nasýl ulaþýlacaðýný anlatýr. Ondan sonra þirket düþer mi düþsün cehennemin dibine kadar yolu var, ama bu belirsizlik en kötüsü bence. Bu laflarým öncelikle Yönetim Kurulu Baþkaný 'na , ben ihtiyarladým artýk yürüyemiyorum konuþmak da beni zorluyor doðrusu diyorsa CEO' yu görevlendirmesi lazým.
Son düzenleme : veysel karani; 04-11-2022 saat: 16:58.
Yer Ýmleri