ilginc bir atak Haydar Acun dan
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1122693
ilginc bir atak Haydar Acun dan
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1122693
Haydar Acun, YK üyelerine; "Ben Kemal! Geliyorum." demiþtir.
Haydar beyin þirket hakkýndaki vizyonunu beðeniyorum (aþýrý kalabalýk YK üye sayýsýnýn karar almayý sürecini hantallaþtýrmasý, þirketin üçüncü büyük bir iþ segmentine girmesi vb).
Ortaklýk aritmetiði, azýnlýk hakkýnýn pasif korumadan aktif korumaya geçebilmesi için gereken eþik deðer olan %5e ulaþmasý için çok uygun fýrsat sunuyor (%51 vs %49). Küskün yatýrýmcýlarý da düþündüðümüzde, %5lik eþiðe ulaþmasý çok muhtemeldir.
Yatýcýmcýnýn gönlünü almak için YKnýn önünde yeterli zaman da yoktur. Hisse geri alýmý ve çok yüksek oranlý bedelsiz gibi "popülist" (*) politiklara (bunun karþýtý iþler: þirketin iþini geliþtirmek ve yatýrýmcý iletiþimin kalitesini iyileþtirmek, iç kontrolün niteliðini artýrman, iþe yönetsel hakimiyetin kalitesini artýrmak gibi esas iþler) yönelebilir.
vekaletname içeriðini hýzlýca taradým/baktým (detay incelemedim; kimse referans almasýn lütfen).. belli süreli ve sürenin maksat hasýl olmasý için makul uzunlukta olmasý, içeriðinin sýnýrlarýnýn belli olmasý ve yine maksada matuf þekilde düzenlenmesi vb .. gayet iyi.
örgütlü toplum her zaman için iyidir.. finans piyasalarýnda bunu görmek de sevindiricidir (homo-ekonomicus: herþeye iktisat penceresinden bakan insan).. keþke hayatýn öteki alanlarýnda da örgütlü olsak. demokrasi, 3+1+1dir (3lü kuvveterl ayrýlýðý + özgür medya + örgütlü toplum)..
hayýrlý olsun.. izleyelim.. umalým da sonuç alsýn ki hakim ortaklar , KYnin de "ortak" olduðu þuur ve sorumluluðu ile iþlerini yapsýn.
(*) Not: düþündüm de; memlektin politik ahvaline ne kadar benziyor: ekonomik kriz ve seçime giderken; hükümetin, EYTden tutun da vergi affýna kadar aldýðý bir dizi önlem.. yani; seçim olmasa yapmayacaðý iþler vb vb..
Haydar Acun'un yaptýðý hamleyi çok pozitif buluyorum ve elimdeki lotlar ile kendisini destekleyeceðim. %49 u halka açýk bir þirketin %2 si zaten Marmara Capitalde iken kalan %3 paya ulaþmasý zor olmasa gerek. Yatýrýmcýlarýn bu oluþuma katýlma oranýndan, tekfen yönetiminden ne kadar memnun olup olmadýklarýný anlayacaðýz. Genel kurula katilabilirsem Haydar beye aldýðý inisiyatif için yüz yüze de teþekkür etmek isterim.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Cemal bey þenlik zamaný gelir ama o þenliðe daha çok var.. Bin küsur tane daha alarak beklemedeyiz.. Dev yükseliþin bir KAP lýk caný olduðu için yönetim sýrlý yürüyor.. Yatýrýmcý olmanýn zor olduðu bir hisse ama bana uygun.. 40 üstü ayrý dünya olduðu için salmýyor basýyorlar.
TOROS TARIM’IN GENEL MÜDÜRÜ AHMET EREN OLDU
Hakan Göral’ýn Tekfen Holding Grup Þirketleri Baþkaný olarak atanmasýnýn ardýndan, 2019’dan bu yana þirketin Mali Ýþlerinden Sorumlu olan Ahmet Eren, Toros Tarým’da Genel Müdürlük görevine getirildi.
14 Mart 2023 12:52
Toros Tarým’ýn Genel Müdürlük görevine Ahmet Eren atandý. Toros Tarým’da 2019’dan bu yana Mali Ýþlerden Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý olarak görev yapan Ahmet Eren, Hakan Göral’ýn Tekfen Holding Grup Þirketleri Baþkaný olarak atanmasýnýn ardýndan Toros Tarým’ýn yeni Genel Müdürü oldu. Ahmet Eren, Gübre üretimi ve pazarlamasýnýn yaný sýra terminalcilik hizmeti veren Toros Tarým’da 7 Mart 2023 tarihi itibarýyla yeni görevine baþladý.
Ahmet Eren, ODTÜ Ýþletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra profesyonel iþ hayatýna atýlarak 1987-1992 yýllarý arasýnda Ernst & Young’da Denetim Þefi olarak çalýþmaya baþladý. 1992 -1997 yýllarý arasýnda Koç Grubu'nda görev yapan Eren, Arçelik A.Þ.'de Finansal Kontrolör ve Koçbank'da Finans Grup Müdürü olarak çalýþtý. 1997-1999 yýllarý arasýnda Arduman Mümessillik’te Genel Müdür Yardýmcýsý, 2000-2008 yýllarý arasýnda Uzel Holding’de Departman Direktörü ve Genel Müdür olarak görev aldý.
2009-2011 yýllarý arasýnda Toros Tarým Sanayi ve Ticaret A.Þ.’de Mali Ýþler Genel Müdür Yardýmcýsý olarak çalýþan Ahmet Eren, Karsan Otomotiv ve Ýnci Holding’de Mali Ýþler Genel Müdür Yardýmcýsý ve Yönetim Kurulu Üyesi, Opsan’da Mali Ýþler Genel Müdür Yardýmcýsý görevleri üstlendi. 13 Mayýs 2019 tarihinde tekrar Toros Tarým Sanayi ve Ticaret A.Þ.’de Mali Ýþler Genel Müdür Yardýmcýsý olarak görev yapmaya baþlayan Ahmet Eren, 7 Mart 2023 itibarýyla Þirketin Genel Müdürlüðüne atandý.
Yer Ýmleri