konkanın 2021 yılı üçüncü çeyrek sonu ile son çeyrek bilanço verilerinde çok ciddi olumlu değişimler var......şöyle ki :
veri..........üçüncü çeyrek....dördüncü çeyrek
ciro .........156 milyon.........375 milyona çıkmış
öz kaynak artışı ..27 milyon.....378 milyon
net kar ......33 milyon....330 milyon
diğer kalemler olan dönen varlıklar , nakit ve benzerleri , duran varlıklar , yatırım amaçlı gayri menkuller , maddi duran varlıklar çok güzel miktarlarda artmış...(hepsini tek tek yazmaktan üşendim...ramazanın verdiği yorgunluk nedeniyle ..
)
özelikle son çeyrekte iştiraki olan golda gıdadan 92 milyon bir kar getiri var...bu getiri arazi satışından mı ? yeniden değerlemeden mi ?? yoksa net kardan mı gelmiş bilmiyorum...goldadan böyle güzel karların gelmesi halinde ?? konka çok heyecanlı günler yaşar...
tüm bunlara karşılık kısa vadeli borcu 105 ten 163 milyona , uzun vadeli borcu ise yine 100 milyondan 128 milyona çıkmış ki bu miktar gözden kaçırılacak önemsiz miktarlardır...
yine stoğu tüm yıl boyunca 106-115 milyon aralıklarında iken bu miktarın 99 milyona düşmesi şirketin ciddi satışlar yaparak stoklarını azalttığını gösteriyor...yani satış sorunu yok görünüyor...
kısacası sektörün diğer hisselerine bakıldığında çok ucuz görünüyor dolayısı ile de önünün açık olduğuna inanıyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri