Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 158/695 ÝlkÝlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 5555 madde; 1,257 - 1,264 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alýntý Originally Posted by ismettarhan Yazýyý Oku
    Sayin brosavizyon, emirhan06 ve sorpressa,

Acaba bu sene gec kalmalarinin arkasinda Redington mali yilinin 31 Mart'ta bitiyor olmasi olabilir mi? Tabi bu her sene boyledi ama belki de Redington YK'sinin alacagi bazi stratejik kararlar ve kendi mali yillarini kapatmadan bunu halletmeyi istemeleri bu sene extra'dan Arena'ya yansiyor olabilir mi?

Eger boyleyse bu sapkanin icinden bir tavsan cikma olasiligini cok yukseltiyor.
    Ýsmet Bey þapkanýn içinden birþey çýkacak ama ne çýkacak bilmiyorum ben.
    Ýnþallah güzel bir þey çýkar.

Eskiden takip ediyordum redington grubunun finansal raporlarýný özellikle Arena kelimesini aratýyordum dipnotlarda ne açýklamýþlar diye.
    Call transcript paylaþýmlarýnda Arena ile ilgili analizler oluyor.

Yorumunuz çok mantýklý.Okuyunca mutlu oldum :)

2.  Alýntý Originally Posted by ismettarhan Yazýyý Oku
    Sayin brosavizyon, emirhan06 ve sorpressa,

Acaba bu sene gec kalmalarinin arkasinda Redington mali yilinin 31 Mart'ta bitiyor olmasi olabilir mi? Tabi bu her sene boyledi ama belki de Redington YK'sinin alacagi bazi stratejik kararlar ve kendi mali yillarini kapatmadan bunu halletmeyi istemeleri bu sene extra'dan Arena'ya yansiyor olabilir mi?

Eger boyleyse bu sapkanin icinden bir tavsan cikma olasiligini cok yukseltiyor.

Hocam bence de birþey bekliyorlar. Yoksa yýllardýr bilançosunu þubatta açýklayýp , bilanço açýklamasýndan sonraki 1 hafta 10 gün içinde genel kurul ve temettü kararýný açýklayýp , mart bitmeden genel kurulunu yapan , nisan bitmeden temettüsünü veren þirket neden bu sene mart bitmesine raðmen hala daha genel kurul tarihini ve temettüsünü açýklamadý ?

Burada bence birþey var ama ne var bilemiyoruz. Hani yerel seçimler sonrasý AK parti seçim iþlerinden sorumlu genel baþkan yardýmcýsý , " hiçbir þey olmadýysa bile kesin birþey oldu " demiþti ya , bu da onun gibi birþey :)

Birþey olmadýysa bile kesin bir þey oluyor þu anda ve bence Hintliler bunun netleþmesini bekliyor. Yoksa hakikaten durum normal deðil.

Kaldý ki ortada , genel kurullarýn hesap kesiminden sonraki 3 ay içinde yapýlmasýný gerektiren bir kural ve teamül var. Yani yaptýrýmý olmasa bile kural 3 ay içinde yapman lazým diyor.

Þimdi bu 3 ay gerekçesiz olarak aþýlmaz diye düþünüyorum. Mutlaka haklý bir gerekçesi vardýr ve bu gerekçenin de önemli bir gerekçe olmasý lazým. Boþu boþuna yada zevk olsun diye bu 3 ay aþýlmaz.

Bakalým ne çýkacak altýndan göreceðiz.

Bu arada son 2 günde yatýrým fonlarý Ýþ , Ýnfo ve Halk yatýrým aracýlýðý ile 120 bin lot daha mal almýþ.

Yatýrým fonlarý alýþlarý son 3 ayda 1,5 milyon lotu aþtý. Mal toplanmaya devam ediyor. Bu arada HSBC amca yada sürpriz bir þekilde Ömer Musa amca devreye girse ve 14 lira üstüne yüksek iþlem hacmi ile atabilsek güzel þeyler olacak ama talep o kadar kýrýlgan ki , azýcýk satýþ gelsin herkes satýþa dönüyor , alýþ da olmayýnca gevþiyor kaç gündür.

Beklemekten baþka çare yok. Elbet tüm haberler teker teker gelecek.

3. Nazlanma gari,var bi kýpýrtýlar

4. O çok beklediðimiz , merak ettiðimiz , devamlý sözünü ettiðimiz 2022 1. çeyrek bugün itibari ile bitmiþ bulunuyor.

Þimdi sonuçlarýný bekleyeceðiz. Allah utandýrmasýn , hayýrlýsý olsun inþaallah. Her ne kadar sonuçlar 40-50 gün sonra açýklanacak olsa da beklentisi yavaþ yavaþ fiyatlanmaya baþlar.

1. çeyrek sonuçlarý çok önemli. Aylardýr burada 2022 çok farklý olacak deyip duruyoruz. Ýþte o farký göreceðimiz ilk yer ilk çeyrek sonuçlarý. Maalesef savaþ ile birleþti ve USD kurunda %7-8'lik bir artýþla sonuçlandý ama bakalým finansal sonuçlar nasýl etkilenecek.

Hayýrlýsý olur inþaallah. Yönetim genel kurul ve temettüyü açýklamakta gecikti , inþaallah ilk çeyrek sonuçlarýný erken açýklarlar.

Selamlar Emirhan hocam, ilk ceyrek 13.2de basladi kur %11e yakin kapatti (14,65) saniyorum. Malesef enflasyon beklentisine gore her ceyrek benzeri gorulmese de totalde %40a yakin bi kur artisi beklentim var. 18 18,5 civari kapanis yapabilir dolar. Hal boyle iken ilk ceyrek sonuclari buyuk oranda isik tutacaktir dengeli bilancoya. Net kar yansimasi faiz giderlerinden dolayi baskilanmaya devam eder diye ongoruyorum 2.c sonuclarindan once (nisan mayis haz anlasma yapilirsa) paynet sonuclanip odemeler dengesi oturursa baska seyler konusuruz. Saygilar selamlar

6.  Alýntý Originally Posted by atansu Yazýyý Oku
    Selamlar Emirhan hocam, ilk ceyrek 13.2de basladi kur %11e yakin kapatti (14,65) saniyorum. Malesef enflasyon beklentisine gore her ceyrek benzeri gorulmese de totalde %40a yakin bi kur artisi beklentim var. 18 18,5 civari kapanis yapabilir dolar. Hal boyle iken ilk ceyrek sonuclari buyuk oranda isik tutacaktir dengeli bilancoya. Net kar yansimasi faiz giderlerinden dolayi baskilanmaya devam eder diye ongoruyorum 2.c sonuclarindan once (nisan mayis haz anlasma yapilirsa) paynet sonuclanip odemeler dengesi oturursa baska seyler konusuruz. Saygilar selamlar

Hayýrlýsý diyelim Hocam.

Brightstar etkisini göreceðimiz ilk çeyrek bu. Savaþ olmasa , bu kadar enflasyon ve kur artýþý olmasa daha güzel bir çeyrek olabilirdi. Bakalým nasýl gelecek sonuçlar.

Ciro ve EFK artýþýný çok net göreceðiz Ýnþaallah. Net karýn da ne olacaðýný göreceðiz ama geçen sene ilk çeyrek 2 milyon lira gibi komik bir kar geldiði için bu sene bunun çok üstünde geleceðini düþünüyorum.

Kur meselesine gelince. 2021 4. çeyreðinde USD kuru dönem sonu , dönem baþýna göre 3 ayda %40 yükselmiþti ama 2,1 milyar lira ciro ile 25 milyon lira net kar elde etmiþtik.

Þimdi %10-11'lik artýþa ne reaksiyon gösterecek göreceðiz. Konsolide bilançoda Brightstar ve Paynet aðýrlýðý %35-40 arasýnda olacak. Bunlar muhasebeyi TL tutuyor. Bakalým ne kadar dengeleyecekler bu kur artýþýný.

Eðer 2021 yýl sonu bilançosu sene ortalama kuru ile hesaplandý ise , o zaman demek ki 10-10,5 lira arasý bir kur ile hesaplandý demektir. O zaman 2022 ilk çeyrek ortalama kuru 14 lira civarý olacaðý için belki bu %40 artýþ net karý olumsuz etkiliyebilir. Ama bu sefer de öz sermayeyi çok iyi etkiler.

Hakikaten çok merak ediyorum ilk çeyrek sonuçlarýný.

Eðer savaþ bir an önce biterse , bu enflasyon , emtia fiyatlarý ve kur üzerinde bir rahatlama getirecektir ve sonraki çeyrekler daha rahat geçer. Ýnþaallah savaþ da biter , insanlar ülkelerine geri döner , rahatlar . Bu savaþ maalesef Ukrayna halkýný her türlü olumsuz etkiliyor ama tüm dünya halklarýný da ekonomik anlamda kötü etkiliyor. Kimseye bir yararý olmayan bir savaþ. Rus halkýna da yararý yok.

Hayýrlýsý ile biter inþaallah. Herkese hayýrlý cumalar , hayýrlý Ramazanlar dilerim.

7. Bu haberlerden daha çok gelecek bundan sonra. Bunlar Paynetin deðerini arttýrýyor ve satýþýný kolaylaþtýrýyor.

Ama mesela bununla ilgili neden Arena KAP haberi yollamaz onu anlamýyorum iþte.

Fibabanka, Paynet ile iþ birliði anlaþmasýna imza attý

Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:

Teknolojik alt yapýsý ile müþterilerine ve sektöre deðer katan ürün ve hizmetler sunan Fibabanka, hýzlý, güvenli ve yenilikçi tahsilat çözümleri sunan Paynet ile iþ birliði anlaþmasýna imza attý.

Bu doðrultuda, Fibabanka müþterisi olsun olmasýn herkes, Paynet üye iþyerleri üzerinden sunulan 50 bin TL'ye varan kredi ile alýþveriþlerini kredi kartýndan daha uzun vadede ödeme imkânýna sahip oluyor.

Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacýlýðý'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Gökhan Ertürk konuyla ilgili þu deðerlendirmelerde bulundu: "Fibabanka olarak, teknolojik deðiþimlere hýzlý þekilde uyum saðlayacak, dijital dönüþümün öncüsü olacak stratejik yaklaþýmlarla çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Müþterilerimizin ihtiyaçlarýna yönelik yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz. Dijitalleþme ve teknolojiyi iþ süreçlerimize uyarlýyor, Türkiye'nin önde gelen markalarýyla iþ birliði anlaþmalarý imzalýyoruz. Amacýmýz, Fibabanka üzerinden herkesin benzersiz bir müþteri deneyim yaþamasý. Bu amacýn son halkasý da Paynet ile olan iþ birliðimiz. Bu iþ birliði ile Paynet'in iþ ortaðý olarak çalýþan KOBÝ'lerin ürün satýþlarýnda müþterilerine sunacaklarý "þimdi al taksit taksit öde" alternatifi ile cirolarýný arttýrmaya destek olurken tüketicilerin de kredi kartý limitlerine takýlmadan, bütçelerine uygun vade ve taksitlerle ihtiyaçlarýný baþka bir platforma gitmeden doðrudan Paynet üzerinden gerçekleþtirebildiði dijital kredi hizmetimizi hayata geçirmiþ oluyoruz. Hýzlý ve basit bir sürecin ardýndan tüketicilere ihtiyaçlarýna uygun tutarda ve vadede esneklik saðlayan alýþveriþ kredisi sunuyoruz. Hedefimiz, KOBÝ'lerin ve tüketicilerin günlük hayatlarýnda kullandýklarý platform, uygulama ve maðazalarda iþlem yaparken ayný noktadan bankamýz hizmetlerine de ulaþmasýný saðlayarak hem KOBÝ'lerin hem tüketicilerin her an ve her yerde yanlarýnda olmak."

Paynet CEO'su Serkan Çelik ise Fibabanka ile PayKredi çözümleri odaðýnda gerçekleþtirdikleri iþ birliðini þu sözlerle deðerlendirdi: "Ýþ ortaklarýmýzla birlikte finansal çözümlerle teknolojiyi birleþtirerek yeni ürün ve çözümler geliþtirmeye devam ediyoruz. Aðýrlýklý olarak B2B2C pazarýnda faaliyet gösterdiðimiz için sepet ortalamamýz sektör ortalamasýnýn çok üzerinde. Online kartlý ödemeler sýrasýnda müþterilerin sýklýkla limit sorunu ile karþý karþýya kaldýklarýný ya da kredi kartý limitlerinin tamamýný alýþveriþte kullanmaktan kaçýndýklarýný gözlemledik ve fiziksel ticarete de dokunan PayKredi ürünümüzü geliþtirdik. Bu ürünle KOBÝ müþterilerimizin son kullanýcýya yeni ödeme seçenekleri sunabilmesini ve KOBÝ'lerin iþlem hacimlerinin büyümesine katký saðlamayý amaçlýyoruz. Fibabanka ile yaptýðýmýz iþ birliði ve entegrasyon sayesinde tüketiciye ödeme anýnda kredi kullanarak alýþveriþlerini kesintisiz bir þekilde tamamlama ayrýcalýðýný sunuyoruz, iþletmelerin de enerjilerini tahsilatlarýna deðil büyümelerine odaklamalarýný saðlýyoruz. Üye iþyeri, tamamen dijital ve ön onaylý kredi ile dakikalar içinde ödeme alarak ödeme yöntemlerini çeþitlendiriyor ve müþteri kaybýnýn önüne geçerek satýþ rakamlarýný artýrabiliyor."

8. Pazartesi ye kadar baskýlamaya devam edinki bu aylýk tasarrufumuzla biraz daha fazla hisse alalým.

Sayfa 158/695 ÝlkÝlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •