Hakkýmýzý yasal yollardan nasýl arayabiliriz? Konunun hukuki yönünü bilen yok mu? Kasada onlarca milyon lira ne için duruyor yýllardýr? Neden ortaklara daðýtýlmýyor? Konunun hukuki yönünü bilen yok mu?
Hakkýmýzý yasal yollardan nasýl arayabiliriz? Konunun hukuki yönünü bilen yok mu? Kasada onlarca milyon lira ne için duruyor yýllardýr? Neden ortaklara daðýtýlmýyor? Konunun hukuki yönünü bilen yok mu?
Ortaklara 1,25 kuruþ temettü hadi caným!
Arkadaþlar neden sessiz kalýyorsunuz bu holding ne için var ortaklara faydasý yoksa neden faaliyette onlarca iþtiraki ile?
..arkadaþlar
Arkadaþlar benimle beraber 12 yatýrýmcýya gönderilen þirketin bizim göndermiþ olduðumuz mailere cevabý aþaðýdadýr.Aþaðýdaki þirket açýklamasýndan sonra altýna açýklama yapacaðým.Kýsacasý bu yönetim kurulundan ne köy olur ne kasaba;,koca þirketi 12 mail gönderen arkadaþ kurtaramaz.3300 tane ortaktan sað olan senetleri olan ve burada tanýdýðý olanlar kurtaracak bu yönetimden.
Sayýn Yatýrýmcý,
Ýþbir Holding A.Þ, 1968 yýlýnda yurtdýþýnda çalýþan yaklaþýk 3.300 gurbetçinin küçük tasarruflarýyla kurulmuþ bir
þirkettir.
Þirketimiz çok ortaklý olduðu için SPK üyesi fakat hisse senetleri borsada iþlem görmüyordu. SPK 3.6.2011 tarih,
17/519 sayýlý kararý ile benzer 84 þirketin hisse senetlerinin Serbest Ýþlem Platformunda iþlem görmesine RESEN
karar verdi.
Bu þirketlerden 69u ya SPKdan çýkarak ya da prosedürü tamamlamayarak adý geçen pazara girmedi. Nitekim bu
durum karþýsýnda SPK, 12.02.2013 tarih, 5/143 sayýlý kararý ile paylarý borsada iþlem görmeyen halka açýk
ortaklýklarýn paylarýnýn SÝPte iþlem görmesine yönelik kararlarýný yürürlükten kaldýrdý.
Bu geliþmeden sonra þirketimiz 14.02.2013 tarih, 63 sayýlý yazýsý ile SÝP üyeliðinin sonlandýrýlmasý için SPKna
baþvurdu ancak olumsuz cevap aldý. Anlaþýlacaðý gibi, Ýþbir hisselerinin borsada iþlem görmesinin nedeni, halka arz
deðildir. Ýþbir diðer borsa þirketleri gibi, halka arz yaparak yatýrýmcýya hisse senedi satmamýþtýr. Hisse senetlerinin
borsada satýlmasýyla Ýþbirin kasasýna bir kuruþ girmemiþtir.
Ýþbir Holding, 50 yýl önce hiçbir menfaat gözetmeksizin sadece vatanýmýza bir yatýrým olsun düþüncesiyle hisse
alan gerçek ortaklarýna 1973 yýlýndan bu güne kadar kesintisiz kar payý daðýtmanýn ve bu gün itibarýyla o
ortaklarýmýzýn hisselerine 250-300 kat deðer kazandýrmanýn gururu ve huzuru içerisindedir.
Bu durumda, ortaklarýmýzýn beklentileri karþýlanýrken, hisselerimize ayrýca spekülatif kazanç yaratýlmasý
düþünülmemiþtir.
Ýþbir Holdingin sermaye artýrmasýna gerek yoktur. Baðlý ortaklýklarý (Ýþbir Sentetik Dokuma San. A.Þ: 110.000.000 TL,
Ýþbir Sünger San. A.Þ: 80.000.000 TL) yeterli sermayeye sahiptir. Ýlan edilen olaðan genel kurul gündeminde
bedelli/bedelsiz sermaye artýrýmý ya da pazar deðiþikliði bulunmamaktadýr.
Bilgilerinize Sunarýz.
ÝÞBÝR HOLDÝNG A.Þ.
Bende bu yönetim kurulunun yazdýrmýþ olduðu yazýya karþýlýk bir yazý yazdým lütfen tüm herkes bu yazýyý aynen veya deðiþtirerek [email protected] veya [email protected] adresine yollayýnýz!Bu yazýdan sonra burada yazma iþine bir süre ara vereceðim,herkese bol kazançlar
Sayýn ÝÞBÝR HOLDÝNG yönetim kurulu üyeleri;
Biz ÝÞBÝR HOLDÝNG hissedarlarýndan olup þirkete bazý durumlarý belirtmek için ve bilgi almak için muhtelif mailler gönderdik.Bunun sonucunda verilen yanýta cevap olarak hazýrladýðým bu açýklama þöyledir:
1-Þirketin gerçekten profesyonel olmayan ve sermaye piyasalarýna yabancý veya bilerek sermaye piyasalarýna girmek istemeyen yöneticilerle yönetilmeye çalýþýldýðý anlaþýlýyor.Bu devirde SPK denetimi þirketlerin küçük yatýrýmcýlarýný koruyacak yegane kurumdur.
2-ÝÞBÝR HOLDÝNG için sermaye arttýrýmýna gerek yoktur deniyor.Ýþtiraklerinin sermayesi yeterli deniyor.Ya biz anlattýðýmýz mevzuyu iyi anlatamadýk veya anlaþýlmak istemiyoruz.Þöyle örnek vereyim ÝÞBÝR HOLDÝNG in sermaye arttýrýmý zorunluluk olarak görmedik senedin deðerini aþýrý arttýran bir olay olarak gördük. Þu anda Türkiyede Hisse senetleri piyasasýnda düþük sermayeye sahip þirketler yüksek oranlý bedelsiz sermaye arttýrýmý kararý aldýðýnda çok yüksek primler yapabiliyor.Örnek Yonga mobilya,Netaþ,Aslan Çimento,Afyon Çimento v.b.Bunlar bu kararlardan sonra kýsa sürelerde 5-10 kata varan deðer artýþlarý yaþamýþtýr.Peki ben size soruyorum ÝÞBÝR HOLDÝNG hisse senedini yýllardýr tutan yatýrýmcý ortaklarýn diyelimki evleri var 1 milyon TL lik ama bu sermaye arttýrýmý oluyor elindeki evin deðeri en az 5-10 milyon TL oluyor.Bu ortaklarýn hakký deðilmi yani bu kadar deðeri artacak senetlerin vede yapýlmasý gereken sadece bir yönetim kurulu kararý alýnmasý.
3-Neden ýsrarla þirketin pazar deðiþikliði yapýlmak istenmiyor,o zaman hem þirketin deðeri dahada artacaktýr,hemde daha likit hal alacaktýr,alanlar rahat alacak,satanlar rahat satacaktýr.Þu an buna imkan yoktur.
4-Tüm gönderdiðimiz maillere aldýðýmýz cevabýn bana gösterdiði bir þey varki oda þu:Þirket çok amatörce yönetiliyor vede þirketin yönetim kuruluna sahip kiþiler 35.000 lot asaleten senetle koca þirketi yönetmektedir.Þirketin 635.000 lotu var ve 35.000 asaleten lotla þirket yönetiliyor;ne güzel iþ.(vekaleten 130.000 lot) Ben böyle bir durumda tüm pay sahipleri için çok adil olurdum;hem sermaye arttýrýmýný yapardým hemde pazar deðiþikliði için baþvururdum.Ama anlaþýlýyorki ÝÞBÝR HOLDÝNGÝN yönetimini kaybetmek istemeyen bir yönetim var.
Tüm bunlardan sonra bundan sonraki tüm iþim ÝÞBÝR HOLDÝNGin tüm hissedarlarýyla iletiþime geçerek OLAÐANÜSTÜ GENEL KURULU TOPLAMAK VE bu amatör ve yatýrýmcýlarýnýn isteklerine çýkarlarýna yer vermeyen 2015 yýlýnda söz verdiði bedelsiz sermaye arttýrýmýný yapmayan YÖNETÝM KURULUNU DEÐÝÞTÝRMEK OLACAKTIR. Önümüzdeki yýlda olaðan genel kurulda bu yönetim kurulunun seçilmemesi için tüm mücadelemizi vereceðimizi belirtiriz;ÝÞBÝR HOLDÝNG hisse senet sahiplerinin senetlerini gerçek deðerine ulaþtýran ;pazar deðiþikliðini gerçekleþtiren ve daha profesyonel bir yönetim kurulunun oluþtuðu ve þirketler için SPK nýn olmazsa olmaz olduðu yeni ve taptaze baþlangýç yapacak dinamik bir yönetim kurulu için þimdiden çalýþmaya baþlýyoruz.Ýyi günler.
Ýsim:
Tel:
Adres:
Kamuoyu aydýnlatma platformuna beþ yýlda gönderilen haberlere bakýn ya ortak kaydileþtirme haberi ya 1 liralýk temettü haberi yada bilançonun son gönderimi için ek süre talebi haberi baþka bir þey yok!
Sayýn sensor bu iþ mail ile olmayacaðý açýk adamlar dalga geçer gibi bir cevap yollamýþlar,bizzat genel kurula katýlmak gerek hemde olayýn hukuki yönünü bilen birisi ile
Aramýzda ticaret hukukundan anlayan arkadaþ var mý mesela bir avukat
Yer Ýmleri