Bilano gelmi 7.5 milyon zarar . Yazklar olsun gzelim irket ne halde
Bilano gelmi 7.5 milyon zarar . Yazklar olsun gzelim irket ne halde
Temett karar verilmi sanrm
AUSTOS 2013 te BR GAZETE HABER
bir, yurtdnda maaza amay ve Afrika ktasnda yatak retimi yapmay planlyor. Endstriyel ambalaj malzemeleri reten sentetikte de hedef 5 ylda 300 milyon TL ciro.
bir Holding, ksa bir sre nce ynetiminde yeniden yapland. bir Snger ve Yatak irketinin Genel Mdr Metin Gltepe, ayn zamanda grubun ilk yatrm olan bir Sentetik Dokuma A..’nin de bana geti. Hedef her iki irketin de daha hzl byyp yurtdna daha fazla i yapmasn salamak olarak belirlendi. Bu erevede yatak irketi Turquality’ye girerek daha fazla ihracat yapmay ve yurtdnda maazalar amay planlyor.
in kadar satyor
Big bag ad verilen endstriyel ambalaj malzemeleri reten ve Bayer, BASF, Petkim gibi devlere satan sentetik irketinin hedefi ise 5 yl iinde 300 milyon lira ciroya ulaarak yatak irketini gemek.
Balkesir’deki bir Sentetik Dokuma A..’nin 160 bin metrekare kapal alanda retim yaptn syleyen Metin Gltepe, hedeflerinin bu irketin retiminin yzde 75’ini yurtdna satmak olduunu syledi. Gltepe, yle devam etti: “Bu irkete 2007-2010 arasnda 180 milyon TL yatrm yapld. Alannda dnyann en byk kapasitesine sahip. Aylk 4 bin-4 bin 500 ton retim kapasitesi var. u anda 2 bin bin ton civarnda retim yapyoruz. Kimya, gda, imento gibi sektrlerle alyoruz. Bayer, BASF, Petkim gibi mterilerimiz var. Dorudan ve dolayl 1.600 kiiye istihdam salyoruz. 2008 krizinden nce yzde 70 ihracat, yzde 30 i pazar alyordu. u anda yzde 50-50 bir dalm var. Cirosu 170 milyon lira civarnda. Seneye 180 milyon+KDV, 2015’te 200 milyon+KDV ciro hedefimiz var. Bir dier hedefimiz ise retimin yzde 75’ini ihracata yzde 25’ini i pazara satmak. u anda bir Sentetik, in’in Avrupa’ya satt big bag’in toplam kadar sat yapyor. Dnya genelinde Avrupa’ya yaplan satn da yzde 6-7’sini biz karlyoruz.”
Pazar aratryor
Snger-yatak irketinin ise geen yl 177 milyon+KDV ciro yaptn kaydeden Gltepe, 2 yl iinde sentetik irketi snger-yatak irketinin cirosunu geeceini vurgulad.
Gltepe, “bir Yatak yaknda Turquality kapsamna girecek. hracat bu sayede daha da arttracaz. Yurtdna maaza da aacaz. Ayrca Afrika’da pazar aratrmas yapyoruz. Orada retim yapmaya dnk planlarmz var. Yurtiinde maazalarmzn konsept deitirme almalar sryor. 140 maazann te ikisini yeniledik. Yl sonuna kadar yzde 60’ yenilenmi olacak. Blge bayiliklerimizi kurduk. Kendi maazalarmzn saysn arttryoruz. Eyll ayndan sonra yallar ve hastalara ynelik zel yatamzn retimine balamay planlyoruz” diye konutu.
Optik irketini Franszlar’a satt
CDD byme planlar yap*****rn anlatan Metin Gltepe, u bilgileri verdi: “Bu da ciddi bir iletme sermayesi gerektiriyor. Bankalarla grtk. Yatrmlarmz hazr, iletme sermayesi kredisi alacaz. bir Optik’in yzde 73 hissesini ksa bir sre nce Fransz Essilor firmasna sattk. Oradan gelen geliri bir Sentetik Dokuma A..’nin sermayesine ekledik. Bylece irketin sermayesi 110 milyon liraya kt.”
Cezaevleri artk yanmaz yatak alyor
BR Yatak, geen yl anlurfa’da 13 kiinin ld hapishane yangnnn ardndan yanmaya direnli yataklar sayesinde bu tip olaylarda lm ve yaralanmalarn azaltlabileceine dikkat ekti. bir’in bu konudaki uyarlar amacna ulat ve Adalet Bakanl at ihalelere yanmaya direnli yatak art koydu. Bu yataklarn cezaevlerinde kullanmnn yayldn belirten Metin Gltepe, yle devam etti: “Yanmaya dayankl yataklarn cezaevlerinde kullanm yaylyor. En son Adalet Bakanl’nn 20 bin adetlik ihalesini kazandk. Biz sngerleri vereceiz, kuma baka yerden alnacak. Bozyk Cezaevi’ndeki mahkumlar montaj yapacak ve yataklar datlacak.”
Msr Trk maln boykot ediyor
Metin Gltepe, komu lkelerle yaanan gerginliklerin de baz lkelerde ileri durma noktasna getirdiini vurgulad. Gltepe, yle konutu: “Komu lkelerle yaanan siyasi gerilimler de ileri olumsuz etkiliyor. rnein biz Msr’la alyorduk. Hem snger hem yatak gnderiyorduk. u anda ilerimiz durmu vaziyette. Trk mallarn boykot ediyorlar. Msr’la alan Trkler mutlu deil.
selam arkadalar, genel kurula gidecek kimse var m? Cuma, Ankara'da..
Bu arada 2016 bilanosunu inceleyen ve yorumlayan varm aramzda?
Cuma 11'de Tunus caddesi'nde bir otelde olacak genel kurul. Bir terslik olmazsa ben gitmeyi dnyorum.
irket hakknda beklentiler, planlar, gelimeler vs.. yneticilerin paylaaca bilgileri merak ediyorum.
Elektronik olarak da kurula katlnabiliyormu, gitme imkan olmayanlar oradan da sorular sorabilirsiniz.
Yer mleri