Originally Posted by
hilal66
Bu gün son kez bir yazý yazýp kenara çekileceðim. Çünkü elinde hissesi kalmayan ve hala senette manipülasyon yapmaya çalýþan kendisini de inceden inceden iyilik meleði gibi göstermek isteyen bazý yorumlarý okuyunca karar verdim. Vebal insanoðluna en aðýr yüktür. Çok kýsa bir yaþanmýþlýk: yýllar önce 22 lira ortalamayla biriktirdiðim Egeen hisselerimi ki; 930 adet 76 liradan bir arkadaþýmýn sat, kar cebe yakýþýr. Roket takýp uzaya mý gidecek sözleriyle sattým. Ben sattýktan sonra þirket ilk defa geri alým programý açýkladý ve ardýndan müthiþ bir dönemsel kar ve evet hisse roket takýp uzaya gitti. Yüz iki yüz derken dayanamadým ve 240 ortalamayla sattýðým hisseleri geri yerine koydum. Sayý elbette bir hayli düþtü. Uzun süre bekledim ve yinede iyi karla ayrýldým. Þimdi hissenin nerelerde olduðunu bilmeyen yok. O arkadaþ 640 liradan Egeen alýnýrmý diye þimdi bana soruyor. Cevabým elbette hiç düþünmeden, oluyor. Gelelim ÝÞBÝR'e elinde senet varken büyümeden, kayýtlý sermaye sistemine geçmesinden bahseden bazý arkadaþlar ufak karý görünce benim geçmiþte yaþadýðýma benzer þekilde senetlerini sattýlar, daha aþaðýdan yerine koymak için beklemeye baþladýlar iþte iþin rengi deðiþti. Çünkü senedimiz maþallah onlarýn satýþýndan sonra en az bir yüzde otuz daha yaptý. Hal böyle olunca yavaþtan yavaþtan ufak kýyým baþladý gibi düþüncelere kapýlmaya baþladým. Onun içinde eskiden olduðu gibi kenara çekilmeye karar verdim. Yalnýz bir daha ayný hatayý yaparak ÝÞBÝR'den zamansýz ayrýlmayý hiç düþünmüyorum. Cevap hakký doðarsa ona cevap veririm ve bir daha yorum yapmayacaðým. Þimdi çalý dipleri serin olur hani havalar her türlü sýcak ya. Bütün dostlara ortaklara ve bu hissenin çilesini çekmiþ arkadaþlara bol kazançlý gelecek günler diliyorum. Saygýlar.
Yer Ýmleri