Buldum buldum sunger %9.7 sentetik %7.88 Gercek kisi %82.35
Buldum buldum sunger %9.7 sentetik %7.88 Gercek kisi %82.35
Ýþbir sünger neden sadece 7.000 adet
Kaydilestiriyor
Halbuki 62.393 adet hisse var
Þimdi cinali hocam bu durumda sunger toplam sermayede %9.77 parasal olarak 62.093 tl. Eee bu adamlarin elinde ne kadar oluyor.Beher hisse 1 tl dersek toplamda 635
000 hisse dersek Sungerde 62 bin var.Dogrumudur.Ya soru sordum cevap verdim biraz karisik oldu.
[QUOTE=cinali;4813016]Ýþbir sünger neden sadece 7.000 adet
Kaydilestiriyor
Halbuki 62.393 adet hisse var[/QUOTE
Sermaye 635.040
Ýþbir sünger yüzde 9.83 62.393 adet nominal deðerde hisse adedi
Ýþbir sentetik yüzde yüzde 7.88. 50.029 adet nominal deðerde hisse
Kalan miktar bireysel yatiromcida olup borsada iþlem gören ve kaydilesmeyen hisseleri.
Ýþbir sünger bugün 7000 i kaydilestirince
56.393 lot hisse kaydilestirmemis oluyor
Ýþbir Sentetikte kaydileþtirme yapar mý acaba? Bekleyip göreceðiz gibi görünüyor.
Burada birden fazla senaryodan bahsedebiliriz.Birincisi 7000lot satýlmak için kaydileþtirildi.Genelde diðer kaðýtlarda da öyle olur.Patron spekle anlaþýr.Hisse belli bir fiyata çekilir.O fiyattan patron malý speðe devreder.Spekte hisseyi bell belli bir fiyata çektikten sonra malý boþaltýr.Bunlarýn spekle böyle bir anlaþmasý varsa Speðin bukadar hisseyi Sip te boþaltmasý zor.Ya malý devrettikten sonra veya devretmeden önce SÝP ten çýkmak için SPK ya baþvuracaklardýr.Dünkü gelen olumlu haber bir spekle anlaþýldýðýný biraz gösteriyor.Ardýndan Bedelsiz Birazda yanýnda bedelli yapabilirler.Tavan tavan giden diðer kaðýtlarýn dip yaptýðý bir kaç gündür hisse nin dip yapmamasý olumlu.Kötü senaryo yönetim speðe gözdaðý vermek için 7000 lotu kaydileþtirmiþ olabilir.Bence bu zayýf ihtimal.6 yýldýr bu hissedeyim.Bu hisse yüzünden borsa çok hisseler kaçýrdým.Hakkýmýzda Hayýrlýsý neyse o olsun.
Muhabbeti kaçýrmýþým tühhh . Bu kaydileþme haberlerinin devamý gelecek gibi..tabi sonucu ne olacak tahmin etmesi zor inþallah hayrýmýza olur.
Bence SPK pöip kaðýtlarý ile ilgili yeni düzenlemeler getirebilir aman gurban olayým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Burasý doðunun batýsý, batýnýn doðusudur.
Hala söylüyorum ve söyleyeceðim. Ödenmiþ sermeye , döviz karþýsýnda artýk sürdürülebilir deðil erimiþte erimiþ nereye kadar eriyecek daha... satýþ hedefleri mükemmel vizyon güzel fakat sermeye ya-kýþ-mý-yor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Burasý doðunun batýsý, batýnýn doðusudur.
Yer Ýmleri