Hayýrlýsý olsun Ali bey, bende açýkçasý hýzla primlenmesinden korkup , savunmaya geçtim.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Burasý doðunun batýsý, batýnýn doðusudur.
Benim trader de fiili dolaþým yüzde 12,73 gözüküyor.son bir haftadakilerr hariç.Bence bunlar bedelli de düþünüyorlar. Bugünkü fiyattan hisseyi satsalar.30000x7000:21000000 TL az deðil.Birde üzerine bedelli yapsalar.Ýyi para toplarlar.Hindistandaki þirketi alýnca paraya sýkýþmýþ olabilirler.
Paraya sýkýþtýklarýný düþünmüyorum, kasada 200 milyon üstü nakit var, bunun kokusunun bu ay sonuna kadar çýkacaðýný düþünüyorum, bedelli ve bedelsiz yapsalar harika olur ama önce son 15 günde giren ky ve günlükçüleri azaltmak gibi bir niyetleri varsa onuda bilemeyiz. sayýn cianli sizede hayýrlý olsun,.
Teþekkürler
Ýnþallah bedelli vede bedelsiz birlikte olur
Ama genel kurulda ben yazýlý teklif verdim
Ret ettiler ihtiyacýmýz yok diye
Sermaye küçük olunca bedelli yapsa ne olacak kaynak yaratmaz
Bedelsiz yapýlsa buda kaynak yaratmaz
Egerki hisse satmak için kaydettirmislerse
Þu dönemde alýcý var rahat satarlar
Bakalým izleyelim 9 aylýk blanco göndermeleri gerekmediði için ya yeni olumlu haber beklemek yada 12 aylýk blanco beklentisi yukarý götürebilir.
Þu anda iþtirakler için halka arz için olumlu
Hava var
Genel kurulda eðer pandemi olmasa bu yönde düþünceleri var olduðu yolunda izlenim edinmiþtim
Hayýrlýsý olsun bakalim
BDDK ''nin almýþ olduðu bir karar var. Daha önce cirosu 500 mio TL yi gecen firmalara kredi derecelendirme firmasi tarafindan kredi notu alma zorunluluðu getirildi. Ancak sonradan yapilan duzenleme ile bu ciro kriteri ile degil toplam kredi tutarý 500 mio TL yi aþan firmalarda 06.2021 tarihine kadar kredi notu alma zorunluluðu olarak deðiþtirildi. Ýsbir bilançolarý incelendiðinde borçluluðu 500 mio TL üzerinde degil mi? Peki kredi notu notu hesaplanýrken firma sermayesi dikkate alýnmýyor mu? Bu sermaye ile kredi notunu yükseltmesi için sermaye artýrmasý gerekmez mi? Bunlari sorgulamak lazým. Ýyi bir kredi notu yüksek bir sermaye ve özkaynak ile iyi cikar. 06.2021 tarihine kadar bakalim ne olacak..
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi düþüncemdir. Dikkate almayýnýz..
Cinali bey,
Ýþbir gibi bir firmanýn elbette kredi bulmak için sýkýntý yaþayacaðýný düþünmüyorum. Ancak kredi puanýna gore bankalar teminat yapýsý ve fiyatlama yaparken ayný bireysel kkb puanýna gore kredi nasil çýkýyorsa kredi þartlarýný gevþetebilir. Bu da bana gore düsuk olan sermayesini yukselterek sonuçta burada sermaye sabit ozkaynaklar degiþken bir veri oldugu icin kredi puanýna iyi bir yansimasi olur. Bu kredi notuna gore daha ucuz maliyet ile finansman saðlayabilir. Teminat yapýsý daha gevþek bir kredi bulabilir vs.
Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi dusuncemdir.Dikkate almayýnýz.
Yer Ýmleri