Azer bülbül modeli koysunlar yeni ekonomi modeline, malum o rahmetli de titrek kral diye bilinirdi.![]()
hala neyi başaracaklarını bilmiyorum/anlamadım...
nedir amaç ?
dıkkat dağınıklığı olan çocuk gibi daldan dala atlıyorlar, laf salatası yapıyorlar
Dalgalı kur rejiminde devalüasyon yapmaya çalıştılar, nefes almak için...
Ama öncesinde 2018 olunca, 2018 de yakılan rezervler olunca,
Devalüasyon sonrası faiz arttırıp, sıkı ekonomi politikası uygulayacaklarına, seçim ekonomisi bolluğu yaratalım derdine düştüler.
İyi de aga, devalüasyon bitmedi ki...
Faiz düşürerek faizleri arttırmayı başaran ilk ülke olduk, tahvil faizleri ortada, onlar düşmeyince onlara dayanan uzun krediler de düşmüyor, aradaki farkı fonlıyayım diyor ticari kredi veriyor, devalüasyon bitmediğinden ticari krediyi alan dolara basıyor, bunu farkedince de değişken faiz falan filan...
Yaw arkadaş, topla şu memlekette kaç tane ekonomi profesörü varsa, bi seminer yap, herkes gelsin konuşsun...basına kapalı olsun...
Bu ekonomistlerin sadece %10 u doğru yapıyorsun derse, devam et...bu nedir yaw..ülkece kafayı yedik..
Lan tamam ekonomi kötü durumda ama, o kadar da değil yaw, 40-50 milyar dolar sıcak para gelse mevzu bitecek başka zamanlara sarkacak hikaye...zorla Venezuela mı yaratmaya çalışıyorsunuz...
Uzun ikna turlarından sonra Ermeni mahallesinin 17 yaşındaki güzeller güzeli ve yoksul aile kizi Zivart, mahallenin zengin ve yaşlı 75 yaşındaki Mıgırdıc bey ile evlendirilir. İlk gece Mıgırdıc Bey ölür. Durumu şüpheli bulan savcılığın açtığı dava sonucunda mahkemede hakim sorar; - ``Kızım anlat bakalım nasıl öldü?``. Zivart, utangaç ve ermeni şivesiyle anlatır; - ``Valla hakim bey, malümunuz zifaf gecesi... Mıgırdıc Bey üstüme geldi başladi titremeye ben zannettim geloor, meğer gidoormuş``...
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Terzi agop fıkrası gibi olacak sonumuz sanırım şeyin bu gidişiyle
Yer İmleri