Reeskont kredisi alan firmalarin ucuz TL kredi almak icin dovizleri MB ye birakmaktan bu siralar pek memnun oldugunu sanmiyorum![]()
Reeskont kredisi alan firmalarin ucuz TL kredi almak icin dovizleri MB ye birakmaktan bu siralar pek memnun oldugunu sanmiyorum![]()
Sayýn Patrick
Siz bilirsiniz. Yarýn yine týslar mý bu yýlanýn dölü.
Benim bildiðim bir konu varsa, yarýn yine dayak var.
Dayak klübü - BEYZBOL ZOPASI
Þimdi gelinen tabloya bakýlýnca...hiç faiz düþürmeselerdi de...düþük faizli ticari kredi verselerdi...pandemi destek ayaðýna..daha iyi olurdu sanki...TL krediyi alan dolara basýyor...memleketin ayarý bozuldu..
2022 de %25 (resmi) çýkacak olan enflasyon, bu faizlerle artýk %30-40 aralýðýna gider minimum...
Yabancý, faiz düþürüyor, enflasyon yaratýyor, niye zaten 0 mübarek, artsýn da çarklar dönsün, iþsizlik hortlamasýn diye...kendi tahvillerini kendi alarak da enflasyon ve kriz etkilerini uzun vadeye yayýyor. Enflasyon %7 ye vurunca da, frene basacam diyor. Bizde enflasyon zaten %20, ki gerçeðini bi Allah biliyor, faiz indiriyorlar enflasyon daha da artsýn diye(?), hiper enflasyona dönüþecek, tahviller þaha kalkmýþ, düþük faizle borç bulamýyor, diyorlar ki bize güvenin..Kardeþim sen ABD misin, bütün dünya MB leri Mersine, biz tersine...tek akýllý biziz..adam TL tahmini yapmaktan vazgeçtim eskilerini de kaale almayýn diyor...
Çivi çiviyi söker gibi bir mantýk herhalde...birisi alkol komasýna girmek üzere ise, az biraz daha alkol verirler sabahý, o ters etki yapar komaya girmesini engeller...o hesap..
Faiz indirimi olursa 18i test ederiz.
25 ler de uzak deðil, ulan 14 den $ aldýracaklar am..k
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati, Merkez Bankasý Baþkaný Þahap Kavcýoðlu ile kamu bankalarýnýn yöneticileriyle görüþtü. Üsküdar'da bulunan Cumhurbaþkanlýðý Vahdettin Köþkü'nde basýna kapalý olarak saat 15.00'de baþlayan toplantý yaklaþýk 5 saat sürdü.
MERKEZ BANKASI FAÝZ ÝNDÝRME KARARI ALACAK
Ekonomi zirvesine iliþkin detaylarý canlý yayýnda aktaran CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak, Merkez Bankasý'nýn Perþembe günü toplanacaðýný belirterek, "Merkez Bankasý Baþkanlýðýnýn bir faiz indirme kararý olacak" ifadesini kullandý. Hatasýnýn farkýna varan Çakmak, hemen durumu toparlayarak, "Merkez Bankasý'nýn faiz kararý olacak" ifadesini kullandý.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...di-492768h.htm
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri