Bizim yýllýk Odea dönüþleri Nisandaki TÜFE'yi baz alacak. Nisan enflasyonu için öngörüsü olan var mý? %25 cepte diyorum ben kabaca ama bunlarýn ne yapacaðý belli olmaz. Þubat biraz gösterge olabilir.
Bizim yýllýk Odea dönüþleri Nisandaki TÜFE'yi baz alacak. Nisan enflasyonu için öngörüsü olan var mý? %25 cepte diyorum ben kabaca ama bunlarýn ne yapacaðý belli olmaz. Þubat biraz gösterge olabilir.
Son düzenleme : spektrum; 27-01-2022 saat: 13:58.
Mart enflasyonu ve Mart ayý enflasyonun yýllýk tüfeye katkýsý Nisan ilk haftasý açýklanýyor.Dönüþler Nisan ayýnda olduðu için Mart ayýnýn enflasyonu ve yýllýk tüfe oraný baz alýnacaktýr Nisan ayý vadeli dönüþlerinde.Nisan ayý enflasyonu ve bunun Tüfeye katkýsý ise Mayýsta açýklanýyor. Yanlýþ mý biliyorum?
Nisan vade dönüþünde tüfe 45-50 arasý olacaðýný tahmin ediyorum.20 Netle baðlayan biri en az bunun üstüne 20-25 daha koyacaktýr.
Nisan vadeliler için 4 nisanda açýklanacak tufe baz alýnacak.
Enflasyona endeksli mevduatlarda iyi getiri saðladý, yaþanan enflasyon çok yüksek olsa da %50 getiri 1 yýl için cash parada çok iyi bence. Yalnýz kafama takýldý bankalar bu mevduatlardan ciddi zarar etmiyor mu? %30-40 ile kredi satýyorlar.
Diðer uygulamalarý bilmiyorum ama odea özelinde bu uygulama geçen sene Martta baþladý yýllýk olarak ve çoðu insan da 365-395 gün aralýðýyla baðladýlar, ben de dahil. Ýlk sonuçlarý Mart sonunda alýrýz muhtemelen. Ben de %25-30 arasý bir faiz bekliyorum ama güvenmiyorum da. Giderler bir hesap icat edip enflasyonu %20 açýklarlar oturur bakarýz elimizden bir þey gelmeden.
Yer Ýmleri