Hazine de fýþkýrtmýþ...
Marketleri gezdim
Yudum yað 5 litre: 200-215 TL
Toz þeker 5 kg: 46-65 TL
KUR KORUMALI MEVDUAT TOPLAMI GEÇEN HAFTA 561,9 MÝLYAR TL OLDU, ÖNCEKÝ HAFTA 539,2 MÝLYAR TL
Daha önce her gün 10 milyardý. Þimdi haftada 40 bile deðil...
Vatandaþýn oraný epey azalmýþtý. Þirketler KKM yapýyprdu daha çok.
Vade 3 aya indiði halde ivme artmýyorsa ne olur?
1-Artýk piyasa mevcut þartlarda tepki vermiyordur. Bu durumda
a. Ya þartlar deðiþip tekrar ivmelenecek. Mesela verilen faiz artabilir.
b. Artýk bu sistem çöpe atýlýp, yeni bir sisteme geçilir. Mesela mevduat faizi 1000-2000 puan artabilir.
2- Yabancý olmadýðýndan piyasada derinlik kalmamýþsa bu kez TL yi deðerli hale getirilerek 2. dalga KKM ve mevduatta cazibe saðlanabilir.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Merhaba Zaman zaman, Google Play, bazý gereksinimleri karþýlamamasý veya bazý ülkelerden eriþilememesi nedeniyle bazý uygulamalarý engeller.* Saygýlarýmýzla, Nadine
androidut ekibi
Böyle bir yazý gördüm. Sizin gibi indiremeyenlere verilen yanýtta.
Yazýlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.SM-M307FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Þahsen ben neden kurun 13.5 luk yatay çizgiden 15 lere doðru alýnma nedeni bilinirse kur-faiz-rezerv politikasý da çözülmüþ olacaðýna inanýyorum.
Bunun iki nedeni olabilir:
1-Gerçekten piyasadaki talebe (rezerv sorunu vs. nedeniyle) MB karþý koyamýyor.
2-MB (yabancý satýþý, iç piyasa) kurun talebi görünce yüksek fiyattan almalarýný saðlamak
ve/veya baktýlar ki 13.5 seviyeside KKM ye talep çok azaldý, KKM yi çekici kýlmak için kontrollü yukarý izin veriyor. (olta atma...)
Peki, Kurun enflasyona etkisi-geçiþkenliði çok yüksek olduðu bir ülkede bu hamleler neden yapýlýr?
2023 e hem çok yüksek kur hem de yüksek enflasyonla girilirse seçimin kaybedileceði bilinmiyor mu?
O halde bu hamlelerdeki strateji nedir?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri