Þirket Faaliyetlerine Ýliþkin Önemli Geliþmeler

04.02.2022 tarihinde Þirketimizin Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi 7. Cadde N 43 Gebze/Kocaeli adresinde bulunan fabrika binamýza çatý üzeri Güneþ Enerjisi Santrali yatýrýmý yapýlmasý için Schmid Pekintaþ Güneþ Enerji Sistemleri San. Ve Tic. A.Þ. ile anlaþma yapmýþtýr.

24.02.2022 tarihinde Þirketimiz çeþitli bankalarda bulunan mevduatlarý için kur korumalý TL mevduat programýna katýlma kararý almýþtýr.

17.03.2022 tarihinde Þirketimizin halka arz izahnamesinde belirtildiði üzere, Kimpur, Avrupadaki yapýlanma hedefi kapsamýnda Letonyada kimya sanayi sektöründe faaliyet gösteren, 25 bin ton kapasiteli Adamantan SA firmasý ile iþ birliðine giderek; mevcut bina ve sabit kýymet yatýrýmlarýnýn devredildiði, Letonyada kurulan SIA Kimpur Europe isimli yeni þirkette ortaklýk gerçekleþtirmiþtir.75% Kimpur ve 25% Adamantan ortaklýðý ile oluþan þirketin tescil iþlemleri tamamlanmýþ olup, SIA Kimpur Europe unvanlý þirket faaliyetlerine Kimpur iþtiraki olarak baþlayacaktýr.

28.03.2022 tarihinde Þirketimizin taslak halka arz izahnamesinde, Düzcede bir tesis kurmak üzere, Gümüþova Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi için anlaþma gerçekleþtirildiði, 17,015 m2 üzerinde ilk aþamasýnda 50 bin ton poliüretan üretimi amaçlý üretim tesisinin bina projelendirmesinin devam etmekte olduðu, inþaat çalýþmalarýna baþlanmasýnýn hedeflendiði ayrýca poliüretan üretimi yanýnda 5 bin ton kapasiteli bir PET geri dönüþüm tesisi ve 10 bin ton eva granül hammadde üretim kapasitesini devreye almayý planladýðý bilgisi paylaþýlmýþtýr. Düzcede kurulacak olan söz konusu üretim tesisinin bina
ve altyapý projelendirmesi tamamlanmýþ olup, Bina inþaatý konusunda Pekintas A.Þ. ile anlaþýlmýþtýr.

Ayrýca Þirketimizin temel deðerleri içinde olan sürdürülebilirlik politikalarýmýz kapsamýnda yenilenebilir ve temiz enerji kaynaðý olan güneþ enerjisinden üretimde yararlanmak, çevre dostu çözümler üretmek, bunun yanýnda ülke ekonomimizin enerjide dýþa baðýmlýlýðýnýn azaltmasý yönündeki politikalarýna katkýda bulunmak ve þirketimizin üretimde enerji maliyetlerinin azaltýlmasý yoluyla ihracat ve iç pazarlarda rekabetçi yapýsýný güçlendirmesi amacýyla, Gümüþova Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yeni fabrika binamýza çatý üzeri Güneþ Enerjisi Santrali yatýrýmý yapýlmasýna karar verilmiþtir.

Þirketimiz bu yatýrýmla üreteceði elektrik giderlerinden tasarruf saðlayacak olup, planlanan üretim kapasitesi doðrultusunda, toplam elektrik tüketiminin yaklaþýk %55 ni karþýlamasý ve ayný zamanda yaklaþýk 679 ton/yýl CO2 azaltýmý saðlanmasý hedeflenmektedir.

Ges yatýrýmý için ise Schmid Pekintaþ Güneþ Enerji Sistemleri San. Ve Tic. A.Þ. ile anlaþýlmýþtýr. Söz konusu yatýrýmýn inþaat ve güneþ paneli dahil maliyetinin yaklaþýk 7.5 milyon USD olmasý planlanmaktadýr