Nerden baþlasam bilemedim çünkü nerden tutarsan tut elinde kalýyor, konu çok uzun burda anlatmayla olmaz, kýsacasý memedabi yi ben çok iyi anlýyorum, kaderdaþým o bir efsane, bu piyasalarda birçok kez battýðýmýz için olsa gerek, uyarýlara kulak vermek icap ediyor.
Sene 2013 müydü neydi, ben herzaman ki gibi yine þort kovalýyorum, memedabi þortculara kýzýyor, milletin aklýna girip batýracaksýnýz diyor. dediði gibi de oluyor ve biz batýyoruz. Tabii o esnada memedabi de dolarýný bozdurup tanesini 10 dolardan Halkbank alýyor, sonra o da batýyor.
aradan zaman geçiyor ve hissenin tanesi 35 cente kadar düþüyor (heçen haftalarda 26 cent gördü)
Niye batýyor, çünkü hisse seçimini yapmayý bilemiyor, hulk yerine ereðli almýþ olsaydý o zaman, þimdi belkide bu kadar isyankar yazýlar yazmazdý.
Geçen haftalarda yine bankalar ralli yapacak dedi, ben ereðli dedim o yok dedi, hiç akýllanmamýþ
bankalar dollar bazlý dipte diye, grafikisi sýfýra yaklaþmýþ diye, bedava diye, çok ucuz diye SonKurusunu atýyor.
Bu piyasalarda ne olucaðýný bilemeyiz, kimse de bilemez.
Ama
bakýþ açýsý önemli,geçmiþi gurcalar isek, memedabi longdu ben þorttum
Aslýnda 2013 yýlýnda ikimizde haklýydýk,nasýl oldu da büüüle oldu, nasýl ikimizde battýk anlayamadým. Yanlýþýmýz þuydu. Bistte
o dolar bazlý grafikisine baktý, ben tl bazlý grafikisine baktým.
Ýkimizde battýk.
Niye battýk
Çünkü o dolar bozdurup bistte long açtý, yani o dolar bazlý grafikisine bakmalýydý.
Ben ise tl bozdurup þort açtým, yani tl bazlý grafikisine bakmam gerekiyordu.
netice itibariyle ikimizde battýk
ama
memedabi halen akýllanmýyor, zararýn neresinden dönersem kâr dýr demiyor.
Elinde tl varsa bistte tl bazlý grafikisine
Elinde dolar varsa bistte dolar bazlý grafikisine bakýcan
Yoksa
Teknik analiz diye biþii yok
dersin.

Yer Ýmleri