Gel, gel söylüyorum. Senden ve benden daha fazla kaybedecekleri olan insanlar olarak görelim karþýmýzdakileri. Kendimizden evvel onlar için üzülmeyi öðrenelim. .
Gel, gel söylüyorum. Senden ve benden daha fazla kaybedecekleri olan insanlar olarak görelim karþýmýzdakileri. Kendimizden evvel onlar için üzülmeyi öðrenelim. .
Hepimiz kendi ayakkabýsý yýrtýk ayakkabý tamircisiyiz,
pasaklý temizlikçiyiz,
süfli konuþmacýyýz...
Kiþinin eyleme geçmemiþ konuþmalarýnýn ne ehemmiyeti var?
Hikâyem, annelerimize:
YOÐURT KAPLARI
Kadýn, boþalmýþ yoðurt kabýný güzelce yýkadý ve balkona yöneldi. Dolabý açtý, biriktirdiklerine bir yenisini ekledi.
Kýzý sitemle seslendi kadýnýn arkasýndan: "Anne, ne yapacaksýn bunca kabý? At þunlarý çöpe, Allah aþkýna!" Kadýn aniden duyduðu sesle irkildi. "Ben elime her geçeni saklamýyorum ki kýzým, dedi, bunlar kullanýþlý olduðundan bir gün iþe yarar diye düþünüyorum."
Televizyonda bir belgeselde rastladýðý çöp biriktirenleri hatýrladý kýz, evlerin çöplerden dolayý oturulamayacak hâle gelmesini, çöp biriktirenler ve çöpler arasýndaki marazi baðý... Annem "dispozofobi" hastasý mý acaba, diye düþündü. Sesini yumuþatarak: "Anneciðim, dedi, kap alman gerektiðinde ben sana istediðin kadar alýrým. Sen biriktirme bunlarý e mi? Balkon dolabýmýzý kullanamýyoruz raflara týkýþtýrdýðýn gereksiz eþyalar yüzünden."
Kadýn suçlu bir çocuk gibi baþý önde içeri süzüldü. Kýz kendi çocukluðuna gitti o an. Annesi kendisine kýzdýðýnda kendisi de týpký böyle kaçardý odalara. Yer deðiþtirmiþti annesiyle artýk; küsmek ona, sarýlmak kendisineydi. Duygulandý, küçük küçük meseleler yüzünden bir daha annesine hatta kimseye kýzmayacaðýna dair kendine söz verdi.
Apartmanýn önünde taziye çadýrý... Bir yanda Kur'an-ý Kerimler okunuyor bir yanda kazanlarda helvalar piþiriliyor. Kadýnlar telaþla konuþuyorlar: "Saða sola helva daðýtýlacak, geniþ hazneli kaplar lazým."
Kýz geceleyin Twitter'e döktü derdini: "'Anne, þunlarý biriktirip durma!' dediðim tüm yoðurt kaplarýyla etrafa annemin helvasýný daðýttýk!"
![]()
TA 35 +2,32 an itibarýyla, Tadawul Borsasý +0,63: https://tr.investing.com/indices/maj...lid=l0yyppr95a
Benim olasý benzerlik grafiðine göre gelecek hafta nasýl seyrediyor? Haftaya çok güzel bir performans bekliyorum BÝST'imizden. Yarýn þu bardayýz: https://invst.ly/xpg52 BÝST 100 2120 stop kaydýyla iþlemsiz bekleyeceðim longumda.
Yer Ýmleri