"Ne güzel. Hayýrlý evlatmýþ, maþallah!" dedim.
"Ne güzel. Hayýrlý evlatmýþ, maþallah!" dedim.
Gözleri parýldadý kantincinin, bir çocuðu güzelce büyütmenin haklý gururuyla.
"Benim kýz baþka bir þehrin saðlýk meslek lisesini kazandý, kýzýmý arabanla okulun yurduna býrakalým." demiþti kantinci arkadaþ. Dün gibi hatýrlýyorum ürkek bakýþlarla etrafý izleyen küçücük bir kýzý yurda býraktýðýmýz günü. Yýllar ne çabuk geçiyor.
Hikâyem, beðeninize:
NÝLÜFER
"Hafta sonlarýný sevmiyorum; borsa kapalý, hayatýn heyecaný yok." dedi bir kurumun kantinini iþleten arkadaþým.
Hafta sonlarý borsada azgýn iþtahlarýn dindiði vakitler gibi gelir bana. Para yanýnda sosyal hayatýn kaybedildiði bilinse de kayýplar görmezden gelinir ve "Ailemin geleceði için çalýþýyorum." bahanesine sýðýnýlýr borsada tüm sorumsuzluklar için.
Senin kaç liran vardý ki doksan bin lira kaybedebildin borsada, dedim.
"Hiç sorma! Hisse uçacak diye bir tüyo aldým ve bastým hisseye yüz yirmi bin liramý. Hisse dört liradan bir liraya düþtü!" dedi. "Ne yapacaktýn çok parayý? Bir anne baba bu kadar riske girer mi?" desem biliyorum benim lafýmý kendince evirip çevirip der ki daha önce dedi: "Para önemsiz mi? Kim kime para veriyor? Ailemize güzel bir hayat sunmak bizim vazifemiz deðil mi?" Yerden göðe kadar haklý, ama ben niye ikna olamýyorum bu doðru söze. Çenebaz insanlar böyledir iþte, doðru konuþurlar da sözü baðlamdan kopardýklarý için boþ konuþurlar. Kimse de kolay kolay fark edemez onlarýn düþünce zincirindeki kopukluðu
"Nilüfer bir tekstil fabrikasýnda iþe baþladý. Sað olsun aile bütçemize katkýda bulunuyor." dedi. "Ne güzel! Hayýrlý evlatmýþ, maþallah!" dedim. Gözleri parýldadý, bir çocuðu güzelce büyütmüþ olmanýn haklý gururuyla.
"Kýzýmý þehir merkezindeki endüstri meslek lisesine yazdýrdým, arabanla öðrenci yurduna býrakalým." diye yanýma geldiði günü dün gibi hatýrlýyorum arkadaþýmýn ve küçücük bir kýzýn ürkek, aðlamaklý bakýþlarla yurdun penceresinden bize el sallayýþýný... Yýllar ne çabuk geçiyor...
![]()
Bugünlerde BÝST 100'de ballýyým. Her þey temel ve teknik analiz deðil, biraz da ballý olmak gerekiyor. Yine poza âþýk oldum, nisan sonuna kadar longumu tutmaya karar verdim an itibarýyla.
Harekette bereket vardýr, sözü dýþarýsý için doðru da sanýrým BÝST'te kýpýrdamadan durmakta bereket var.
"Hep bu sefer olacak, bu sefer olacak!" dedim. Bu seksen sekizinci deyiþimde olacak inþallah.
Yer Ýmleri