"Aha geldik, gidiyoruz." sözünü idrak etmiþ birisi bence zamanýn büyük bir bilgesidir.
"Aha geldik, gidiyoruz." sözünü idrak etmiþ birisi bence zamanýn büyük bir bilgesidir.
Bir de bu söz öyle kapsamlý ki her konuya uyuyor.
- Evladým bir bardak su getirir misin?
- Git kendin al baba ya, iþim var!
- Oðlum aha geldik, gidiyoruz. Tutulmaz mý babanýn bir sözü?
Son düzenleme : TEK; 07-05-2022 saat: 17:44.
- Alper, ben senden boþanmak istiyorum.
- Tülin, aha geldik gidiyoruz. Deðer mi beni böyle viraneye çevirmene?
Borsada bir yöne þartlanmamak lazým. Bu þartlanma psikolojisi beni genelde zarar ettirdi.
Þu an BÝST 100'de 2455 üstünde kalýþlara dikkat kesildim. 2500 üstünde haftalýk kapanýþta rahatlarým. 2420 ise stopum.
Önceki sayfalardaki benzerlik grafiklerim ayrýþmaya baþladý. Bazýlarý yukarýyý gösterirken bazýlarý aþaðýyý gösteriyor. Bundan dolayý bu seviyelerde dikkatli olacaðým. Rakamlara çok dikkat edeceðim, BÝST 100'de 2455 acizane önemli gördüðüm rakam.
Hikâyem, "Aha geldik, gidiyoruz." diyebilenlere:
AHA GELDÝK GÝDÝYORUZ
Bugün mahalle pazarýnda sebze meyve fiyatlarý çok ucuzdu. Badem salatalýðýn üç kilosu on lira; kabaðýn kilosu beþ, portakalýn üç, yeþil fasulyenin sekiz...
Pazarcýya etiketi iþaret ettim: "Abi, kilosu mu üç lira portakalýn?" Pazarcý gülümsedi: "Fiyatlar dünden beri çok düþtü" Kendi etrafýmda þöyle bir dönüp pazarý sevinçle doldurmuþ vatandaþlarý seyrettim. Tam mevsimi, herkesin elinde birer poþet erik ve çilek. Çocuklar bayram edecek.
Zannýmca korona virüsünün olduðu kadar kuzeyimizdeki savaþýn da çok olumsuz etkisi oldu fahiþ fiyatlara, insani duyarlýktan yoksun tüccarlarýn da etkisi unutulmamalý.
Pazarcý tartýdan aldýðý poþeti müþteriye uzatýrken bir tane çilek yere düþüyor, hiç oralý olmadan poþeti müþteriye uzatýyor. Müþteri kýzgýnlýkla: "Düþen çileðin yerine tezgahtan bir çilek koysanýz olmaz mý? Çileðin düþmesi benim suçum mu? Hak, hak! Aha geldik gidiyoruz."
"Aha geldik, gidiyoruz." sözüyle mest oluyorum... Bence bu söz milattan önce yaþamýþ büyük bir düþünüre aittir, hayatý öyle güzel özetliyor ki... Gösteriþsiz; ama kime söylenirse söylensin karþýdaki susmak çaresizliðine düþer, yutkunmaktan baþka bir hareket edemez.
"Aha geldik, gidiyoruz." sözünü idrak etmiþ birisi bence zamanýn büyük bir bilgesi sayýlýr.
Söz öyle kapsamlý ki her konuya gidiyor:
- Evladým bir bardak su getirir misin?
- Baba iþim var þu an!
- Aha geldik, gidiyoruz evladým. Tutulmaz mý babanýn bir sözü?
- Alper, ben senden boþanmak istiyorum.
- Aha geldik, gidiyoruz Tülin. Deðer mi beni böyle viraneye çevirmene?
- General, biz Ukrayna'ya hazýr girmiþken Polonya'dan mý çýksak ne dersin?
- Gürcistan ve Kýrým'ý aldýk, Ukrayna'yý da alýrsak yeter. Aha geldik, gidiyoruz Sayýn Baþkan.
Pazardan biz de istifade ediyoruz, aldýklarýmýzýn içinde en güzeli "Aha geldik, gidiyoruz."
Son düzenleme : TEK; 08-05-2022 saat: 01:17.
Yer Ýmleri