Fon sayfam Texas Chainsaw Massacre filminden fýrlamýþ gibi, kýpkýrmýzý.
Fon sayfam Texas Chainsaw Massacre filminden fýrlamýþ gibi, kýpkýrmýzý.
Sonunda fonlar artý yazabilecek sanýrým. Bu dönemde fon yöneticilerine kýzmak çok doðru deðil içeriðinde %10 döviz, %10 hisse olan düþük riskli deðiþken fon bile ortalama %8-%10 zarar yaptý. Bu normal bir durum ülkede yaþanan durum anormal.
Fon satýþýmda ilk satýþ gerçekleþti.22 aralýk 13.30 dan evvel satýþ emirlerini verdim.ROBOFON Atak 23. aralýk fiyatý ile gerçekleþti.Yabancý fonlar 23 aralýk fiyatý ile gerçekleþti ama 30 aralýkta hesaba geçecek.RobofonAtak fon satýþýndan bir de üstüne %10 stopaj vergisi yedik iyi mi. Yabancý fonlardan da kesinti olacak.
Yarýn YP fonlar artýya geçince bu kez dün bugün satanlarýn aðlaþmasýný göreceðiz.Muhtemelen 1000 posta en hýzlý ulaþan topic bu olacak.
Ben biraz daha altýna geçiyorum, OPL'ye her gün bir miktar satýþ verip, o kadarlýk altýn fonu almayý planlýyorum, öyle bir yerde sýkýþtý ki, 2-3 hafta içinde onun da ne yapmak istediðini anlayacaðýz, aþaðý kýrýlýrsa sert kýrýlacak ama en azýndan dolarla ters hareket ederler diye umuyorum. Böylece bir nevi hedge etmiþ olurum. Tersi olursa zaten dolar için burdan aþaðý biþey kalmadý, fazla zarar yazmayýz. Diðer taraftan Ocak-Þubata kadar altýn umut vermezse bu kez Hisse fonlarýný deðerlendirmeye baþlarýz.
Altýn ONS'da son hal-i pür melalimiz;
![]()
puan konusuna hiç dikkat etmedim grafik geçmiþini yeterli görüyordum ama bu sýrayla ziraat uzun vadeli borçlanma araçlarýndan(þimdi kaldýrdýlar), ipb'den ve rpd'den yediðim 3. ve son kazýk. hepsinin 5 yýldýzlý pekiyi geçmiþi vardý yýllara yayýlan! hepsi de ben alýnca tarihi yeniden yazdý bravo. hocam ne diyorum agresif fon alacaksam bist düþer 1200'e alýrým! hem de tcd oph gmr alýrým öyle zamanlarda bist 1 gidiyor bunlar 3 gidiyor. ben senin istikrarýna güvendim. faiz üstü getiri bulamýyorsam faiz ppf yapardým olur biterdi. dediðin gibi puan sallamýyorlarsa kötü. zaten kim denetleyecek.
Son düzenleme : friendly_1980; 24-12-2021 saat: 16:52.
Fon yoneticilerine diyecek birsey yok bencede. Hepimiz dusunmedik mi bu yesil 20 ye 22 ye gidicek galiba diye. Dusunmeyen varsa karini cebe alip cikmaliydi. Fon yoneticisinin yapamadigini yatirimci olarak biz yapabilirdik. Fakat %30 - %40 dusecegine dair en ufak bir emare en ufak bir deyim yokken. Ertesi gun hooop.
Sahsen ben 7 aralik civari karimi realize ettim tum yabanci fonlarimi sattim. Onceki baslikta yazmistim. Ama yine seytan durttu iste bu yesil yilan daha gider dedim 14 civarindan giris yaptim tekrar portfoyun %60 i ile. Yapacak bisi yok, insider trading yapamadigimiza gore durumu kabullenip , gelecege bakacagiz. Bundan sonra aldigim pozisyonda maliyet dusurmeyi dusunuyorum.
1 haftada %25-30 civari zarar ettimNe diyelim saglik olsun , moral bozmamak gerekli. Bazi fon yoneticilerinin bu yatirim islerinin kurdu oldugunu dusunuyorum. Kimilerinin benim yasim kadar piyasalarda tecrubesi var.
Eskilerden bir sozu ilinti yapayim : kurt kýþý geçirir ama yediði ayazý unutmaz.
Yatirim tavsiyesi degildir. Bol kazanclar , saygilar.
kardeþ ister inan ister inanma 6 aydýr viopta iþlem yapýyorum, saðlam bir tekniðim var, teknik dediðin de günlük mum grafiði %7-8'lik paralellere böleceksin bu pivot noktalarý aþaðý keserse þorta, yukarý keserse longa geçeceksin 1 atr de stop koyacaksýn. sýrf bununla teminata koyduðum parayý 3'e katladým ben. pazartesi dolar longda yakalandýðým için akþam satýþ yapýlamýyordu 6 aylýk emeðimin yarýya inmesini izlemek zorunda kaldým. ama daha dün þorttan %10 tekrar kazandým. sen bile bilirsin dolar 11,27, bist 1833 þort destek seviyesiydi. buralarý aþaðý kýrdýmý þorta geçmeyen ya acemidir ya eþektir. bu deðiþken fon yöneten mübarekler nasýl endeks -25 yapýnca aynen -25 yapmayý beceriyor? hiç mi umurlarýnda deðil solutire mý oynuyorlar ofiste? ya yolun yarýsýnda þorta geçsen zarar yarýya iner arkadaþ. uzun vadeli düþün diyorlar nasýl düþüneyim sen bir günde benim 1 senelik kazancýmý silip süpürüyorsun. ha 20 yaþýndaysan düþün tabi uzun vadeli. tabi tüm bunlarý fon yöneticisine söyleyemiyorsun kendin biliyorsan bize niye emanet ediyorsun kendin trade et der adam. öyle yapýcam zaten artýk.
TGE ve GZL alýnmýþtýr. Herkes satarken ben alayým dedim.
Yer Ýmleri