"Özel bankalar döviz cinsi mevduatlarýnýn %10'unu 21 Ocak'a %20'sini ise 18 Mart'a kadar Türk lirasýna çevirmek zorunda. Demek oluyor ki, bankalarýn 120 milyar dolarlýk toplam mevduatýnýn 12 milyar dolarý 21 Ocak'a kadar, geriye kalan 28 milyar dolarý ise 18 Mart'a kadar bozdurulacak. Bu durumda Türk lirasý büyük deðer kazanacak enflasyon düþecek, "faiz köpüðü" alýnacak...
Yazýn bir tarafa: Dolar mart sonunda 9,5 liradýr. Dövizleri bugünden satýn kurtulun yoksa altýnda kalacaksýnýz... "
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/y...el/622305.aspx
Valla ben demiyorum, o diyor..
Ne derece doðrudur bilemem.
iyi de bu sene ne yapacaðýný bilmiyoruz ki ? geçmiþ , geçmiþin koþullarý içinde deðerlendirilir. geçmiþteyken geleceðe en azýndan þimdilik zamanda seyahat yapamadýðýmýz için gidemeyeceðimize göre , geçmiþte olaný geçmiþin koþullarý ile deðerlendirmeli.
zamanda seyahat yaptýðýmýzda geçmiþteyken geleceðe yani bugüne gelip bugünkü hadiseleri görerek geçmiþe dönüp , geçmiþte ona göre kararlar alabildildiðimizde o zaman geçmiþi bugünün koþullarýnda deðerlendirebiliriz.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
evet de onu yatýrým fonlarý için dememiþ. basit düþünelim geçen yýl mevdü faizi atýyorum yüzde 15.33 olsun ... geçen seneye bakýp bu sene de mevdü faizi yüzde 15.33 olur diyor musun ? heh iþte demek istediðim o. yani geçen sene herkeþin büyük bir çoðunluðu ( bazý herkeþler hariç ) enflasyona karþý mangýrlarýný koruyamadý , kurumsalý da bireyseli de... hah bu sene ne olur ? yani raptiye için geçmiþte þöyle oldu diye bu sene de böyle olacak diyemeyiz. bu fonun içindeki varlýklar yerinden hiç kýmýldamýyor alýmý satýmý yapýlmýyor deðil ki. kurcalýyorlar fonu zaman zaman , formatlýyorlar aðýrlýk artýr azalt falan filan þantirifinton var yani bu fonda da. pasif yönetilen bir fön deðil.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
bizim aramamýz gereken þu sorunun yanýtý : '' Þu anda iyi olan ne ? '' iyi kelimesini sadece iyi anlamýyla anlamamak þartýyla .
yani þu anda iyi olan ne ; nerede fýrsat var , ne kelepir , ne ucuz , nerede hareket baþlamýþ, nerede beklenti var ...
bana iþaret edilen yönde deðil de , benim baktýðým yönde ben ne görüyorum ?
Yer Ýmleri