Biraz daha geniþ düþünün arkadaþlar, köprünün altýndan daha çok su akacak. Masaya otursalar da her þeyin süt liman olmasýný beklemeyin. Kýsa vadede onda da Aðustos-Eylül'e kadar diye düþünüyorum, en iyi ihtimalle yatay bir piyasa bizi bekliyor, testere gibi hareketlerde, özellikle bizim gibi foncularýn esnek davranmasý imkanýz deðilse de çok zor. O yüzden panik yapmýyoruz. Kademeli alýp satýyoruz. Kardaki fonlardan zarardaki fonlara kaydýrýyoruz portföyü. Dün panikle emir verip, fonlardan çýkan ama burada ses etmeyen pek çok arkadaþýmýz vardýr. Kimse geleceði bilemez, bilen olsa da bize söylemez, merak etmeyin.
Dün altýn fonlarýmdan, deðiþken fonlarýmdan %10 sattým, bugün YP'lere %5 ekledim. Hepsini satsam bile zararým olmuyormuþ, tam tersine pazartesi bir o kadar karla yerine koyuyordum ama iþte öyle bir dünya yok. Hepsini satsan, kriz devam etse arkasýndan bakakalýrsýn. O yüzden aza tamah etmekten baþka yolu yok. Aza da tamah etmeyince onu da bulamayabiliyoruz.
Burada yazýyorum ama yine kendime yazýyorum, insan fýtratý, kendi baþýna gelmedikçe çok da ders çýkarmýyor, öðrenemiyor. Ýlla ki zor yoldan öðrenmesi gerekiyor, benim gibi.
Ocak-Þubat portföy geliþimimi paylaþayým da, zararda olan arkadaþlara umut versin.
"Aylýk Geliþim" "Kümülatif Geliþim"
Ocak 3,66% 3,66%
Þubat 7,77% 11,61%
Yer Ýmleri