Şöyle soylim hocam.uygun bı getiri girdugum zaman 1 yıl 2 yıl beklerim .hissede var elimde yüzde 30 civarı filan .kalanida böyle sabit uygun bı getiri elde edersem hisse zarar etse bile burdan sabitlesin .hissede yükselirse bı kaç bedelsiz beklentili hisse ege.bfren filan o şekilde bı yaturimim var .para piyasası fonlarına baktım çok düşük geldi .onun biraz üstü arkadaşın yazdığı fonları incelicem.hisse oranı biraz düşük değişken fonlar yani .selamlar
Batı Teksas petrolünü eksiye düşürebilmelerinin sebebi , WTI kontratları vade sonu uzlaşma yönteminden dolayı idi.
Brent petrol kontratlarında vade sonu geldiğinde pozisyonda fiziki teslimat yok. Kağıt üstünde mahsuplaşıyor hesaplar.
WTI kontratında vade sonunda pozisyonu kapatmazsanız / kapatamazsanız , fiziki teslimat var. Sattıysan o petrolü temin etmek zorundasın , alıcıysan da o petrolü almak zorundasın. Yakın vade wtı da fiziki teslimata düşecek olan alıcıların da paniği ile , olay geometrik olarak büyüdü o kontratta.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
emlak işine girmek isteyenler eski köpeklerle dolu mahalleye girmek istiyor. reel dünyada işler farklı, ortalık resmen 3'e alıp 5'e satmaya and içmiş üçkağıtçı dolu. denemesi bedava rasgele bi emlakçıya girin 3 oda 1 salon evim var özellikleri şu şu kaça olur deyin 600 bin liraya satarız diyor hemen yandaki emlakçıya aynı özelliklerde ev arıyorum deyin 1 milyondan başlar abi diyor rakamları abartmıyorum. çok zeki, çok uyanık, siyasi veya iş dünyası bağlantıları olan, ağzı laf yapan, tartışma ve kavga durumlarında psikolojisi yıpranmayan biriyseniz olabilir. içe dönük biriyseniz elinizdekinden de olmanız muhtemel. geçen hürriyet ekonomi sayfasında nasıl zengin oldular köşesi vardı, köylüden tarla diye aldım satış ilanını otel arsası olarak verdim 5 kata sattım diyordu bi eleman, böyle yaratıcı bi yönünüz de olmalı yani. yoksa ilkokul mezunlarıyla aynı kulvarda aşık atacaksanız ne bileyim.. şahsen ben kafam çalışıyorsa ekran başında da hallederim çizgisindeyim hala.
ama sana gelince o 2 milyona 1 milyon diyor işte. rakamların önemi yok benim demek istediğim kimse ucuza satmak istemiyor, pahalıya almak istemiyor. pazarlık bile yapmıyorlar. tabi ben al satla sürekli gelir peşinde olanların durumundan bahsediyorum. yatırım diye alırım 10 sene sonra satarım diyorsanız..onda da yani dolar ikiye katladı diye ikiye katlanan emlak fiyatları misal birşey olur da dolar tekrar 8 olursa(olmayacak şey değil) yarıya düşme ihtimali. 18 aralıktaki gibi haberi alır almaz şorta geçme şansın olmaz: ) 2008 morgıç krizinde emlak balonu patlayınca amerikada dörtte bir fiyatına düşen fiyatları unutmamak gerek. ya ben kimsenin içini karartmak hayallerini kırmak istemiyorum. ama bana kafası çalışan adam ekran başında kahvesini içerken menkul kıymet alıp satarak da aynı miktarda kazanır gibi geliyor. burda bu kadar insanız ben servetimi emlak işinden yaptım bu işin sırrı şudur diyecek yiğit varsa yorumlarını herkes duymak ister. bilgi paylaştıkça artar. bilgisini saklayan kendi de hayrını göremez.
Son düzenleme : friendly_1980; 15-04-2022 saat: 18:02.
Yer İmleri