Bu IVF fonu iyimidir
M2003J15SC cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu IVF fonu iyimidir
M2003J15SC cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
“Saðlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazýdýr.”
arkadaþlar uzun vadeli yatýrým yapacaksanýz fonlara da uzun vadeli geçmiþine bakarak karar vermelisiniz. en az 5 yýl satmayacaksan 5 yýllýk getirisine bakmalýsýn yeni kurulmuþ fon almak akýl karý olmaz. yabancý borsa fonlarýnda aft,ipj,afs yerlilerde de gmr,oph,tcd en mantýklý yatýrýmlardýr hala, bu yýl ne yapmýþ olurlarsa olsunlar. týpký insanlar gibi depresyon dönemleri olabiliyor ama yine týpký insan gibi bunu da bir gün atlatýp totalde zirveye oturuyorlar. her birinden %15 almayý uzun vadeli portföy kuracak birine vicdan sýkýntýsý çekmeden önerirdim(bu dünyadaki riskleri bilen insana tabiki). kkm karþýmýza her zaman çýkmayacak özel bir fýrsat olduðu için þu an oradayým ama o iþ bittiði an döneceðim fonlar yine direk bunlar olacak.
KKM sadece dolarýn düþtüðü senaryoda avantajlý, uzun vadede dolar düþmeyeceðine göre mantýðý yok bence.
Aslýnda senelik %10 dolar enflasyonuna yeniliyorsunuz.
Bu fonlar hakkýnda ne dersiniz?
IKL - ÝÞ PORTFÖY SAÐLIK ÞÝRKETLERÝ KARMA FON
IJB - ÝÞ PORTFÖY DÝJÝTAL OYUN SEKTÖRÜ KARMA FON
IJC - ÝÞ PORTFÖY YARI ÝLETKEN TEKNOLOJÝLERÝ DEÐÝÞKEN FON
IJP - ÝÞ PORTFÖY BLOCKCHAÝN TEKNOLOJÝLERÝ KARMA FON
IJZ - ÝÞ PORTFÖY SÝBER GÜVENLÝK TEKNOLOJÝLERÝ DEÐÝÞKEN FON
IKP - ÝÞ PORTFÖY YENÝLENEBÝLÝR ENERJÝ KARMA FON
YLC - ATA PORTFÖY TARIM VE GIDA DEÐÝÞKEN FON
GZL - GARANTÝ PORTFÖY TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ DEÐÝÞKEN FON
MET - GARANTÝ PORTFÖY METAVERSE VE YENÝ TEKNOLOJÝLER DEÐÝÞKEN FON
DTZ - AK PORTFÖY DÖNÜÞTÜRÜCÜ TEKNOLOJÝLER DEÐÝÞKEN FON
AES - AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETÝ FONU
FUA - AK PORTFÖY ÝHRACATÇI ÞÝRKETLER HÝSSE SENEDÝ FONU (HÝSSE SENEDÝ YOÐUN FON)
OLD - QNB FÝNANS PORTFÖY TEMÝZ ENERJÝ VE SU FON SEPETÝ FONU
NNF - HEDEF PORTFÖY BÝRÝNCÝ HÝSSE SENEDÝ FONU (HÝSSE SENEDÝ YOÐUN FON)
hocam ben borsa dýþýnda hiçbirþeye çok ciddi dip yapmadýkça bulaþmam. altýn hala 2011 fiyatýnda, petrol hala 2011 fiyatýnda 1 kuruþ kazanç yok. hele btc'nin ne olduðunu üreten kiþi bile bilmiyor, 10 sene sonra 1 dolara bile dönebilir: ) dijital ödemede o lazýmmýþ niye normal paralar dijital ödemede kullanýlamýyormu? emtia yönsüz birþey çünkü hisse senedi gibi arkasýnda sürekli kar eden þirketler yok. ha yazdýðýnýz listedeki borsa fonlarýnda kýsa vadede bir fýrsat görüyorsanýz neden olmasýn. ben uzun vade için yazdým. tematik fonlar hakkýnda detaylý bilgim yok. %10 dolar enflasyonu konusuna gelince tam aksine dxy 1 senede %10 deðer kazandý.
Bu tematik fonlar, gündeme göre çok deðiþiyor; eðer gündemi takip ederseniz güzel þeyler yakalayabilirsiniz.
Mesela geçenlerde Rus hackerlarýn tüm Batýdaki büyük þirketlere ve hükümet kuruluþlarýna büyük saldýrýlar yaptýðý ve kimilerinde baþarýlý olduðu haberi çýktý, siber güvenlik þirketlerine hücum oldu, bu fon uçtu; ayný þekilde, barýþ gelecek olursa Akpörtföy'ün ve Garanti'nin turizm fonlarý coþuyor; hatta Antalya'daki buluþmanýn ardýndan kýsa bir bahar havasý yaþandýðýnda zýplamýþlardý. Yine AB, Rusya'ya baðýmlýlýðý azaltmak için yenllenebilir enerjilere muazzam yatýrým yapacaðýný açýklamasý üzerine alternatif enerji hisseleri/ fonlarý kanatlandý; vs vs. Ýyi takip edilirse iyi kazançlar yakalanabilir ama gündem o kadar hýzlý deðiþiyor ki iþi gücü býrakýp bunlarý izlemeniz gerekiyor.
Benim görebildiðim kadarýyla en istikrarlý þekilde yükselen tematik fonlar saðlýklar...Ben de elektrikli araçlar ve alternatif enerjilerin uzun vadede saðlam bir þeyler býrakacaðýný düþünüyorum.
Ha bu arada Avustralya'da yakýt alýrken artýk bitcoin kullanýlabileceðine dair bir haber okumuþtum. Blockchain fonlarýný da yabana atmamak lazým.
Yer Ýmleri