Buðdayda tüm dünyada sadece 10 aylýk stok kalmýþ, Hindistan tahýl ihracatýný askýya almýþ (veya düþürmüþ). Gýda fonlarý bundan nasiplenir mi acep?
Ýþin ilginç yaný biz de ilk defa Hindistan'dan buðday ithaline baþlamýþtýk.
Buðdayda tüm dünyada sadece 10 aylýk stok kalmýþ, Hindistan tahýl ihracatýný askýya almýþ (veya düþürmüþ). Gýda fonlarý bundan nasiplenir mi acep?
Ýþin ilginç yaný biz de ilk defa Hindistan'dan buðday ithaline baþlamýþtýk.
Yabancý fonlardan ümidim yok
Yabancý fon yerine döviz tutmak daha mantýklý bir süreliðine.Hatta kkm de düþünülebilir.
Ama yerli fonlar hala cazip bence.Þu enflasyona endekli enstrüman bir netleþsin, önce düþer sonra çýkarýz gibime geliyor.
Hayýrlý olsun black mirror.
Bende ayný düþüncedeyim. Fonlarda satýþ verdim. Krediyle bir ev almak için nakit olarak kullanacaðým.
Temettü portföyümü ve eurobond portföyümü bozmadým.
Artýn fon iþini býrakmayý düþünüyorum. Yabancý hisse alýmý için Midas kullanacaðým.
Saygýlar. Sevgiler.
0,89 ve 0,99'luk konut kredi þartlarý belli oldu.
En belirgini kendinin yada eþi veya çocuðunun evi olmamalý.
Ýlk Evim Konut Kredisi sýfýr konutlar için
Geniþletilmiþ Konut Kredisi sýfýr veya 2. el için
Ama bunun için Konut deðerinin en az yarýsýnýn 07.05.2022 öncesinde döviz ve/veya altýn hesaplarýnda bulunmasý ve söz konusu tutarýn kredi kullaným tarihine kadar bankada TCMB Dönüþüm Kuru üzerinden TLye çevrilerek karþýlanmasý gerekiyor.
Konut deðerinin yüzde 50sinin finansmaný için konut kredisi kullandýrýlabilir.
https://twitter.com/HMBakanligi/stat...xlXZdV_0IbVXxg
Fonlarla doðrudan baðlantýsý olmasa da, yatýrým tercihlerimizin þekillenmesiyle ve yatýrýmlarýmýzýn nasýl eridiðiyle ilgili olmasý bakýmýndan düzgün bir yazý, herkes okumalý.
https://www.perspektif.online/15-mayis-2018-felaketi/
Þu kýsým gülmekten karnýnýza aðrý girecek bir bölüm.
"Financial Times ise Erdoðan'ýn düþünce kuruluþu Chatham House'ta yaptýðý özel toplantýya katýlan uzmanlarýn da benzer bir þaþkýnlýk yaþadýðýný ve Cumhurbaþkanýnýn toplantýya katýlanlardan düþük faiz oranlarýnýn düþük enflasyon getirdiðini lütfen öðrenmelerini istediðini yazýyordu."
Lloyds gibi kuruluþlarýn, dünya finans merkezinin kalbindeki uzmanlara "Lütfen öðrenmeleri" için ders vermeye kalkmýþ ahah.
Aslýnda benim de niyetim uzun vadeli hiç satmadan ve her düþüþte ekleyerek gitmekti ama çeþidi fazla tuttum, 4-5 aydýr düþüþ bitmedi bu gidiþle bitecek gibi de görünmüyor, en azýndan piyasalardan olumlu sinyaller gelene kadar yerinde sayanlarý ve az zararda olanlarýn miktarýný düþürüyorum þimdilik, zararý fazla olanlara dokunmayýp ekleme yapayým diyorum.
Çok ters bir zamanda riskli fonlara girmiþiz, 20 aralýk etkisi geçmeden Ukrayna olayý sonra fed faiz artýþý daha kötüsü olmaz umarým.
Yer Ýmleri