Sarý kamu bankasý kullananlar var mý?
Dekontlarýnda stopaj ibarelerini tamamen kaldýrmýþ gibiler.
Böyle bir sey olabilir mi ? Yani kar/zarar haksiz kesim var mi yok mu nasýl öðrenicen kendi çabana kaldý.
Var mi ayný þeyden rahatsýz olan. Fark edebilen.
Neyin stopajý gözükmüyor.
Fon satýþ iþlemiyse ben kendim satýþý takip edip satýþtan gelecek parayý kendim hesaplýyorum.
Parayý gönderen fonun sahibi olan þirket olduðundan ve farklý farklý çok sayýdaki þirketin ne yapacaðýný bilemeyeceðim için kendi iþimi kendim görüyorum.Gelen para hesabýma uyuyorsa sorun yok.Bu güne kadar hata yapan olmadý.
*** adet *** TL fiyat ile **** TL 6.Fon Satýþ Kanal: Mobil Bankacýlýk Stopaj: 0,00 K/Z: ***
Þöyle ki dekontta yukarýdaki gibi satýþ sonrasý kar/zarar miktar bilgisiyle birlikte stopaj da bildiriliyordu. Artýk açýklamada "Tefas talimatlý fon satýþý* yazan bomboþ bir dekont gönderiyor sistem. Özellikle valörlü satýþlarda bilgi yok.
Þimdi geçmiþe dönük baktým eski dekontlarda hafýzam beni yanýltmiyorsa bu bilgi vardý. Ama artýk sadece kendi kanallarýndaki fon olan VK6 dekontlarýnda bu bilgi var.
Uygulamada hala Menkul hareketleri bölümünde kar/zarar rakamý var ama stopaj hanesi görünmüyor.
Benim gibi Blok satýþ yapmayý sevmeyenlerdenseniz. Fifo yönetimiyle bu iþin muhasebesi (yani her payýn tek tek kar/zarar oranýný hesaplamak) zahmetli.
Bu iþ þimdi deðil belki de stopaj muafiyetleri biterse hoþ olmayabilir. Sarý banka kullanýp da dikkatini çeken oldu mu?
Selamlar...Bist 30 endeksini takip eden Ziraat Bankasý "borsa yatýrým fonu" (ZPX30) bugün %9,98 yukarda kapattý....bu nasýl oldu ? Bilgisi olan varmýdýr? (Bugün Bist30= -0,37 kapattý)
BYF'lerde bu olur.
BYF'nin gerçek deðeri net aktif deðeridir.
Ama borsadaki deðeri piyasa deðeridir.
Birileri yada yönetimin kendisi borsada fon paylarýný toplarsa gerçek deðeri düþse bile borsa deðeri yani piyasa deðeri artar.
Bu en çokta gümüþ byf'de olur.
Gümüþ deðer kaybederken byf deðer kazanabilir yada tersi olabilir.
Son düzenleme : yuji; 03-06-2022 saat: 21:33.
Yer Ýmleri